Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online Kokoska
34956 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 19:01

marieu mne porad pekne kvetou muskaty a millionbells, u dveri na teplejsi strane domu. Na druhe strane uz by to neco chtelo, budu muset vyrazit ostrihat chvojky a mahon. A vycistit krmitko a objednat zrni!

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 19:11

marieu na adventní a vanocni náladu moc doporucuju Stinga a If on a Winter's Night. Má i desku pirátských, ale tahle mi přijde lepší 

Sea songs neznám a už poslouchám

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 19:35

Kokoska mně by taky kvetly, ale už to byly dost chudinky. Měla jsem sesazené trávy a heuchery a píchla jsem jim ještě po jednom vřesu. Dávám přes ně právě světýlka, ještě mě napadlo, že bych mohla přikoupit nějaké domečky jako dekoraci.

Potrefenáhusa znám obě ty desky, taky je mám moc ráda. 

Online continuity
43131 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 19:38

marieufotečka pro inspiraci by nebyla? Prosím prosím smutně koukám. 

Já jsem právě dotáhla domu fakt hodně chvojí a na pátek jsem si vzala volno. Potřebuji trochu uklidit než přijdou naši, ale fakt jen trochu. čas na věnce a vůbec všechno si najdu

Akorát mám plný balkon chryzantém, které visely na zábradlí zvenku a před těmi mrazy jsem je uklidila za sklo. Tak zatím nevypadají, že by se chtěli odebrat na odpočinek. 

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 19:39

Kokoska u nás taky ještě dost květů, musela bych fuchsie vysypat do kompostu kvůli vánočním truhlíkům. Nějak na mě ještě ta předvánoční atmosféra nepadla, mimo jiné asi právě kvůli těm kytkám. Myslím, že o víkendu se to změní, v sobotu se rozsvěcí zámek Ctěnice, v neděli místní strom... To je pro mě většinou ten správný impuls. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 19:57

continuity za světla budu doma asi až o víkendu, zkusím si vzpomenout. Letos to nemám vůbec nápadité, v zahradnictví nebyl kloudný výběr- stihla jsem se tam otočit jen jednou- nebyl čas, počasí atd...

Pinot Noir u mě začíná lehce přihořívat. Minulý víkend byl takový minimarket s rukodělným zbožím a občerstvením v nedalekém klášteře, zboží stran dekorací bylo samozřejmě hodně vánoční. No a teď bude první adventní neděle, vždycky se těším na hvězdu v okně, holkám maluju křídovým fixem vánoční vesničku na okno, letos s nima budu vyrábět asi papírové hvězdy. 

Online continuity
43131 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 20:01

marieu

Většinou si pořídím nějaké azalky a cibule, ale teď jsem to vzhledem k tomu mnozstvi chryzantém, co furt kvetou, úplně neřešila. 

Ale mám čemeřici, tak alespoň něco. 

Online Garfie
28560 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 23:29

Dostala jsem pochvalu za punč na vánoční školní akci. Evropský/německý stánek, pod kterým jsem se ukrývala, vydělal víc než loni a to přesto, že neprodal všechno jídlo. Jednoznačně (a asi oprávněně, haha) to všichni připisují mému punči.

Oni ho tam dělali i loni, ale byl mizerný, ani se neprodal, zatímco můj zmizel už dopoledne.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 01:54
Reakce na chia:

​Tak buď si moja kamarátka Miška alebo existujú dve také expertky s rovnakým štúdijným plánom

​Že pozdravujem a prajem pevné nervy !

Offline EDITH4B
2130 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 07:34

Garfie gratuluju A recept by nebyl ?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 08:23

Garfie No a to ti musím napsat, že byla anketa, kde hlasovali cizinci žijící tu v cz, které Andventni trhy jsou podle nich top. A vyhrála Olomouc nad Brnem a Prahou. Všude prý prodávali teplé víno, je  v Olomouci punč. Dobré ne?

Online Garfie
28560 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 09:30

Kan No ale ty olomoucké trhy jsou fakt super! Myslím, že byly jednu dobu opravdu nejlepší v zemi, i když teď se trochu zhoršily, tak to neumím úplně posoudit....

EDITH4B Hele, já to doma sáčkuju od oka, ale tady jsem pochopitelně potřebovala přesný rozpis. Ale je to spíš asi víc svařák. A nečekej nic extra, tady to nikdo nezná, konkurence nula. (byl ale fakt dobrý!)

Na pět litrů vína (sorry, dělala jsem to ve velkém)-400g cukru, 1-2 badyán, 2-3 skořice, tochu pomerančové kůry, 7 hřebíčků, 5 zrnek kardamomu, 3 sáčky čaje (použila jsem štrůdlák :-) -jablko se skořicí a dost to tomu prospělo). A cca půl litru pomerančového džusu. Dovnitř nakrájet cca dvě jablka a dva pomeranče. Přidala jsem jeden sáček (cca 400 g) zmražených bobulí, mix borůvek, jahod, malin, brusinek....

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 09:34

Garfie jezis si mi urobila veľkú chuť na punč. Uplne mi tečú sliny

Online Garfie
28560 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 09:46

Janulik03 Mně taky!!!

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 09:52

Garfie nemam pomaranče a pracujem. Poobede asi na tom zapracujem, tak dík 

Offline EDITH4B
2130 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 10:05

Garfie díky!Krom čaje (štrůdlák doma mám-zkusím to s ním)dělàm asi v podstatě stejný.Ještě teda do punče přidávám trochu rumu

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 10:20

EDITH4Bjá ho v tom receptu pořád marně hledám

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 10:23

continuity je, čemeřici jsem potkala v zahradnictví včera- krásnou, bílou, úplně jsem měla nutkání, ale máti jich má v zahradě (kde všechny nakonec skončí) už moc.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 10:24

marieu u kytek nic jako "už moc" neexistuje

Online Garfie
28560 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 10:30

EDITH4B Pinot Noir Já doma taky, ale víte jak, školní akce a ještě přes den. A v Asii, kde nejsou zvyklí! :-)