Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 09:32

Pinot Noir a muz je rad, protoze se boji o novou fasadu. A ja mu nejsem schopna vysvetlit ze ty ptaky fasada fakt nezajimapravda, obcas to tu bylo jak z Hichcoca:D

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 09:38

rasaNori zajima, sousedovi ji klovou vrabci, delaj si doury polystyrenem pod střechou, taky nás furt prudí, ze krmime 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 09:39

Potrefenáhusa aha, dobre vedet. My mame pred oknama velke tuje a vsechna tahle drobotina zije v nich, tak jsem prave myslela co by se namahali s fasadou. My mame navic vatu, ne polystyren

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 10:06

rasaNori jo, voni v těch tujich taky bydlej, ale soused má i tuje i rozklovanou fasádu :-) ale jen to jedno místo, kudy lezou do střechy 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 10:23

Potrefenáhusatady v okolí jsou rozklované všechny fasády a z naší jsem jeden rok pořád odháněla strakapouda

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 17:28

u nás ďoury od strakapoudů i žlun. Nemůžou si pomoct..

teď jsem přišla z venku ze sáňkovačky. Děti se uklidily k pohádce, já si hodila nohy na stůl a usrkávám horkou čokoládu, kterou jsem vytunila Grand Marnierem a je to celý dobrý.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:18

marieu Ty večerní návraty jsou dobrý. U nás už je po sněhu, ale teď jsme přišli z venku, vymetli tři různá hřiště, kde skoro nikdo nebyl. Syn si taky pustil pohádku, já uvařila čaj a skoro mám chuť upéct bábovku, když je tu tak příjemně.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:29

žluťásek to už dneska nedám, zítra budou mrkvový muffiny. Ale udělám jim vanu s nějakým dětským balistikem, ať to celé zpečetíme pěkným večerem. Snad usnou nez keců

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:35

marieu My jsme dnes půlku dopoledne hráli společenské hry, mám hroznou radost, že to syna baví a chce hrát často. Vystřídali jsme celkem pět her a každou otočili nejmíň třikrát, karty tak osmkrát. Už si k tomu umíme udělat pěknou atmosféru, ne jen hraní na zemi mezi legem. Už se mi často podaří ho nalákat, že nejdřív si uklidíme, uvaříme čaj, pustíme aromadifuzér, je to moc fajn.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:40

žluťásek jak to děláte? Naše návraty jsou hromady hader a bot od bláta, které ovšem budou hned ráno potřebovat, zablácená chodba, všichni řvou hladem, k vlastnímu jídlu se dostanu většinou až v okamžiku, kdy se vyvracím hladem, následky likviduju kolikrát ještě druhý den. Tu pohodu teda závidím.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:43

Pinot Noir klid, i takový dny máme. Někdy se to povede. Sám se vysvlíknul, hadry jsou rovnou narvala do pračky a vysála chodbu. Pustil si krtka a já mu k tomu nachystala večeři. Za chvíli ho naženu do sprchy a slíbila jsem večer malovat na kamínky, tak bábovku asi odkládám, aby nebyl křik :)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:46

Pinot Noir obě škeble jsem svlíkla ještě před dveřma a svršky šly rovnou do pračky, dopředu jsem čekala, že to bude příšerný, protože mladší se už ráno probudila vzteklá a před obědem dostala Bexsero a velká se venku utahala a kníkala za tatínkem, který šel do služby. Doma jsem šla už jen cestou nejmenšího odpoeu, páč mám taky jen jedny nervy. Nakonec to bylo o něco lepší, než jsem čekala. Nebo jsem poslední dobou smířenější...

žluťásek v jakém věku máš děti?? U nás se tohle ještě pořád nedaří. My pořád ještě mezi legem a malováním po všem

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 18:52

marieu mám jen jednoho, za měsíc bude mít 4 roky. Ale samozřejmě jsou dobý a blbý dny, jako všude :)

Moc se mi líbí, jak často píšeš, že si s dětma děláte malé radosti a užíváte společný čas. Já mám volné pátky, tak se snažím na ten den naplánovat něco zajímavého nebo ten čas věnovat prostě hlavně synovi. Dneska jsme šli na Petřín a odtud pak na Dětský ostrov, bylo to moc prima.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 19:08

žluťásek to je taky moc a moc hezký! Nám se ten společný čas pomalu nachyluje-  od podzimu se vracím na plný úvazek, velká půjde (snad) do první třídy, malá do školy a nastane nevídaný masakr, jestli mě navíc v práci zlomí i na služby. Snažím se z toho teď vytřískat co nejvíc...velká od podzimu nechodí do školky, s mužem jsme prakticky v každodenním kontaktu s nakaženými- což je sice pravda, ale taky trochu výmluva, proč s nimi hnípat doma. Vstáváme na pohodu, ráno si dáme ještě v posteli PFko s tančícími roboty od Boston Dynamics, dopoledne od hraní, přes čtení, kreslení po úklid nebo výlet ven všechno možné, odpoledne ven, ven, ven a večery co nejvíc na pohodu. Ačkoliv jsou to pořád lepší a horší dny- přesně jak píšeš..

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 19:27

marieu Nahodou tvoje prispevky me vzdycky uklidni,ze to bude dobry! Tak prosim te, o tech spatnejch dnech snad nepis! A taky jsem se diky tobe zacala hrozne tesit na to, az ta mensi se zacne divat na televizi:-D Jak je k ni uklidim a budu mit klid!

Jinak ja mela dnes taky hezkej den, u nas je hrozne moc snehu (nastesti ho nemusim odhazovat), takze parada!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 19:40
Reakce na Sweet Potato:

https://ptacihodinka.birdlife.cz/
Sčítání ptáčků na krmítkách. Do toho.

​si mi tým príspevkom pripomenula online prenos zo záchrannej stanice Makov

Ďakujem :)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 19:44

žluťásek díky za připomenutí bábovky. Neměly by co snídat!

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 19:53

paktofonika ia děkuji za připomenutí Makova

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 19:55

paktofonika ti mají úplně parádní přenosy , vtipný bývaj ty srny, co jim tam chodí olizovat to ptačí krmítko. Je pěkné se na něco takového dívat. My máme krmítko moc daleko od kuchyňského okna, musela bych mít lepší dalekohled. Ale vzpomínám si, jak jsem měla napozorováno v prvním těhotenství. Bylo mi nekonečně zle a celý dny jsem trávila v křesle u kuchyňskýho okna. Naučila jsme se rozeznávat i samičky a samce sýkor. A vracím se k tématu- dělá mi radost pozorovat ptáky, zvlášť druhy, které nevidím každý den- minulý týden jsme vzali se známými děti na blízkou cyklostezku a cestou jsme pár desítek metrů pozorovali hejníčko mlynaříků, kteří se posunovali korunami stromů a keři podél cesty v našem směru.

Karja za tu televizi se ale stydím. Vydrželi jsme zcela bez celkem dlouho, ale co měla malá malá dva roky, už to začlo být fakt těžký. Zvlášť když jsem potřebovala něco doma udělat a navařit- my jsme zcela bez hlídání a od 8mi měsíců malé chodím do práce, postupně na 2 dny, z toho jeden je 12h "směna".  Doma se s mužem střídáme a já ztratila sílu na takový ty typický večerní směny. Večery jsem si definitivně vyhradila pro sebe, protože bych to už nedala.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 08. ledna 2021 20:13

marieu Prosim te, ja si myslim, ze kdyz se deti divaji na televizi v urcitej cas nebo jak to rict, proste presne prijdou z venku, kouknou na pohadku, tak je to v pohode. Mne I prijde, ze si u toho odpocinou, kdyz jsou unavene. Ja teda hodlam dlouho existenci takvych podivnych youtube videi a taky zatim nevi, ze jde pustit video v mobilu;-).