Na lyzovani je uplne nejvic nejlepsi, ze nemusim chodit do kopce! Idealni sport pro liny! ![]()
No a ty panoramata jsou bonus, kdyz se vydari pocasi.
Na lyzovani je uplne nejvic nejlepsi, ze nemusim chodit do kopce! Idealni sport pro liny! ![]()
No a ty panoramata jsou bonus, kdyz se vydari pocasi.
MaeGandal a tak to není o tom, že je ochuzujes. My prostě radi oba lyzujeme, tak přes zimu holt děláme tak, aby se to ty děti taky naučily a mohli bychom lyžovat všichni spolu. Mladsi dítě by rádo vyzkouselo snowboard, tak ji prostě neřeknu ne, že jo.
MaeGandal ja to vnimam stejne, lyzovani je oro me neco jako potapeni s pristrojem, proste takova exoticka aktivita, kterou ve stredni evrope nemusis umet. Kdybych bydlela v Alpach, vnimam to jinak. Ja mam taky obcas pocit nedostatecnosti, kdyz slysim, jak cizi deti jezdi od tri na lyzich, zatimco ty nase neumi nic. Ale ja myslim, ze kdyz nejezdite vy, tak to tem detem jakoby chybet nebude, proste to nebudou znat a az se s tim nekde setkaji, tak se to nauci! My jsme ted v tech Alpach, muz nadsenec, ja na tom nikdy nestala, deti poprve o Vanocich 1x30 minut v Krkonosich. A vis co, starsi (7) si to dneska nasadil a normalne jezdi, uplne bez problemu a vlastne bez jakekoli prupravy. Umi zastavit, obloucky, zadny super styl, ale lyzuje. A ja taky, ona to asi neni zadna veda? Jezdili jsme teda jen na te nejlehci sjezdovce, nejake detske. Chodnicek byl rozbity, tak jsme si to pekne xkrat vyslapli, takze ani nemam problem s ekologickymi aspekty![]()
Ja se ucila na snowboardu po triceti, ale ted v petactyriceti se mi uz na to nechce stavet. Lyze jsou pohodlnejsi
Tak jsem ho predala neteri.
Manzel ten nesjezduje vubec, syn je dopoledni lyzar,tak uvidime, co dcera. Muj sen je jet aspon jednou lyzovat do Alp, ale zatim obrazime jen nase hory jednou rocne.
A bezky jsou super, az se nauci dcera, konecne vyrazime cela rodina![]()
Já sama lyžovat neumím, jsem fakt nesportovní a bojím se. Přesto nebo právě proto (a taky kvůli sportovnějším kamarádům) jsme holky naučili/nechali naučit od malinka. Bavilo je to a nebály se. A jsem za to ráda. Přijde mi, že později, už s pudem sebezáchovy, by se to učily mnohem obtížněji. Podobně kolo a hlavně plavání.
Že lyžování je exotická zábava mne docela zaskočilo. Ale se změnami klimatu to tak brzy možná fakt bude.
Že lyžování je exotická zábava mne docela zaskočilo. Ale se změnami klimatu to tak brzy možná fakt bude.
Je pravda, že když jsme jezdili dřív na chalupu, tak 5 km od chalupy byla sjezdovka. Byla to taková obří louka s pomou a jezdilo se tam jen na přírodním sněhu. Člověk měl kartu a u pomy to cvakal dobrovolník. Občas řekl, že jde dom a my ať nahlásime, kolikrát jsme jeli, v hospodě
. Už tak dobrých 6 let se tam nelyžovalo, možná i dýl. Prostě není tolik sněhu.
Renusatko když jsem byla dítě, tak vlek byl v každé vesnici kolem. Jako doslova, dostala jsem se MHD minimálně na tři místa. Teď to už nikdo neprovozuje, ale není to úplně sněhem.
Jinak k tomu lyžování. Někdo letí v zimě přes půl zeměkoule na dovolenou, někdo jede na lyze a další si napustí na zahradě bazén. Já bych se to nesnažila soudit, protože se stejně vždy ukáže, že půlka těch aktivit je prostě pro přírodu špatně.
continuity Pocita se do lyzovani i bezkovani? Ja neumim, a tady v Jizerkach je to skoro jako neumet cist nebo psat. Takze dite na bezky za nejaky ten rok proste postavime. Jinak s tebou souhlasim. Letadla, bazeny, ovoce z dovozu nebo spalovaci motory, pro prirodu vsechno spatne . ..
Zatim tu snih jeste je, tak si ho uzijme (kdo chce samozrejme).
Jos běžky jsou ekologicky šetrné, to můžeš:)
kdyz uz to jede v tomhle vlakne tak me uz hodne let dela radost,ze uz jsem dospela a tudiz nikdo me nenuti lyzovat.![]()
jezis jak ja to nesnasela.....
uz jako diteti mi tam byla zima a jediny svetly bod byl obed v restauraci.
A syna jsem nikdy lyzovat neucila a presto to umi i na snoubordu,proste to nasadil a jel.
Jen malá klimaticko ekologická poznámka: v 50. letech minulého století ještě fungoval lyžařský můstek na Chlumu (kopec na předměstí Plzně), v roce 1964 se naposledy konaly závody na můstku v Nové Huti kousek od Plzně. Dneska by tam sníh pohledal. Ale zase v té době nebyli v přírodě bobři, vlci a medvědi.
Zarinya Uplne ti rozumim, ja lyzovani nesnasela, od maturity jsem na tom nestala. Na hory jezdim, ale hlidam max. bar na sjezdovce a maximalne mi to vyhovuje.
Vari jo to je dobra aktivita.![]()
Já zase nechápu ty výlevy, jak je lyžování zbytečný a proč se ho učit... Za mě byly v TV povinné kurzy lyžování v sedmé třídě a v prváku na střední. Tak asi má u nás nějakou tradici, když se dostalo do osnov a týkalo se všech dětí. V naší společenské soustavě je prostě normální umět trochu lyžovat, jezdit na kole a plavat, nevidím v tom nic elitářského ani exotického. Ale nebudu hejtovat nikoho, kdo má důvody, proč nechce sám nebo nechce učit děti cokoli (teda kromě plavání - tam hejtuju, tojo).
andulka01 zbytečný to je, asi jako skoro každý koníček
Já bych lyžovala, až bych brečela, sezení pod sjezdovkou na baru mi připomíná mučení ![]()
Evaeva tak všechno je zbytečný - sporty, četba, muzika, výtvarná tvorba. Jako jasně, ve středověku to taky nebylo a přežili jsme, ale...
Já byla teď (pracovně) na skok v severní Itálii a jediný den, kdy jsme se dostali na svah, byla taková mlha, že jsem si místama neviděla na špičku snb. A víc se asi nedostanu, jen na běžky v tuzemsku.
andulka01 vždyť jo, já souhlasím. Já jsem milovník lyžování, ale chápu ty hejty na ničení životního prostředí. Ale těžko to brát jako víc zbytečnou věc než jiný koníček.
Já bych lyžovala, až bych brečela
vy tady o těch alpskejch sjezdovkách tak poutavě vyprávíte, že já taky. na lyžích jsem nestála roky, ale na nějakou modrou bych si troufla :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.