notna vždycky nasáknou
my je chtěli letos zkusit grilovat, ale tady ani bedla
Co Vám dnes udělalo radost.?.
notna Taky mi mastnota vadí. Jestli letos nějaké potkám, zkusím je udělat v horkovzdušné fritéze.
Hlásím, ze na vysočině taky plno hub. Jsme zde na prodloužený víkend a teda lesy plne natesenych houbaru ale naštěstí i čerstvých (hribovitych) hub

Evaeva Sweet Potato Tak pak hlaste, jaké byly, až vyzkoušíte.
Evaeva kolem Prahy taky pouze klouzci, ale po roce omacka chutnala ![]()
Adina jakou děláte omáčku?
Evaeva klasika, cibulka, houby, voda/vyvar, pripadne zahustit lehce jiskou a pridat na zaver smetanu. Dnes tedy smetana v lednici chybela, tak jsem ji vymenilamza ricottu a take to slo ![]()
Adina aha, já myslela, že nějakou spešl klouzkovou. Já si z toho udělám soté na chleba asi.
@Evaeva bohuzel
, ale rada se nekym inspiruju, zitra je vsak vyzadana stejna varianta, jen uz se smetanou, mozna k ni vykouzlim noky, pro radost osazenstva
notna bedly na plechu v troubě .
U nás jedině bedlové řízky v trojobalu a falešná dršťková. Ale z hlívy je lepší. Ty pečené verze hrozně zhadrovatí, to nemusím.
Tak vy jste mě tak zmagořily, že jsem dnes vařila houbovou omáčku z čerstvých shitake a sušených hub propašovaných z Česka...![]()
Garfie a jak to dopadlo? Shitake mi moc chutnají, ale v klasické houbovce si je asi úplne predstavit neumím.
andulka01 Výborně!! Víš co, ona je to v té houbovce spíš jen taková hmota na výplň chuť tam dělají české houby. Kromě sušených mi kamarádka věnovala prach z praváků, tak to je něco, stačí lžička a dodá to super grády.
Tak Betty Tak jak dopadly ty bedly? Jeste mi jich par zbylo, tak premejslim co s nimi :-)
Vari my jsme letos ještě bedly neměli, to je zkušenost z let minulých. Za mě ale dobrý.
Tak Betty to je zajímavý tip.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.