Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online Kokoska
34904 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 22:22
Reakce na Sweet Potato:

Byli jsme tam se čtyřletou holčičkou a bylo to fajn, jen bych tam asi nešla teď v předvánočním období.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 10:42
Reakce na Jehelníček:

Co mi dnes udělalo radost? Že jsem se po skoro čtyřech dnech v posteli (záda) dostala ven a dala si první a asi i poslední letošní svařák (cukr, moc moc cukru!)

Pak jsem se od jedné Australanky naučila hrát rummy (jak koukám do wiki tak původní variantu) a zahrála si s ní a svou americkou učitelkou (a nyní již i kamarádkou) dvě hry a obě jsem je vyhrála 

rummy..koukala jsem na pravidla a my to  asi hrajeme pod názvem žolík/žolíky

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 12:47
Reakce na Berta:

U nás se žolíky hrajou jinak,než byla tahle hra. Člověk musí mít postupku určité hodnoty, aby mohl poprvé vyložit. Tady se mohly vyložit tři nízké karty klidně. A vyhozené karty se skládaly tak, aby byly všechny viditelné a kdykoli si hráč mohl celý ten balíček, nebo část, která se mu hodí (od vrchní karty níž) vzít a něco z toho vyložit, něco zůstalo v ruce.

A vyložit se mohly buď karty stejné hodnoty bez ohledu na barvu, nebo tři za sebou jdoucí jedné barvy.

A žolíky v těch kartách vůbec nebyly.

Nějaká australská verze asi :-)

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 13:13
Reakce na Jehelníček:

á, to sa u nás volá americký žolík

Offline Sweet Potato
40299 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 13:21
Reakce na slniecko:

U nás autobus. S tím rozdilem, že co si vezmeš ze stolu, musíš na něj zas vyložit. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 13:59
Reakce na Sweet Potato:

vlastne áno, toto pravidlo máme tiež.

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 17:04

Ja mam dnes radost, protoze jsem se konecne probudila v novem byte! Totiz novem - vcera jsem se prestehovala do bytu odvedle, takze cele stehovani spocivalo v tom prenosit veci pres chodbu. Byt je uplne stejny jako ten muj puvodni. Ale hlavni duvod proc mam radost je to, ze jsem se konecne zbavila sousedu nad sebou. My sice mame v baraku "no noise policy", ale tihle dva si mysli, ze pro ne zadna pravidla  neplati a od zacatku co se nastehovali jsou s nimi jen problemy. Pritom to jsou uz postarsi lide, tak by clovek myslel, ze by mohli mit trochu rozum! Ale ne, je to jako bydlet s partou studentu... Predevsim VUBEC nespi, takze vam celou noc nekdo dusa nad hlavou, televize hraje  non-stop a nekdy tak nahlas, ze u sebe doma rozeznam pres strop dialogy; nekdy si vzpomenou ve tri rano, ze si udelaji tanecni party - jo a perou zasadne v noci! Coz je pro nekoho, kdo bydli primo nad pradelnou a ma pracku se susickou v podstate pod posteli, fakt legrace!  No stezovala jsem si snad kazdy tyden, ale moc to nepomahalo - domaci s nimi vzdycky promluvil, oni trochu ubrali, ale za tyden-dva se vse vratilo do starych koleji. Domaci se nechal slyset, ze jim neprodlouzi smlouvu, jenze to je az do unora  a ja uz byla pripravena nekomu ublizit. Ale nastesti se uvolnil byt vedle, tak mi domaci dal klice a tim zabranil straslivemu krveproliti! To blaho, kdyz se vecer chystam do postele a v byte je bozske ticho,  a rano se probudim  a je porad bozske ticho! Mam fakt radost...

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:10
Reakce na MP Marge:

Gratulujem!

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:14
Reakce na slniecko:

Diky moc 

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:17
Reakce na Jehelníček:

jee americkej žolík:-) já nedokážu vymýšlet žádný strategie na víc tahů dopředu, kanasta je pro mě za trest, žolík jde, ale tenhle zpotvořenej jsem milovala ze všeho nejvíc, sváděli jsme složité souboje s tatínkem:D

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:17
Reakce na MP Marge:

Super, to vám moc přeju! Mě by trefilo, mít takové sousedy!

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:20

No, pro mě byl největší zážitek, že to bylo celé v angličtině.

A počítali jste s tatínkem body, nebo to bylo jen kdo zavře?

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:32
Reakce na Jehelníček:

kdo zavře. ale on by určitě zvládl i ty body, já teda ne, mně jen to kombinování zabere veškerou duševní kapacitu:-))

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:49

:-)

Offline continuity
43048 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:53
Reakce na Olinka:

Hamleys je moje nocni mura. tam dostanu migrenu, i kdybych nahodou byla celkem v pohode. mam to kousek od prace a byla jsem tam 2x. jednou se podivat a koupila jsem tam neco, co podruhe jiz nemeli. 

chudaci moje deti, tak lehce je tam nikdo nevezme (z nas dvou jsem to ja, co lepe znasi hodne lidi a nakupaky, babicka ma zanet v koleni.)

Offline continuity
43048 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:56

jinak me dnes hrozne bavi ten adventni kalendar, vcera to taky bylo fajn, alespon se deti nauci michat barvy, ale dnes to je skola investovani. jiz na me maka kolem stovky svatych 

Online Kokoska
34904 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 21:02
Reakce na continuity:

Včera jsem vždycky skončila ve druhým kole na lišce, která mi pořád tvrdila, že chce něco jinýho. A přitom ta moje barva byla přesně to, co chtěla, bestie.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 21:04
Reakce na Kokoska:

LOL, já měla takového věčně nespokojeného jelena :-) ale nakonec jsem rozklíčovala všechny barvy co chtěli, a když mě to přestalo bavit, tak jsem jim dělala vlastní mixy :-)

Offline continuity
43048 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 21:04
Reakce na Kokoska:

hm, sla bych se podivat na tu lisku, deti to davaly celkem bez problemu, obcas se zeptaly jak vyrobit neco exotickeho, ale vic nevim. ale musela bych vyskocit z tech mikulasu a ted vydelavam 2,5 mega za vterinu a jsem chvilku od 3,5. tak to nelze, uznejte

Online Kokoska
34904 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 21:13

No chápete, co ta blbá nána chce, když tohle nechce?