MP Marge nemam o islamu nastudovano nic specialniho, to priznavam. Maximalne vyse zminenou knihu, knihy Bretislava Turecka a jine cestopisy/geopoliticke knihy, kde se to bere spos obecne. Nabozenstvi jako takove me spis nezajima, stejne jako krestanstvi.
Beru to asi jakoGarfie , ze v zemich, kde je dominantni se zenam nedari moc dobre. A ta radikalizace poslednich let je jednoznacna. Neni to tak davno, kdy se zjevil Islamsky stat a i ty zblble evropanky, co se nechaly naverbovat, brzy skoncily jako nevesty bojovniku. A ano umirneny islam mi vlastne vubec nevadi, dokonce si myslim ze v takovem Iranu nebylo po revoluci v roce 79 hur nez pred ni (pro vetsinu lidi mimo Teheran). Ale tady na zapade bych byla rada, aby platila nase pravidla. Nevim proc bychom my umirneni meli porad premyslwt a jednat tak, abychom nekoho treba neurazili a neomezili. Me by by nepodani ruky od kolegy taky vadilo, at ma jakykoli duvod.
S tim Kirkem to je pravda. I bych ti snad poslala, co pise ten muj kamarad, ale jenom by te to rozcililo. Naprosta adorace jeho osoby a hadani se s kazdym, kdo si dovolil oponovat. Nejvic a Kamilem Filou, ktery si dal praci a sepsal v kostce, co byl Kirk zac.
Asi to dost rozdeluje krestanskou komunitu, ale bohuzel i takovyhle rekneme radikal ma u nas zastance.