Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:31

Možná to bude znít zvláštně, ale mám opravdu radost, že jsem nakonec nešla studovat na FF UK.. 

Offline black cat
114 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:26

Mám radost, že jsem našla přispěvatelky, které jsem si oblíbila při pravidelném čtení jiného fóra a donutilo mne to se i zaregistrovat. 

Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 12. října 2016 18:42

Mne dnes udelalo radost, ze dneska do knihovny prisla Burda, kterou jsem zarezervovanou skoro mesic. A navic je v ni strih na jedny saty, ktere jsem v pred par lety obdivovala v sici diskusi na foru, jehoz jmeno nesmime vyslovit, a ja to nevedela dopredu (rezervovala jsem kvuli strihu na kosili). Velmi me to potesilo a mela jsem hroznou chut to rict chlapkovi, ktereho potkala pri venceni psa, ale ovladla jsem se 

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 13. října 2016 19:55
Reakce na Friga:

To je ovšem super představa, ten by asi hleděl! :-))

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 13. října 2016 22:52
Reakce na Sweet Potato:

mam radost. mam tu navstevu kamaradu z cech, ktery jsem dyl nevidela a dozvedela jsem se, ze jsem je inspirovala v jedne konkretni veci. uz asi dva roky jednu takovy minimalisticky zivotni styl - zredukovala jsem veci, mam na pomery fakt malo obleceni a vubec jsem toho hodne zjednodusila. neni to pro me zadny premahani, proste mi to tak vyhovuje.

a nekdy pred rokem jsem si o tom s nima povidala a vykladala jsem jim o tom. a ted pri navsteve mi rekli, ze je to inspirovalo a ze na zaklade toho naseho rozhovoru prehodnotili nejaky veci ohledne sve domacnosti a ze ted nektery veci delaj jinak. 

mela jsem fakt zvlastni pocit, ze jsem uplne mimovolne, aniz bych se nejak snazila, nekoho svym chovanim inspirovala a ovlivnila. zajimavy :)

Offline Chemička
78 příspěvků moje polička 14. října 2016 12:58

Mám radost, že jsem dneska dostala lépe placenou práci a ještě v oboru. :) Akurát si musím sehnat narychlo nové bydlení, z čehož teda radost nemám =D

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 14. října 2016 13:27

Nový šicí stroj  

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 14. října 2016 14:09
Reakce na Chemička:

Gratulujem!!!

a Rozárke tiež:)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. října 2016 14:14
Reakce na Lilly_Ku:

To je parádne. Aktuálne čítam knihu na túto tému a fakt ma inšpiruje. Čo sa týka oblečenia, nikdy som toho nemala veľa, chcela som to ale preniesť aj na ostatné veci. Ak by ste mala tip na knihy alebo stránky na túto tému bola by som rada. 

Offline Chemička
78 příspěvků moje polička 14. října 2016 14:15
Reakce na slniecko:

Děkuji :)

Offline hibiki
48 příspěvků moje polička 14. října 2016 16:55
Reakce na paktofonika:

Sama jsem to zatím nezkoumala, ale jedna známá, která minimalismus v životě momentálně hodně řeší, sleduje tohle http://zijememinimalismem.cz/

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 14. října 2016 17:04

Potkala jsem se s Razorblade a voním terpentýnem!

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 14. října 2016 18:08
Reakce na paktofonika:

inspirovala jsem se hlavne na ruznych zahranicnich blozich, muzes zkusit vygooglovat treba capsule wardrobe ohledne obleceni. 

ale taky jsem treba zacala (to teda diky tiny fox na MP) michat vlastni kosmetiku.

dale me hodne inspiroval jeden clanek, kterej ted nemuzu najit. byla to uvaha o vztahu penez a casu. ze kdyz mame malo volneho casu, tak se snazime si ten cas, co nam zbyva, opravdu uzit a mame tendenci za to vydavat hodne penez. pritom je spousta aktivit, ktere nejsou narocne na penize, ale je na ne potreba hodne casu. 

no rikam, ten clanek nemuzu najit, neco trochu podobnyho jsem nasla tady:https://www.gsb.stanford.edu/insights/if-money-doesnt-make-you-happy-consider-time

to teda uz uplne nesouvisi s minimalismem, ale proste jsem se nejak vice zabyvala otazkou, jak vlastne chci mit zarizenej zivot celkove. vysledkem bylo, ze jsem praci omezila na pul uvazku, zacala ve volnym case budovat zivnost a uzivam si, ze mam vic svobody v tom smyslu, ze treba muzu odpoledne kdyz je hezky pocasi sedet venku s knizkou a pracovat az vecer. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. října 2016 18:18
Reakce na Lilly_Ku:

ted mi velmi chybi zelene 

Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 14. října 2016 18:20
Reakce na rozarka:

To se mas! Az neco usijes, tak se pochlub! 

Offline Tassia
447 příspěvků moje polička 14. října 2016 18:23

Dnes bolo u nás krásne počasie, zlepšilo mi to náladu.

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 14. října 2016 21:44
Reakce na Friga:

To chvíli potrvá,teď mám hlavně hromadu spravování

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 14. října 2016 23:30

Dneska ráno mě napadlo, když jsem projížděla městem kolem cukrárny, že koupím kolegyním dortíka ke kafi. Před cukrárnou žádné auto, tak jsem zastavila. Vybírala, co koupím. A zrovna měli akci - Vídeň dort za 4 Kč!!

Vídeň jsou řezy, které dělají z odřezků - všechno smíchat, punč, rozinky, oříšky, mezi dva piškoty, navrch čokoládu. Je to fakt strašně dobré.

Tak jsem si řekla, že toho vezmu víc, pro všechny. A z cukrárny jsem nesla 30 dortů. Kolegové měli radost a já ještě větší.

A neděste se nad tou lácí. Nejdražší dort, pannacota s malinami v průhledném kalíšku, tam stojí 20 Kč a třeba ohromná nadýchaná bezé roláda se šlehačkou 15 Kč.

jo a manželovi jsem přinesla vídně domů taky, takže měl radost i on. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 15. října 2016 08:22
Reakce na Lilly_Ku:

Mne je tohle velmi sympaticky,akorat ja se musím v tomto velmi snažit,trochu se to bije s vnitřním nastavením lehkého hromadiče.ale snažím se.