Manuka No to je teda příběh!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
tzaziki krásné ![]()
tzaziki Šikovná! ![]()
Manuka Super příběh! ![]()
Sweet Potato Dceři gratuluju, takže možná ještě změní názor? :-) Ani jsem nevěděla, že se dá studovat tropické zemědělství, to musím říct synovi!! (i když se jeho celoživotní vysněné zaměstnání "budu studovat, proč mají palmy tak podivný kmen" pomalu mění na "profesionální hráč Minecraftu").
Jinak já se hlásila myslím na jedinou školu, vůbec nevím proč, ani to nebylo podle zájmů, ale podle toho, co mi nejvíc šlo. Takže jsem skončila na přírodověděcké na matice, a po první přednášce přišla domů a oznámila rodičům, že tohle teda studovat nebudu, protože se mi nelíbí spolužáci.
Byla z toho strašná hádka, kdy jsme se probojovali ke kompromisu, že ukončím ročník a pak se můžu svobodně rozhodnout. Takže jsem ukončila ročník na výbornou a třískla doma s indexem, no bylo to veselý. Pak jsem se dostala na psychologii, udělala jsem bakalářky a těsně před závěrečnými státnicemi jsem to vzdala, protože jsem v té době měla super práci a slušně rozjetou kariéru, ale dnes toho rozhodnutí lituju.
Bylo to tehdy dost náročný, celou vysokou jsem se živila sama, nevím, co jsem si chtěla dokázat, protože rodiče by mě podpořili, ale já to odmítla. Ten poslední rok už jsem psychicky nezvládala, původně jsem státnice jen odložila, ale už jsem se nikdy nevrátila. Dokonce jsem se před třemi lety přihlásila na dálkové studium spřízněného oboru...ale vtrhlo mi do toho Japonsko a šlus. V poslední době si často říkám, jestli syn nemá to svoje ADD zděděné. ![]()
Podala som si prihlášky do BA, NR, BB. Všetko ucitelstvo MAT-FYZ, akurát do BA mohli byť na 1 prihlaske 3 obory, tak ešte FYZ-ANJ a FYZ- manažment, aby som uspokojila mamu, ktorá zo mňa chcela mať ekonoma uz pred strednou skolou. Do BA ma vzali este pred maturitou, bez účasti na prijímačkách, do Nitry bolo treba prísť, ale zobrali ma za priemer a do Banskej bolo treba prísť robiť prijímačky, tak to som už ani nesla. Skončila som v Nitre a bolo to super rozhodnutie, milujem to mesto.
Sweet Potato dcéra gratulujem!
tzaziki prekrásne obrázky
tzaziki to je fakt nadhera!
tzaziki tak ty jsou hodně povedené, fakt parádní.
Garfie náhodou jsi dobrá! Ať už se změnou oboru, nebo úspěšnou prací při studiu (která zřejmě byla z jiného oboru)!
Ještě ani teď nevím, co bych vlastně chtěla dělat. V podstatě až na vysoké jsem zjistila, co všechno se dá studovat, ale ke změně školy to nebylo.
bublifuk Jo, to máme podobný. Je tolik věcí, co by mě bavilo, vybrat si je těžké! :-) Úplně závidím, těm co mají jasno!
Garfie ADD s největší pravděpodobností poděděné je.
Garfie Já myslím, že tvůj syn je na tropické zemědělství příliš chytrej. Nebo jedině že by to šel studovat už ted někdy od 12 let:-D
Karja to tropické zemědělství má nějakou špatnou pověst, či?![]()
continuity Ne, jen že to není nijak náročný obor, jako k malému Garfíkovi mi to fakt nejde;-)
bublifuk No, nápodobně
Taky jsem až v průběhu VŠ zjistila, co všechno se dá studovat, a hlavně co ty obory opravdu obnáší. Takže jsem si ke společenskovědnímu oboru přibrala přírodovědný, postupně mě živily oba, a teď pošilhávám zase po další oblasti. Tolik možností a tak málo času!
Sweet Potato Já vím, je mě nikdy nenapadlo, že by to mohl být náš případ, jen teď jak sleduju jeho školní docházku a potíže a vzpomínám na vlastní dětství, vidím časté paralely...jenomže pochopitelně za nás se to vůbec neřešilo.
Karja Nevím teda jestli je "příliš" chytrej, spíš takovej svůj. ![]()
Garfie No asi tak, nevrťse a soustřeď se. Až teď, po padesátce (díky dětem, bohužel), jsem to pochopila a spoustu věcí mi zapadlo do sebe jak do mozaiky. Jako bych na sebe dostala návod k použití.
Sweet Potato
Přesně.
Sweet Potato to je presne. A jeste me mrzi, ze se to tenkrat nevedelo
Myrtila určitě v tom máš mnohem víc jasno! Moje životní energie je taková pomalá a držím palce každému kdo toho stíhá víc. Protože při chození do práce (ca 9hodin plus cesta), jeden chlupáč potřebující pozornost pár hodin denně, plus aspoň trochu údržba domácnosti.. jako ještě nějaký čas zbývá, ale většinou jsem tak unavená, že mi toho hlava už moc nebere. Ale možná jsou to jenom výmluvy a stačilo by se pro něco pořádně nadchnout ![]()
bublifuk No právě, s ostatní náplní dne je na ty nové věci tak málo času, úplně tu únavu chápu. Právě zvažuju, jestli v téhle životní fázi mám na další oblast zájmu vlastně energii, ale ono se to nějak vyvrbí ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY