V pátek jsme měli třídní sraz od gymplu, bylo to úžasný, nasmála jsem se, upřímně a intenzivně, jako už dlouho ne- zvlášť mimo neustálou pracovně-rodinnou bublinu. Po srazu mě vyzvedl muž a prošli jsme se večerní Prahou, bylo moc pěkně. A když pominu včerejší navštěvu pohotovosti (máma si zablokovala záda) u nás ve špitále, i sobota pokračovala překrásným počasím, takže jsme se společnými známými s dětmi vyrazili do vedlejší vsi, kde mají na hřišti ohniště, opékali jsme buřty, chleba, marshmallows a pouštěli draky v baběletním sluníčku. Z hřiště je krásný výhled do krajiny, najmě na Plešivec. A bylo nám všem tak dobře.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
continuity aha, tak teď jsi půlčík
Tak hlavně, že test máš za sebou, teď ať na tom makají jiní
My byli vcera v dendrologicke zahrade. Je tam hezky vzdycky, ale tentokrat jsme se trefili do kvetoucich jirin a bylo to krasne.

Kokoska Ty jsou!
Mám radost z pomoci dobrovolníků po povodní. V sobotu jich přišlo k nám 6. Přičemž jeden jako bývalý voják odchytil tlupu vojáků, co šla kolem, a ta uklidila bordel ze zadní zahrady během tří hodin. Ještě i to roztřídili, co je dřevo k použití a co úplný bordel. Pak šli k sousedce, co se s tím už 4 dny mořila a uklidili i u ní. A dnes taky přišli lidí a pomáhají s úklidem stodoly, kterou máme obří.
Vnitřek domu už je na hrubo uklizen. Nezbylo tam až na tři police a plynový sporák, u kterého je však teď nefunkční elektrická trouba, nic. Dokonce i dveře bude nutné vyměnit. Praskají. Asi, jak přežily tu jednu povodeň a vysušily se, tak jak se teď zase napily, tak už to nedávají.
Celkově je ta pomoc skvělá. Elektrocentrálu zapůjčila obec. Koncem týdne snad zprovozní elektřinu. Teplé jídlo je k vyzvednutí a i se rozváží. Vod, saponátů je dost. Jasně hodily by se nějaké plastove bedny, kam dát porcelán, sklo a kuchyň. nádobí, které přežily. Pripadne nějaký větší vysoušeč. Ale to už jsou podružnosti, které se seženou.
Jsem překvapená, že to otec tak dobře nese. Za pár let 80 a bála jsem se, že ho to zlomí. Ale zatím to nese vše statečně.
Kokoska Ach ![]()
Malvin To je skvělé. ![]()
Mám radost z pomoci dobrovolníků po povodní. V sobotu jich přišlo k nám 6. Přičemž jeden jako bývalý voják odchytil tlupu vojáků, co šla kolem, a ta uklidila bordel ze zadní zahrady během tří hodin. Ještě i to roztřídili, co je dřevo k použití a co úplný bordel. Pak šli k sousedce, co se s tím už 4 dny mořila a uklidili i u ní. A dnes taky přišli lidí a pomáhají s úklidem stodoly, kterou máme obří.
Vnitřek domu už je na hrubo uklizen. Nezbylo tam až na tři police a plynový sporák, u kterého je však teď nefunkční elektrická trouba, nic. Dokonce i dveře bude nutné vyměnit. Praskají. Asi, jak přežily tu jednu povodeň a vysušily se, tak jak se teď zase napily, tak už to nedávají.
Celkově je ta pomoc skvělá. Elektrocentrálu zapůjčila obec. Koncem týdne snad zprovozní elektřinu. Teplé jídlo je k vyzvednutí a i se rozváží. Vod, saponátů je dost. Jasně hodily by se nějaké plastove bedny, kam dát porcelán, sklo a kuchyň. nádobí, které přežily. Pripadne nějaký větší vysoušeč. Ale to už jsou podružnosti, které se seženou.
Jsem překvapená, že to otec tak dobře nese. Za pár let 80 a bála jsem se, že ho to zlomí. Ale zatím to nese vše statečně.
![]()
držim palce, je fajn, že jste se posunuli
s tatínkem (a nejen s ním) = ono to může dobíhat, možná by bylo dobré zjistit nějaké kontakty na krizová centra, může se objevit posttraumatický syndrom, psychické oslabení a pak chytne každou virózu, co se vrtne kolem...tátu radši sleduj
Malvin tak at je to co nejdriv v poradku, aspon to, co se da udelat hned. Ale taky si myslim, ze tatinka to jeste muze sebrat, az ustane ten frmol a poradne se rozhlidne, co opravdu (ne)zbylo.
Malvin To je skvělé! Snad to vydrží i později, až vyprchá adrenalin. ![]()
Kdo tady chtěl výsledky školního boje proti povinným punčocháčím?
Kan?
Holky to vybojovaly, i když je to trochu plichta, musí mít podkolenky, ale pořád dobrý!
Já! Holkám gratuluji, pěkný kompromis ![]()
notna No naštěstí, povinné zimní uniformy začínají bez pardónu příští týden a venku má být pořád 27 stupňů! ![]()
Kokoska Kokoskaz toho mám taky trochu obavy, neb zima. Člověk sedí doma a nemá co dělat, tak přemýšlí. Ale zatím to bereme optimisticky, že konečně mají rodiče možnost si to tam udělat zcela k obrazu svému. Dnes byli na pojišťovně a už minuly týden v bance, aby pořešili finance. Otec je milovník bazarů a antiků, takže může sjíždět své oblíbené stránky. A hlavní rozptýlení bude sestřino teď půlroční mimino.
K tomu mám vtipnou historku. U syna ve škole mají sbírku, z výchovných důvodů jsme o něm teda poslali pár věcí. Na seznamu bylo i kafe. Muž koupil mletý decaf ![]()
Garfie Tak ještě holky měly navrhnout, aby se to řídilo podle teploty a ne podle data. Jako topná sezóna. Ale to asi v Japonsku neznají :-)
Malvin Jste úžasní a zvládáte to neštěstí perfektně. Obdivuju vás a držím palce, ať jde všechno i dál takhle dobře!
Malvin tak to zni nadejne, snad se rodice zabavi a nebudou tolik myslet na ty hruzy.
Malvin to jsou skvělé zprávy ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.