Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 13:03

Gatita malemu diteti by treba bylo lito, ze jde do skolky, kdyz mama je doma, tak tomu bych to mozna taky nerekla. Ale proc by to nemel vedet manzel nebo jiny dospely? Oni nekdy nejdou nekam sami, nemaji svuj cas pro sebe, aspon obcas?

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 13:11

Já bych se teda taky snažila potřebu osobního času normalizovat. O dospělých vůbec nemluvím - otrokářství naposled trendovalo někdy před mnoha staletími. A pokud jde o deti, můj muž se s tím nepáral a normálně jim oznamoval, že maminka taky potřebuje chvíli pro sebe. Babičky také. Podle me hodně záleží, jak se k tomu postaví hlídač. Pokud to považuje za normální, tak to dětem i takto podá a vezmou to jako normální i v pěti letech.

Pokud učitelky ve školce matkám před dětma vykládají, že tam děti odkládají, tak to je prostě blbě na všechny strany. Nikomu do toho nic není. 

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 14:00

Dnes na mě vyskočilo ve fotkách , 1.1.2026. Něco pro ochlazení . 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 14:13

Lilly_Ku držím palce, já taky hodně přemýšlím jak dál. 

Hrozně mne to nebaví a nevím jestli je to únava nebo blbá práce nebo už mám pocit, že celý ten obor se vydal nějakým blbým směrem. Preregulovane, plno požadavků , kvalifikovani lidé nejsou, všude se vyrojilo milion konzultantů, kteří včera dělali něco úplně jiného a dnes navrhují řešení, které jsme opustily před 10+ lety, vyšperkovane AI rozumy. 

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 15:13
Reakce na Kokoska:

stes a proc nejde rict, ze potrebujes chvilku pro sebe?

​samozřejmě jde, to rikam taky a jindy....doma ...ale v práci asi ne

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 15:23

Tady to chytání za slovo a zpochybňovaní čehokoliv, s čím se někdo jiny úplně neztotožňuje je fakt hloupý, sorry jako.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 15:42

stes křišťálovou kouli tady nikdo nemá, tak čteme, co píšeš a komentujeme to, co je napsané. 

To čtení mezi řádky, co tím asi dotyčná myslela, je mnohem větší peklo. 

A že někdo s něčím nesouhlasí je snad normální, myslela jsem, že to tady je diskuze. 

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 17:12

Kokoska vsak ja jsem vuci manzelovi plně transparentni;) Jen diteti trochu mlžím, tomu proste nemuzu říct na plnou pusu, ze s nim si neodpočinu a musi do skolky, abych mohla byt chvilku sama. Tam mi ta upřímnost nepřišla na místě.

A celkem chápu oba tábory Muslik a další nejspíš dobře vědí, proč nerozhlašují, že mají volno. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 17:18

Gatita no ale můžeš to říct jinakA ptá se tě vůbec, jestli musí do školky? Já jsem doma skoro celou docházku, ale nikdo mi nikdy neřekl, že by taky zůstal doma. Do školky se jim nechtělo, ale tohle je nenapadlo.

Offline Muslik
581 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 17:28

Miru ctyrapul letemu dítěti opravdu necítím potřebu to vysvetlovat, jeji chápání konci na úrovni tyden = skolka / prace. A za druhé je v neskutečně ukecanem veku a ve skolce i jinde s prominutím blije vse o našem soukromí. Tohle neni neco o nějakém zatajovani z vyšších důvodů. Jinak tvou kvetnatou argumentaci chápu, ale toto pro me prostě neni z různých důvodů na miste. Nehledě ze za me toto neni o nějakém komplikovanem lhaní a zaplejtani se do toho, proste to nijak nerozvadim. Mluvim o diteti. Muz pochopitelne vi co delam. A okrajem, ano, je to presne navic to dite, kterému by v takovem případě bylo líto ze musi do skolky a chtěla by neco podnikat se mnou. 

Online Allysa
907 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 17:28

Evaeva Moje dcera, tříletá, se teda ptá, výslovně. Proč musím do školky, kde budeš ty, maminko? Co budeš dělat ty maminko, kdyz budu ve skolce? Nemuzu jit s tebou?

A to je ve skolce spokojena, jenom se mnou by byla zrejme radsi.

Já mám teda zásadu, že jí nelžu, ale snazim se to zaobalit a neříkat jí všechno úplně natvrdo.

