Janulik03
, máš pravdu!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Muj muz ma obcas takove proslovy, kdyz uz teda nechci tolik pracovat, co budu delat? Jestli se jako nebudu nudit, kdy nebudu NIC delat, jen odpocivat. Tak vzdycky rikam, ze me to proste strasne bavi, sedet a koukat, jak tu pochodujou tasky s nakupem, veci skacou do lednice, z lednice do hrncu, nadobi do mycky a z mycky, pradlo kluse z pracky na susak a vyzehleny lita do skrine, opecovava se koupelna a wc atd. atd. ![]()
Si dobrá
Janulik03 jen to moc nezabira :(
Kokoska tak ale ty máš doma workoholika na druhú
Janulik03víš co, taky to vždy neumím. Ale opravdu to vysvětlovat nemusíš - resp. pokud ti vadí odmítnout bez ničeho, můžeš třeba říct, promiň, chci si udělat den jen pro sebe a tohle by mi to pokazilo.
Měla jsem například pocit, že v práci líp vezmou, když to, že nemůžu na služebku kvůli rodině, nějak zdůvodním, vysvětlím, proč to nejde. No vyjde to úplně nastejno, můj šéf to stejně nepochopí a pokusí se to udělat po svém. Tak jsem mu řekla, že prostě cestovat ten týden nebudu z rodinných důvodu a hotovo. A najednou to šlo. Ono je to každému vlastně úplně jedno, proč to nejde. to jen my máme pocit, že se musíme pořád někomu omlouvat a něco vysvětlovat.
Janulik03 to teda mam, ovsem workoholik dneska odjel do nedele se svymi vnoucaty, ja ty svoje odevzdala po obede mamince a mam fraj! Nohy na stole, kafe u ruky, virivka se nahriva, prosecco se chladi!
Janulik03 taky ![]()
Někde jsem tu nedávno i psala,že se tu začalo moralizovat, poučovat a vubec naznačovat,že minimálně ta dotyčná je vlastně úplně blbá ..
Janulik03 Umět říct ne a odpočívat mě stálo jedno "pěkný" zhourcení z vyčerpání a hodně hodin a peněz u psycholožky. Ale výčitky, že to Ne řeknu nebo že pracuju málo, mám furt. Toho se nezbavím nikdy. Dceři jsem to nechci.
U nás to sedí na tu matku. Mám z ní regulérní trauma. Ona i u kafe luštila křížovky, aby neseděla jen tak zbůhdarma, u tv pletla nebo vyšívala apod. Je nutný to naučit děti jinak
Tak aj ten odpočinok máme každý inakšie. Nenapadlo vás, že maminka aj tými krížovkami, aj tým pletením odpočíva ? A že si pri tom vypije kávu, alebo tak napolo sleduje TV? No a čo, keď jej to tak vyhovuje ? Ja si doma vychutnám kávu tiež pri knihe, či na internete , jedno nevylučuje druhé a len tak sedieť a pozerať z okna by ma nudilo.
No a keď náhodou potom poviem rázne nie, tak nastane divenie, prípadne až hnev, čo to
Protože jsou zvyklí, že to jindy automaticky jde. Musíš být důsledná. Jejich hněv, že ty nemůžeš pro ně udělat laskavost je jejich emoce, ne tvoje.
Já hnev ostatních taky nedávám, ale řešení není, že se jim budu snažit vyhovět, pokud můžu odcházím středem.
Měla jsem takového startovacího šéfa, toho odmítnutí vytočil vždy,neřval teda, ale člověk úplně viděl jak to v něm bublá. Ten byl vůbec vtipný, jednak si o sobě myslel, že je kdovíjaký kliďas a podruhé ty svoje emoce projektoval do ostatních, takže pokud jsem něco nebyla schopna sama domluvit podle jeho představ, vinník byl jasný - dala jsem do toho moc emocí. ![]()
Kokoska ha! D O K O NA A L E ![]()
Kokoskajá jsem si to představila
, možná by šlo vyrobit i nějaké AI video, to bys mu mohla pouštět ve smyčce jako místo setrice obrazovky. ![]()
continuity no ja sa úprimne, radšej vyparim, muž keď vidí že zatváram dvere do spálne, vie že chcem pokoj a kľud a nevpustí tam nikoho ![]()
continuity jeho obrazovka nikdy nestihne spustit setric ![]()
Blanka Já bez uzardění přiznávám, že jsem líná. Ale jen sedět a hledět (kdekoli, příroda...) bohužel neumím. Kéž bych se to jednou naučila!
Tak aj ten odpočinok máme každý inakšie. Nenapadlo vás, že maminka aj tými krížovkami, aj tým pletením odpočíva ? A že si pri tom vypije kávu, alebo tak napolo sleduje TV? No a čo, keď jej to tak vyhovuje ? Ja si doma vychutnám kávu tiež pri knihe, či na internete , jedno nevylučuje druhé a len tak sedieť a pozerať z okna by ma nudilo.
Nenapadlo, protože s mámou mám fajn vztah a vím, jak musela pořád něco dělat, aby nezahálela. Je rozdíl, když třeba u tv pleteš, protože chceš, nebo u tv pleteš, abys měla na sledování televize sama před sebou alibi, že tak úplně nezahálíš.
Janulik03 mne to vymýšlení, zapírání nevyhovuje. Resp. musela jsem to kvůli mámě dělat celé dětství, která nás nechtěla nikam pouštět, protože se o nás bála a mám toho plné zuby na několik životů. Odučil mne to teda můj muž, který se s tím moc nepárá a je to takto fakt lepší.
Sweet Potato Já bych zase bez hledění do blba nevymyslela nikdy nic. Bych asi jenom existovala jako prvok. Čumím z okna nebo do zdi a naplánuju dovolenou, vymyslím jídelníček na oslavu, teď čumím furt a přemýšlím o nové koupelně. I pracovní věci si přehrávám a řeším v hlavě a čumím jen tak. Mě snad nikdy nenapadlo nic u nějaké činnosti. Možná tak akorát u plení zahrady.
continuity jo, mně i štve, když někdo udělá něco, o co jsem ho požádala, když vlastně nechtěl. Ať radši řekne, promiň, ale moc se mi nechce než aby byl pak naštvaný nebo uštvaný. Nějaké zapírání a lhaní, tak to už vůbec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY