Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2023 11:12

Sweet Potato no jedna mi přijde docela masakr. Blbě se vyspíš nebo něco... Nevím, kolik stojí přihláška teď, za nás to bylo 500 korun, což nebyla sice závratná částka, ale málo to taky nebylo. To mě třeba donutilo se zamyslet a nedat ty přihlášky úplně všude

A dceři gratuluju.

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 13. června 2023 11:23

Mě tahle diskuze připomíná moje dcery dvojčata. Jak slibovaly že po stejné střední už opravdu ale opravdu půjdou každá na jinou vš. Takže daly každá tři přihlášky, dvě na jiné vš a jednu společnou. Přijaté byly všude a hádejte kde nakonec studovaly? Na té společné a na stejném privátu

Offline dzizisketa
8910 příspěvků moje polička 13. června 2023 11:51

Tyjo přihlášky, já podala tři nebo čtyři, na VŠCHT, do Brna a Pardubic a jednu pojistku myslím do Zlína. No do Brna mne vzali na průměr ještě před maturitou, já měla jako jedna z mála v ročníku takhle hezky vystaráno předem, chtěla jsem tam nejvíc. Pak jsem jela ještě na přijímačky do Pardubic, ale to bylo spíš že jsme si chtěli udělat rodinný výlet, samotné přijímačky tam byly až trapně jednoduché. Možná, že kdybych si tehdy vybrala VŠCHT, měla bych lepší kariéru (resp. měla bych nějakou kariéru), ale roky v Brně byly nejlepší roky mého života.

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 13. června 2023 12:03
Reakce na Sweet Potato:

Mohučanka Tak za nás byla jen jedna možnost. V podstatě to bylo o dost jednodušší. 

​Já jsem ráda, že jsem měla možnost mít víc přihlášek (6), protože rodiče a děda mě cpali na ekonomku a na práva, jakože na "něco pořádného", kousli ještě cestovní ruch, kam jsem se hlásila, protože tam nebyla zkouška z matiky, a akorát babička mi přispěla na přihlášku na fildu.

Offline Zuzuli
3704 příspěvků moje polička 13. června 2023 12:21

Ja byla na vysokou prijata uz v lednu a tak jsem pak v breznu uz zadnou prihlasku nedavala. Ted toho celkem lituju, ze jsem si nedala vic moznosti na vyber. Kdyby me v tom lednu nevzali na architekturu, chtela jsem ji studovat chemii na vscht. Myslim, ze bych tam byla spokojenejsi, nez kdyz jsem si poridila inzenyrsky titul v necem, o cem jsem jeste za studia vedela, ze se tim zivit nechci

Ja ale vlastne celkem zavidim i brachovi, co se nechal z vscht vyhodit a jako druhy pokus si nasel na vysoke obor, ktery ho vazne chytnul a hrozne ho to bavi. Ne jen studovat, ale i v praxi. Obcas si rikam, ze nemit takovy tlak od rodicu, ze za zadnou cenu nesmim vysokou vzdat, tak jsem treba vcas zmenila obor (napriklad na me tata rval, ze kdybych byla tak blba a nechala se z vejsky vyhodit, tak mi hned druhy den predlozi ucet za moje neuspesne studium a tak vyhozene financni prostredky na moje koleje, jidlo a tak... A ja mu to do koruny splatim, i kdybych mela jezdit s hovnocucem, kdyz byl byla tak pitoma, ze nedostuduju...). 

Offline pecka
6167 příspěvků moje polička 13. června 2023 12:30
Offline pecka
6167 příspěvků moje polička 13. června 2023 12:31

Sweet Potato blahoželám

Offline Pinot Noir
29741 příspěvků moje polička 13. června 2023 12:46

Já podala tři přihlášky, na ekonomku do Prahy a Ostravy (Ostrava byla pojistka, ale vůbec jsem tam nechtěla), na ty jsem se vůbec neučila. Zato jsem se hodně učila na přijímačky do Olomouce na dvojobor čínština-filmová věda, to jsem se teda připravovala poctivě a dlouho. Vzali mě a já si řekla, že už mi Olomouc vlastně leze na nervy a že jdu do Prahy.

Jsem mistr v přidávání si zbytečné práce. 

Offline Pinot Noir
29741 příspěvků moje polička 13. června 2023 12:48

Sweet Potato gratuluju

Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 13. června 2023 12:55

Pinot Noir jezis tak to je ale husta historka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2023 13:26

Pinot Noir tak to je dobrý Obzvlášť vzhledem k tomu oboru 

Offline Candance
5630 příspěvků moje polička 13. června 2023 13:44

dzizisketa Zuzuli VSCHT je nej. Moje mama delala, co mohla, aby me od VSCHT odradila. Bo pro holku se to nehodi, ta ma byt prece ucitelka.

Offline continuity
42606 příspěvků moje polička 13. června 2023 13:51

Candance moje máma zas nedávala tu "drôtikovu školu", ekonómka prý lepší. S mým vztahem k tabulkám si neumím představit větší peklo.

Ale já jsem to příliš neprožívala ani tehdy, prostě jsem si dělala, co jsem uznala za vhodné. 

Online Karja
44407 příspěvků moje polička 13. června 2023 13:51

Pinot Noir To je historka:-D. A zajímavý dvojobor teda:-D

Online Karja
44407 příspěvků moje polička 13. června 2023 13:52

Candance Jako teda myšlenkové pochody některých rodičů nechápu. Ale je fakt, že naši to nechali plně na mě, a já hlavně nechtěla zklamat, treba že bych nějakou obtížnou VS nezvládla.

Offline continuity
42606 příspěvků moje polička 13. června 2023 13:56

Karja znám třeba rodinu, kde dceruška už studuje na třetí zahraniční škole a tatínek se na to na pokraji zhroucení snaží vydělat. Takže některé děti korekci očividně potřebuji, ale obecně ctím pravidlo, zeto bude jejich život, ať se zařídí podle sebe. Já mám některá důležitá rozhodnutí hodně intuitivní a těžko se mi to tím pádem komukoliv vysvětluje. 

Offline Candance
5630 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:33

continuityvsak ja tam taky sla a udelala i doktorat. A vlastne pokracuju porad v oboru. 

Ale prvni tyden jsem tajne volala tatovi, ze to asi nedam.

Offline continuity
42606 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:36

Candance jj, ještěže holčičky mají otce

Tolik k tomu patriarchálnímu světu, pokud se někomu nezdálo moje studijní a kariérní zaměření, VŽDY, ale opravdu vždy, to byla žena. 

Offline Candance
5630 příspěvků moje polička 13. června 2023 14:38

continuity tak tak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2023 14:39

continuity ségra učitelka je úplně nezamlouvá tátovi, to by taky člověk úplně nečekal.