Kdyz jdu k doktorovi, kdyz jdu cvicit, kdyz jdu do prace, vsechno rikam, ale ze si od ni potrebuju odpocinout, ji teda rict nedokazu.

Offline Miru
17004 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 17:31

Muslik 

...rozumím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 17:49

Allysa jo, vidím to stejně. Taky dětem nelžu, ale to neznamená, že jim řeknu, že už mně pěkně štvou

Já se ten volný čas snažím nějak balancovat, takže vždycky dělám třeba i něco v domácnosti, takže když malému řeknu, že budu dělat svoji práci, tak nelžu. Ale pak pro něj přijdu v běžeckém klidně Já jsem teda vypozorovala, že malému nejvíc vadí, když jdu někam (k doktorovi) s mladším. Prostě matka sama doma být může, ale že by byla sama s bráchou... Ale že by se někdy někdo ptal, co jsem dělala, tak to ne. Asi proto, že oni jsou prostě zvyklí, že jdou do instituce a já tu zůstávám.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 22:37
Reakce na stes:

​samozřejmě jde, to rikam taky a jindy....doma ...ale v práci asi ne

​Jo, taky jsem si představila, jak šéfovi vykládat, že potřebuji chvilku pro sebe. 

Deti podle me nic moc nechápou, dneska jsem měla volno do 11 jsem byla s nimi, pak šli do 3 k babicce, já měla dovolenou, jela jsem k doktorovi, což jsem několikrát zmínila a ony se večer hrozně divili,jakože jsem nepracoval? Pro ně je chvilka pro sebe možná tak 10 minut na záchodě si myslim:D

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 23:12

Evaeva jo, ptal se přímo k věci. jestli musi do skolky a jestli ja jdu do prace. Nelhala jsem mu, ale proste jsem to nepřiznala na plnou hubu. Vetsinou reknu, ze musim něco vyridit (což je taky pravda, ale ze pochůzka trvá 10 minut, uz si necham pro sebe). On se nakonec vzdycky spokojil s kompromisem - ze pujde po obede. Bylo to takove win win pro oba. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2026 07:54

Gatita jo, to je jasný.

Já, jak jsem doma furt, tak to neznám. Ve dvou jsem jim říkala, že udělám svoji práci (což byla někdy práce, někdy domácnost), ale když byli starší, tak už jim bylo jasné, že by tu klidně mohli být. Třeba když už byl mimiňák. Ale dál než je kňučení "nechci do školy" nikdy nedošli, žádné argumenty

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2026 07:57

Karja já si nemyslím, že to musí schvalovat, že musí chápat, že chceš mít volno. Ale můžou to vědět. Těžko počítat s tím, že by si řekli "No jasný, jsou prázdniny, má nás 24/7 na krku, tak to chce mít taky chvíli klid".

Offline Tabea
8231 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 08:55
Reakce na Gatita:

Evaeva jo, ptal se přímo k věci. jestli musi do skolky a jestli ja jdu do prace. Nelhala jsem mu, ale proste jsem to nepřiznala na plnou hubu. Vetsinou reknu, ze musim něco vyridit (což je taky pravda, ale ze pochůzka trvá 10 minut, uz si necham pro sebe). On se nakonec vzdycky spokojil s kompromisem - ze pujde po obede. Bylo to takove win win pro oba. 

​na tohle já říkám: Budu pracovat z domu/doma. (Což teda nekecám.)
U nás se děti taky pořád ptají, co budu dělat a kde budu. Teď v sobotu syn volal a ptal se, co dělám. Když jsem řekla, že jsem doma, tak se divil, proč nejsem v práci. Pak mě omilostnil, když zjistil, že je sobota. 

Offline notna
9520 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 15:28

Přijde mi úplně normální dítěti říct, že rodič /kdokoliv/ potřebuje odpočinek nebo být o samotě apod. Vždyť je to zdravý i pro to dítě umět brát samozřejmě, že člověk taky odpočívá, potřebuje svůj prostor apod. Že potřebuju klid od dítěte, bych teda neříkala, to mi přijde necitlivý. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 11. srpna 2026 18:12

notna Podle mě je to taky normální, ale otázka je, zda to dítě pochopí ten časový interval a zda mylně nechápe, že ten odpočinek, prostor "pro sebe" má třeba rodič i v práci nebo na výletě s ním, na dovolené že, doma, když pere prádlo...