continuity jenze mi prijde, ze tady se bavime o nejake konkretni skupine zen, co by dost mozna vypadaly jako z popelnice i s cechem. Zase tady ten svazek je na bazi dobrovolnosti, neni to domluvene manzelstvi nekde v iranske vesnici.
Nechci hazet vinu na ne, ale kdyz jsem jako cerstva matka prisla do jedne materske fb skupiny, kde si nektere zeny vylevaly srdce s jakymi priserny muzi maji deti, nestacila jsem se divit. Nezamestnani, na deti, coz je podle nich starost jen matky, nijak neprispivali, poflakovali se s kamosi, pili, zeny s batolety na krku behaly po brigadach, aby mely penize na jidlo pro deti... vsechno ateisticti cesi. Vcetne dost misoginniho smysleni, ze zenska jen jen na poteseni a rozeni deti. Tehdy jsem se tam strasne divila, ze jedna z nich proste nesbali deti a nevypadne. A proc si s nim proboha poridila jeste druhe a treti, kdyz od narozeni prvniho videla, ze to je kreten.
Ja chodila na erasmu do skoly s jordanci, normalni vysokoskolaci, cast muslimove, cast krestane. Bavili se s nami vsichni, holky satek nosily, kdyz chtely, jine ne. Nejvic ze vseho resily makeup a obleceni. A jednou jsem se v Praze pres spolecneho kamarada potkala na akci s Fatimou Rahimi, afghankou, ktera od detstvi zije tady a vystudovala tady karlovku, pracuje jako novinarka, tak ta taky uplne nesplnuje tu stereotypni predstavu o afghanske zene.