Karja to víš, že to nechápe. Řekla bych, že minimálně do puberty. Práce je pro předškoláka taky čas pro sebe
Tím spíš bych se ale na práci nevymlouvala. Plus půlka z nás někdy pracovala s dítětem za zády na HO. Tak proč teda musí do té školky...
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Evaeva Určitě jsem někdy řekla dětem , že mě štvou .![]()
Tak Betty tak to asi každý. Ale snažila bych se jim to neříkat jako důvod, proč musí do školky ![]()
Karja Evaeva Podle mě školkový dítě už rozlišuje práci/odpočinek. Možná to vnímám zkresleně, protože my jsme oba pracovali celou dobu a dítě bylo zvyklé odjakživa na necháme mámu/tátu pracovat nebo spát, když jsme doháněli deficit po noční práci. My to měli dost nárazově, ale rodiče pracující na směny to taky děti naučili záhy, že se rodič po noční nebudí. Co teda vím ze svého okolí.
notna podle mě je pro dítě rozdíl jestli spíš nebo jdeš sama na procházku, třeba nebo někam s kamarádkou nebo jen zevluješ doma. Mně přijde, že některý tyhlety věci ohledně času pro sebe nechápou ani někteří dospělí, natož dítě, takže mi přijde jednodušší nerozpatlávat moc, co dělám o volném dnu doma, když ono je ve škole...mně se to tedy týká tak tři dny v roce a to se přiznám je taky nešoupnu do školy se slovy, super, dneska mám dovolenou, vyzvednu vás o pul 4 z družiny:D. Ale prostě chápu, že někdo taky to moc nespecifikuje ani v práci ani doma co o tom volnu dělá
Karja přesně, minimálně velká část chlapů, matek a tchýní nechápe, že domácí práce, nákup potravin a hledání školy nejsou čas pro sebe ![]()
Pinot Noir No a co si budeme povídat, pak je řada dospělých, co jako chtějí všechno dělat spolu, bejt spolu neustále ve volném čase a tak...prostě že to taky mají hozeno jinak, nechápou, že chceš něco aktivně dělat třeba sama nebo prostě bejt sama.
Ja už nepriznam keď si chcem vyraziť sama na nákupy. Myslenie fkakat sa niekde v cudzom meste. Vždy, vždy keď som to povedala, niekto potreboval odtiaľ niečo priviezt, kúpiť, vybaviť,....
Som sice ochotná, ale odtiaľ potiaľ. Tak som ticho a zmiznem. A nemám, toho žiadny pocit,dokonca sú prípady kedy som okato poprela, že niekam idem.
A nie že by som nevedela odmietnuť, ale nebaviyma niekomu vysvetľovať že prečo.
notnajá s tebou souhlasím. S těmi nočními mám zkušenost a ty děti to prostě berou jako fakt, když v tom žijí od narození.
Úplně to neznamená, že by třeba v kuchyni netrvaly, ale aktivně budit tatínka do ložnice nešly ani jednou.
notna nechápu, jak to souvisí s tím, že mně ráno nechají vyspat? Mně nechají![]()
Ale jestli zůstanu doma, když jdou ven, protože budu mýt okna nebo si číst, je jim úplně fuk. Vůbec je nenapadne, že to jedno nedělám pro zábavu. Stejně jako když jdu pryč s tím, že jdu k doktorovi/na nákup/cvičit. Pro ně je to stejný. V tom období, když chtěli být se mnou, jim bylo jedno, jestli ten můj důvod je podle nich dostatečně pádný. Stejně jako ta školka. Když tam nechtěly, tak tam nechtěli. Určitě si neřekli, jo jasně, tak máma bude pracovat, tak to já do školky jdu.
Podle mně vůbec pojem volný čas rodiče neznají. Prostě buď je s nimi nebo není.
Pinot Noir Karjavzhledem k tomu, že to babičky nechápou, začala bych to učit alespoň ty děti. Protože to není žádná raketová fyzika, ale základní psychohygiena.
Speciálně pro introverty je to prakticky nutná podmínka nějakého rozumného fungování. Můj těžce extrovertní muž už vyslovně počítá s tím, že až se vrátím z dvoudenní konference nebo sluzebky, tak nebudu moc použitelná.
Pinot Noir zase na druhou stranu, když jsou děti malé, tak i moci sama nakupovat v dm nebo vytřít tu podlahu, může být čas odpočinku ![]()
![]()
Karja přesně, minimálně velká část chlapů, matek a tchýní nechápe, že domácí práce, nákup potravin a hledání školy nejsou čas pro sebe
U nás to sedí na tu matku. Mám z ní regulérní trauma. Ona i u kafe luštila křížovky, aby neseděla jen tak zbůhdarma, u tv pletla nebo vyšívala apod. Je nutný to naučit děti jinak ![]()
notna já teda nejsem nijak akční, ale sedět jen tak u kafe taky neumím. A to chodím do kaváren klidně sama. Ale čtu si u toho, mobiluju nebo něco jím ![]()
Janulik03 A nie že by som nevedela odmietnuť, ale nebaviyma niekomu vysvetľovať že prečo.
To jsi vystihla přesně.
stes vždyť to ale nemusíš vysvětlovat. Že se mi nechce, je dostatečný důvod
Evaeva ale tu nejde o to, nie každý vie len tak povedať nie, a ak áno cíti potrebu k tomu niečo povedať. A viem že to nie je povinnosť, za mňa to tak proste nefunguje
Mne to tu niekedy príde, že ste tu všetky dokonale asertivne, viete svoje práva, viete odmietnuť požiadavky, po dlhšom čítaní mám zo seba pocit úplne neschopnej, bojím sa priznať že až moc submisivnej blbky niekedy ![]()
No a keď náhodou potom poviem rázne nie, tak nastane divenie, prípadne až hnev, čo to
Janulik03 neboj, všechny tu tak dokonalé nejsou. V tomto případě jsem stejný tým jako ty.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY