Já už se tak těším, až malý bude velký na to, aby se učil lyžovat! To ho pak s tatínkem, tetou a strýcem s jejich dětmi a s dědou pošlu do Alp a budu týden sama doma, hahaha!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Ale asi jsem se už zmiňovala o kolegovi, kterého děti každým rokem, než odjedou na hory/dovolenou apod. si něco zlomí... ![]()
dzizisketa jo tak to Ti držím palce, ať to nedopadne jako u nás. Přesně na tohle jsem se těšila, ale Františka zřejmě zdědila lásku k lyžování po mně a prohlásila, že už nikdy na hory nechce ![]()
dzizisketa
Dobrý plán. A čím dřív, tím líp.
Edge tak krome livigna znam civettu, tam cokoliv, totez okoli marmolady, passo tonale, kronplatz a bormio. Na civettu nejradeji, tam jedeme v unoru, konkr. Selva di cadore, jinak tam znam alleghe. Jo predloni pozza di fassa a to muzu jen doporucit.
cim driv... kdyz jsem vloni pujcovala pro 3,5 letyho boty, tak na me ve skiservisu koukali jak na vraha, ze tak maly dite chci tahat na lyze. Pritom druhy chlapecek, asi o 8 mesicu starsi, uz umel docela hezky jezdit z predchozi zimy. U toho mladsiho z toho nakonec nic nebylo, i kdyz jsembyla v lyzarske skolicce s nim, tak odmitl cokoli delat a skoncilo to revem.
A my letos na hory nejedem
Ve slabe chvilce jsem kyvla manzelovi na cestu do Vietnamu a jede se v breznu, tak uz kvuli praci lyze nestihnem.
Kokoska Vietnam super! A třeba se aspoň nějaký prodloužený víkend na lyže najde :-)
Kokoska Tak to byl nějakej divnej skiservis. Nám v nich obvykle vykládají, jak jejich syn/dcera/kokršpaněl jezdil dřív, než začal chodit.
Kokoska to nechápu, asi nějaká divná sorta. My loni půjčovali pro 2 a 3/4 a nikdo neřekl ani popel, jen ať si to hezky užijeme. Taky jsme neměli žádné ambice, jen aby se s tím seznámil a měl změnu k pekáči. To se povedlo ideálně. Naučili jsme ho jezdit na pásu a posílali si ho mezi sebou, pro pobavení to bylo fajn.
Jinak jsem teda byla v 6.měsíci a na lyže bych si netroufla ani omylem. Tátu ve frontě u vleku smetl ožralej puberťák a bylo z toho i přes přilbu vážné krvácení do mozku, bez přilby by to byl pravděpodobně funus
navíc i to pobíhání v prašanu, koulování a stavění sněhuláka bylo s břichem dost fyzicky náročné, až mě to překvapilo, ono se to fakt nezdá.
Kokoska treba v italii jsou vsude vidět skiskolky a nekdy mi prijde, ze 3 roky detem snad byt ani nemuzou
Kokoska Vietnam
Lyze pockaji...;-)
Uz jsem to tady nekde psala, ze se mi do Vietnamu nechtelo a nechce, uplne bezduvodne a nevysvetlitelne. Muzu ja za to, ze muz nema kamarada, ktery by tam s nim jel? No nakonec jsemmpomtrech letech souhlasila, aspon to presvedcovani az mirne vydirani budu mit z krku.
Kdo jste tam byl, je potreba nejaky ockovani? Mam proti tetanu a zloutence A+B, to snad staci?
ja teda lyzovala, ale v uplnym zacatku tehotenstvi (chlapecek je zariovy a jezdime v unoru), vubec me nenapadlo ze by to necemu vadilo. jen jsem rano trochu zvracela to byla pro me novinka, u prvniho nic. s brichem bych asi nelyzovala, i kdyz ja moc nepadam pac jezdim pomalejc nez duchodci:-)
Kokoska A nedivili se spíš, že začínáte pozdě? Mám pocit, že které školkové dítko nestojí na lyžích, jako by nebylo. (Teda hlavně nechápu, když to vyžadují i rodiče, kteří sami nejezdí.)
brrr ne, rikali, ze tyhle maly deti jeste nemaj dost odolny kosti, ze jim nedela dobre to stoceni nohou, jezdeni pluhem. No tak na slalom jsme se nechystali, byla bych byvala rada, kdyby aspon zkusil sjet kousicek cvicny louky s instruktorkou.
brrr To jsem byla přesně já. A "vyžadovala" jsem to právě proto, aby se to naučily včas, ve věku, kdy ještě nemají problém padat a naučily se to hrou. Dtto plavání. A myslím, že jsem udělala dobře. Onehdy jsem pozorovala nějaký lyžařský kurz, holky puberťačky, věk neodhadnu, takové to 3.družstvo (4.nemáme) a bylo mi jich fakt líto.
Plus starší dcera bohužel záhy dorostla do "co mi nejde napoprvé, víckrát zkoušet nehodlám", takže později by se asi dost trápila.
Sweet Potato A lyžují nějak pravidelně? Nechápu ten přístup: strčíme dítko instruktorovi, protože je to in, potom nic a v sedmé třídě si vzpomeneme, že vlastně "umí lyžovat". Tohle mi příjde jako blbost, vždyť to to dítě zapomene.
brrr Naše? Ano, lyžují. I když jen párkrát za sezónu (2-3x). To, co popisuješ, bych taky nechápala, ale asi nikoho takového neznám.
Kokoska Podle mě tohle stačí.. hodit by se mohl ještě břišní tyfus, ale vyhodnotili jsme, ze nepotřebujeme
Já jsem učila, co uměli po sněhu spolehlive chodit ( takže cca ty tři roky) a učili jsme je sami (muz jezdil závodně a pořád se učí nové věci, já taky něco málo umím a techniku mám dobrou).
motivace byla, že na horách strávíme v zimě dost času, tak jsme potřebovali, aby je to bavilo. Kazdopadne si s nima už zajezdim. Běžky jsou krapet horší, ale taky se to už láme. Kdyby je to nechytlo, nevím co bych dělala, asi je vrhla někam na hlídání.
V prvním těhotenství jsem nejezdila vůbec, v druhém jsem se do třetího mesice párkrát svezla na prázdné sjezdovce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje