Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 12:15

moora doporučuju!

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 12:21

moora Jdi do toho, když vybereš lokalitu i s pěšími trasami, stojí to za to, i kdybys to lyžování nakonec vzdala. Výhledy na alpské štíty (i od sklenky Aperolu) jsou velice uklidňující a léčivé. Sestřenice je teď v Zillertalu, není to moc daleko a vyžití spousty.

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 08. února 2023 12:32

Ja teda mam jeste poznamku byvaleho decka, jehoz rodice nelyzovali, nepotrebovali to a nepovazovali za nutne ani pro nas se segrou. Jak ja jim to dodnes zazlivam..! Bydleli jsme kousek od hor, nebyl problem me hodit do nejakeho oddilu nebo ROH zajezdu a mohla jsem dnes jezdit o dost lip. Ja zacala po 40 a to uz se fakt nikdy nenaucim dobre. Aspon me to bavi, ale toto je jedna z veci, ktere rodicum tezko odpoustim...

Offline Kokoska
34646 příspěvků moje polička 08. února 2023 12:34

andulka01 kdyz ono to pocasi byva vselijake, sama to pises. Kdyz je slunce, je to nadhera, ale kdyz placa mokry snih, to je leda pro zlost. A jednou jsme taky chytli mlhu a sjela jsem v ni sjezdovku, ktery jsem se predtim bala. Proste jsme minuli rozcesti.  

Offline barbucha blogger
35633 příspěvků moje polička 08. února 2023 12:42
Reakce na andulka01:

Já zase nechápu ty výlevy, jak je lyžování zbytečný a proč se ho učit... Za mě byly v TV povinné kurzy lyžování v sedmé třídě a v prváku na střední. Tak asi má u nás nějakou tradici, když se dostalo do osnov a týkalo se všech dětí. V naší společenské soustavě je prostě normální umět trochu lyžovat, jezdit na kole a plavat, nevidím v tom nic elitářského ani exotického. 

​To je fakt, i naše generace měla lyžáky se třídou, a k tomu nás matka každej rok brala všechny tři na lyže ještě sama. Mívali jsme strašlivou výbavu, příšerný boty, děsný vázání... ale lyžoval každej!

Tradici to určitě mělo, když jsme jeli s matkou, tak minimálně s půlkou jejího podniku... (tradice večerních mejdanů obstarožních rodičů incl.).

Kola jsme mít rovněž museli, a na plavání se nás taky nikdo neptal (jistila to Axa s mužatkama co nás mlátily dlouhou tyčí ). To bylo i za socíku úplně normální!

Offline letfenixa
10841 příspěvků moje polička 08. února 2023 12:55

My máme vlek priamo v meste, minimálne 25 rokov nebol pusteny a zrovna večer som na FB čítala, že ho pustili! Som v šoku, veď to musí byť celé už zašle vekom, ale pôjdeme sa tam pozrieť. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:01

Jako dítě nelyzujicich rodičů jsem byla vyslána na střední na lyžak. Na ZS jsem tomu utekla. Lyzovala jsem několik dnů a jak jsem byla ráda, když jsem si jednou lehce podvrtla kotník a mohla si do konce pobytu číst na pokoji. 

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:12

andulka01 ja lyzovani nijak nehejtuju, naopak jsem psala, ze me ted mrzi, ze to neumim. Exoticke mi to trochu ale uz prijde, tech prilezitosti se mi zda proste malo (v Cechach), ani v tech Krkonosich to neni kolikrat zadna hitparada. A nase skola treba letos lyzak zrusila.duvod tedy neznam, netykalo se to naseho rocniku. Ja uz proste vnimam lyzovani jako neco trochu navic, neco pro nadsence, uz musis nekam povyjet atd. Deti to chci nechat naucit, aby mohly, kdyby chtely. Ja uz se to asi moc nenaucim, vcera jsem ren svah spis tak sesoupavala stylem hlavne aby se to moc nerozjelo. Ale napoprvy dobry, kdyz uz jsme v radostnem vlakne. Dnes jsem chtela pilovat, ale misto toho uklizim detske zvraceni, to je asi znameni!

Online rasaNori
8823 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:27

Já jsem pyšná na moje holky, že i když ty začátky letos v Itálii staly za houby, že to nevzdaly a od 3 dne už to bylo skvělé. A taky jsem ráda,  že tam byli moji rodiče a když se vyautoval muž, že promptně naskočili a pomohli. Takže za mě je fajn učit se klidně i ty lyže ve vyšším věku, nikdy nevíte, kdy se to bude hodit...

Offline Kokoska
34646 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:33

barbucha kazdej nelyzoval, ja teda jen v sedmicce na skolnim kurzu a parkrat na svahu za mestem. Ale nebavilo me to, ani tam nebyl vlek, to uz byla vetsi legrace sankovani, spojene nekolikery sanky a snih az ve spodarech. Deti zamestnancu zdejsi fabriky jezdily s rodici na podnikovou chatu, ty lyzovat umely. Kdyz jsme meli jet na lyzak na gymplu, vypukla na okrese epidemie slintavky a kulhavky a nesmelo se prejizdet mezi okresy, tak z toho seslo. A na VS jsem zrovna ten semestr byla osvobozena z telocviku, protoze jsem predtim o prazdninach mela mononukleozu. Ja holt nejsem "kazdej" Ale moc rada jsem bruslila, to jsme chodili kazde odpoledne, kdyz mrzlo. U nas totiz bylo kluziste vznikle pouze polevanim vodou, vstupne 1 Kčs! Ted uz tu je zimni stadion, hodiny pro verejnost nic moc, hlavne trenujou hokejisti. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:39

Gatita Mě teda ani moc exotické, vždyť skoro všichni trochu cestujeme, Rakousko a Slovensko za rohem. V Čechách (samozřejme, když je sníh) je toho taky dostatek - Krkonoše jsou zbytečně profláknutý, ale je toho dost v Krušných, na Šumavě, něco v Jizerkách - malá střediska, ale lyžovat s dětmi se tam dá v pohodě. Co maj říkat takový chudáci Holanďané

Online Tabea
8032 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:39

andulka01 já myslím, že to tkví práce v tom, že sama píšeš, že za tebe byl kurz v sedmičce a ve druhaku. Je to 30 let zpátky a ty sněhové podmínky už nejsou, ani nebudou, jako před třiceti lety. 
Ale jinak s tebou souhlasím, každý ať si děti učí, co chce, ale jen plavání je z toho absolutní Muss. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:50

Tabea Na obou kurzech jsme v lyžácích docházeli na svah, tedy na horní!! okraj Zahrádek v Peci a to po rozbahněný cestě, v únoru. Žádný sněhový zázraky se v ty roky neděly.
Ale před cca 30 roky nebyl tlak na sezonu od listopadu pomalu do května, prostě se jezdilo na přírodním i třeba jen dva měsíce, zbytek se chodilo nahoru na hřebeny na běžky. My jsme trochu zmasírovaní výkřiky vlekařů jak nebude sezóna a jak je to hrozný.

Jinak ano, sněhové podmínky jsou jiné, o tom nediskutuju. Jako malá pamatuju určitě pár zim, kdy sněhu bylo fakt strašně moc, ale standard to úplně nebyl.

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:59

andulka01 ja nevim, my jezdime na bezky a nejaky snih na bezkovani je kazdy rok (jezdime z Prahy do Jizerek na otocku), ale casto byva jen v urcitem useku. Lidi se tam ale nejak rozptyli, prijde mi to jeste furt moc pekne. Na tech sjezdovkach je to proste horsi, jak se vsichni narvou na ten jeden kopec, kde to jde, kolem zelen. Me to vlastne ani moc nelaka za techhle podminek, nejsem takovy nadsenec. Jinak mi teda zimni sporty prijdou strasne fajn a ani me nijak zvlast nedrasaji ekologicke aspekty, lidi delaj horsi veci...

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 14:10

Gatita Mě se za život stalo asi jen jednou, že jsem sníh na běžkách nestihla. Taky jezdím z Phy na otočku, nejraději Jizerky, ale teď i do Krušných, tam je to fakt super. Na běžkách mám ráda známé a najeté cesty, můžu se soustředit jen na běh a neřešit rozcestí a tak.

Offline dupali
470 příspěvků moje polička 08. února 2023 14:12

Gatita Já to vidím podobně, že sjezdové lyžování začíná být luxus. U mě je to ovlivněno tím, že jsem z jižní Moravy, což znamená vždy někam na sjezdovku vyjet (cesta hodinu a víc) a také tím, že jsem se naučila lyžovat až tak v 25 letech. Bruslení je něco jiného, to je i Brně velmi dobře dostupné, takže není problém kdykoliv jít a učit to děti od útlého věku. Zamrzlý rybník byl loni myslím týden, na to nelze spoléhat. Takže také trochu "rostu" z prohlášení typu - lyžování je základ, měl by umět každý... A co to bruslení, když je finančně i časově dostupnější? Navíc z mě se bruslit chodilo "povinně" na základní škole, stejně tak jako plavat.

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 08. února 2023 14:13

andulka01 Zjazdové lyžovanie bude exotické, menia sa snehové podmienky (aj v tradičných strediskách na Slovensku mávajú problém so snehom a nie vždy to vyrieši umelé zasnežovanie, keď nemrzne), a hlavne dnes je to dosť nákladný šport. Mnoho rodín s deťmi nemá na výbavu, skipassy sú drahé, ubytovanie tiež. Pochádzam z Malej Fatry, vleky za rohom a napriek tomu nelyžujem, naposledy som stála na lyžiach na lyžiarskom na SŠ pred viac ako 20 rokmi. Rodičia nelyžovali vôbec (lyže mi síce v detstve kúpili, ale to bolo viac-menej všetko), lyžovať ma učil ujo, na základke sme lyžiarsky pre nedostatok snehu v danom roku nemali, na SŠ už áno. Lyžovanie ma celkom bavilo, ale keďže som nemala s kým chodiť lyžovať, ďalej si rozvíjať lyžiarske zručnosti, tak nelyžujem. A rovnako sú na tom moji súrodenci. A poznám x ďalších ľudí z našej dediny, ktorí vôbec nelyžujú, hoci u nás je dosť známe lyžiarske stredisko. Veľa závisí od rodiny, aký vzor majú deti v rodine. U nás sa napríklad vôbec nešportovalo, neviem ani lyžovať (aj to, čo som trochu vedela, som zabudla), ani plávať (plavecký som síce absolvovala, ale plávať ma tam nenaučili, zvládla som preplávať len kúsok, mohla by som síce ísť na kurz neskôr, môj problém však je, že sa bojím vody, takže neviem ani plávať, a to plávanie je dôležitá zručnosť, v tom s vami súhlasím).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 14:27

Tabea lyžáky v sedmé třídě a v druháku jsou pořád.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 14:29

dorota ve Fatře jsem se jako dítě pořádně rozlyžovalaDodnes si pamatuju ten úžasný pocit, jak jsem najednou dokázala jet rychle.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 14:37

dupali ajo! ještě bruslení, na to jsme taky chodili a chodí se stále.
Ok, uznávám, že moje bublina prostě tyhle sporty zná a od mala praktikuje. A jasně, lyžování není levné, ale to můžeme říci o mnoha a mnoha dalších věcech.