barbucha Krásný obojí moc!. A hele jaký to má smysl ta čepice. Já si totiž vybavuji, že když jsem byla ve Stockholmu, tak tam byly nějaké studentské slavnosti a tu čepici a v bílém bylo hodně holek, to je nějaký ceremoniál/tradice
Co Vám dnes udělalo radost.?.
barbucha to je že aké milé ![]()
Karja my to chytli v té Kodani. Jezdily tam náklaďáky v obležení studentů s čepicemi. Pochopila jsem, že je to jako poslední zvonění třeba. Ale proč námořnické, to nevím.
barbucha No to chápu, že tě to potěšilo, že nezapomíná na české kořeny :o)
Každoroční setkání s archiváři - důchodci. Zveme je každý rok. Přišlo jich asi 20. Nejstarší (můj první vedoucí) je ročník 1936. Jako vždycky to bylo milé a dojemné.
Předpokládám že to je ta tradice... taky zeť psal že "už dostala čepici" - je v posledním ročníku, tak v tom budou lítat na konci školního roku asi. Taky jsem tam už ty konce zažila, vozili se v nich po městě na náklaďákách a tak, ječeli jak čerti... a samozřejmě "střízlivý nás nedostanou"
Chudinka moje zlatá, doufám že si někde nesrazí vaz!
A v bílým říkáš? To abysme začaly už teď shánět bílej outfit! ![]()
Potěšilo mě, že si právě tyhle kořeny vybrala, ona jich má hodně různejch ![]()
Ale asi jak je to tam teď fakt pestře mnohonárodnostní, tak jim ty vlajky asi dodávaj běžně, a ty spodky čepic pak hrajou všema barvama.
barbucha krásná zřítelnice a výběr vlajky ![]()
barbucha v poslednim rocniku? Vzdyt nedavno nastupovala do prvaku! Co planuje potom?
No jo, voni mají ty gymply tříletý (základka je zas naopak na deset, tam mají nulák, takže se to vyrovná - s náma).
Co plánuje těžko říct
Já do ní hučím, seč mi chabé síly stačí
a při každý příležitosti ji děsím barvitým líčením strašlivého osudu zaměstnancova, každodenního vstávání a osmihodinový šichty - a k tomu kratičká dovolená atd. atd., ve srovnání s krásným bezstarostným životem dlouholetého studenta, prázdnin co hrdlo ráčí a tak podobně. Ať už se rozhodně pro co chce, hlavně ať pokračuje... páč už jsem zaslechla nějaký úvahy jak si dá rok pauzičku, pocestuje a tak (a už nikdy se pak do školy nevrátí, obávám se já). Jsem z toho na prášky!
Teď dělá fotografii, jakože uměleckej gympl a je tam spokojená (přestoupila z designu), chodí i na soukromý hodiny - maluje... a pěkně... Ale to může i nadále, já bych osobně spíš viděla radši nějakou teorii pro ni aka kunsthistorie když už
i když úplně nejradši bych byla aby využila svoje vlohy a základy (a příležitosti) a zúročila to co má prakticky zadarmo, to jest jazyky, konkrétně slovanský. Zkousla bych i jiný samozřejmě (už má angličtinu a španělštinu ze školy),
ale přece jen takovejch jsou mraky, ty slovanský jazyky jsou užší profil... rozhodně na jakýkoliv talent má, to zdědila dobrý geny... tak si myslím že by byla škoda to nevyužít když to jde samo. Ale to víš, kdo jsem já abych ji nutila...
barbucha teda nezavidim ti, ale verim, ze je chytra a vybere si dobre.
Chytrá je jak vopice
a jako není to jen pohled pološílený babičky, jako že má mnohé vlohy co by zasloužily/vyplatily se pěstovat... ale po těch zkušenostech co mám, s člověkem na hranici geniality kterýmu šlo všecko na co sáhnul, doslova všecko - a nakonec to bylo k ničemu... budu ráda když si vybere cokoliv a bude v tom spokojená. Zeť ji podpoří ve všem, já budu možná občas držkovat
ale uvidíme. Sama jsem zvědavá!
barbucha dobry to bude!
tvl piš mi to denně, ať můžu klidně spát ![]()
Tak u nás do rána krásně nasněžilo a všude je čisté bílo. :D
barbucha Čepice super a Zřítelnice je moc hezká!
Odovzdala som 3.dištancnu úlohu nezazivneho školenia, ešte ma čaká záverečná práca. Robím to len kvoli peniazom ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.