Garfie ja mam pri citani tvojich prispevkov presne ten dojem, mila, vtipna, chapava, kam vojde, tam je urcite prijemna zabava. Fakt free anjel. Je mi vzdy príjemné čítať tvoje príspevky, vzdy sa podvedome usmievam. ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Dostala jsem video z Prize giving ve škole kde chodí mí dva vnuci. Ten starší byl vlajkonoš a nosil po celé aule, mezi uličkami ČESKOU vlajku za zvuku NZ hymny.
Děti nosily vlajky všech zemí odkud pocházejí oni nebo jejich rodiče. No brečím tu jak želva a jsem táák pyšná. Vlajky nosili ti nejlepší a ocenění
krásný, taky bych bulela.
Čtyři měsíce se snažím refreshnout němčinu s Duolingem, vypadá to, že nic nedělám, ta cvičení jsou v podstatě primitivní. ale nese to plody. Byla jsem dnes schopna základní konverzace s Němci na téma do kdy mají otevřeno a jak si přeji zaplatit. Mám celkem srovnání s tím jarním Mnichovem. Celkem mě to nakoplo k dalšímu snažení, hlavně proto, že mi trochu vytěsňuje angličtinu.
Je pravda, že jsem se před 30 po lety němčinu učila, ale od té doby jsem ji nepoužila.
continuity si dobrá
Ja sa nemčine vyhýbam, ako sa dá. Jazyková trieda zameraná na nemčinu, učila som ju ako Ty, hovorila, písala, rozumela. Dnes po 20 rokoch bez jej používania komunikujem s majiteľmi našej spoločnosti a kolegami len po anglicky. Textu v NJ väčšinou rozumiem, no ak by som mala písať či hovoriť, bol by to veľmi bolestivý pôrod :)
Včera nám zrušili v divadle predstavenie. Našťastie nám s kamoškou improvizácia nie je vzdialená a bol z toho skvelý večer/noc aj bez divadla. Toľko sme sa nasmiali, že budem mať svalovicu zrejme ešte pár dní :) Vždy hovorím, že neplánované akcie bývajú najlepšie.
pecka no má to stinné stránky, oni totiž občas po tom jednom dotazu usoudí, že celá konverzace v němčině bude fajn. takže vrchní u snídaně spustil celý traktát na téma, jak mají plno a že nemá volný stůl. Tak jsem se jen doplňkově zeptala wie lange? nacez jsem se dozvěděla, že to nemůže vidět a obratem stoleček vyčaroval. ![]()
continuity hlavne si to vybavila k svojej spokojnosti :)
continuity a výlet jinak dobrej? Doufám, že vám dneska taky krásně svítí slunce.
Tabeavýlet super, dávala jsem do Vánoc i nějaké fotky. díky za tipy, i na ten Lebkuchen. Mě by to vůbec nenapadlo ochutnat.
.
Tabea akorát jsme vecereli Poke, protože všechny hospody byl beznadějně narvane a ty stánky taky. Ale já to nám ráda a muž na rád rýží, navíc jsme tím docela ušetřili.![]()
Tak to mi odlehlo.
Já ty fotky nějak omylem přeskočila. Ty ozdoby jsi taky pořídila tam?
Ted jsem si ještě vzpomněla na Rothenburger Schneeballen. Ale R.o.d.T. jste už asi nestihli, co?
continuity tady se taky vánočníma trhama navečer skoro nejde procpat. Hlavně kolem jídla a pití.
Aranel Teda, moc gratuluju!
A tu knihu asi potřebuju.
Rothenburg jsme nedali. Cestou jsme se stavili v Ambergu a dali si tam výborný oběd. Tam jsou trhy takové malinké, ale město se mi libilo moc.
S davy se počítá, nikdo asi nemá rád, ale prostě to k tomu patří. Na náměstí je jedno místo, kde se dá ten svařák relativně v klidu vypít vevnitř, ty hlavní trhy jsme pořádně obešli až v neděli. To bylo úplně super.
Dneska úplně hoří nebe, v reálu je ještě víc rudé.

Evaeva To je zvláštní, dneska ráno takhle krásně hořelo nebe i u nas na Moravě kousek od Brna
Evaeva Catherinne u nas totez!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.