design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline RoSa
10094 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 22:45

barbucha já mám taky nad dřezem okno, sice Velux, ale tak aspoň čumim na mraky, koruny stromů a na kopec, zahrady a baráky na něm... je to fajn, určitě! a u dřezu strávíš hodně času...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 22:46

Karja mně to taky přijde pěkný (u mě teda jen teoreticky). Jasně, že z toho okna nekoukáš, ale prostě vyhlídneš, zvedneš oči... I jsme se učili, že ten kontakt s venkem je hrozně důležitý, že je to velký problém podkrovních bytů, kde jsou jen střešní okna a člověk nevidí "na zem". Působí to nějak špatně na psychiku. barbucha 

Offline barbucha blogger
35633 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 22:48
Reakce na rasaNori:

barbucha stul mame, velky dubovy, zidle nemame a jen tak mit nebudeme:D Máme desnou smes, a nez se dohodneme na zidlich, to zas bude...

​No ale směs různejch židlí může bejt moc hezká, to vídám (zejména v těch skandinávskejch kvartýrech) taky často... nakonec já pořídila ke dvěma stařičkejm thonetkám ještě další fungl nový a taky nejsou stejný, nový jsou menší a tmavší, v tý minikuchyni zas nemůžu mít nějaký velký výstřelky - ale v těch velkejch ty úplně odlišný vypadaj fakt moc dobře. Je to takový živý nebo jak to říct...

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 22:50

barbucha nase jsou tak na smetak, tudy cesta nepovede:D

Offline barbucha blogger
35633 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 22:51
Reakce na RoSa:

barbucha hlavně ten umělej kámen je levnější než pravej, to bych řekla je hlavní jeho výhoda já mám žulu a v životě se mi tam nic nezažralo, ani červená řepa! a 3cm šutr nepraskne... deska je teda opracovaná, leštěná... to zpracování taky hodně naskáče finančně u pravýho kamene, u toho umělýho to rozemelou, smíchaj s nějakym lepidlem a nalejou do nějaký formy předpokládám... teplota 160° asi nebude vhodná na odstavení rozpálenýho litinovýho hrnce, bych se bála asi...

​Právě mi nějak nešlo na rozum, jak se do šutru může něco vpít... do leštěnýho už vůbec. Na ty hrnce jsem si pořídila takový ty mřížky, pro jistotu - ten rozpálenej kastrol neprospěje asi vůbec žádný desce, bych řekla.

Offline barbucha blogger
35633 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 22:57
Reakce na RoSa:

a u dřezu strávíš hodně času...

​No to určitě  vopláchnu pár rajčat, natočím si vodu do konvice a víc mi může bejt celej dřez ukradenej. Co bych v něm eště dělala, máčela si nohy?

Offline barbucha blogger
35633 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 22:59
Reakce na rasaNori:

barbucha nase jsou tak na smetak, tudy cesta nepovede:D

​Škoda. Co lavice třeba? Na jedný straně...

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:16

rasaNori ty Merano by Ti tam šly, jak mají takový ostrý tvar, oblý by mi tam neseděly (často vídám u těch židlí, kde je vidět těma Merano inspirace). A náhodou, židlovej mix je teď velmi trendy

Ale věřím té náročnosti, když jsem ty rozpočty loni viděla u našich, tak sem propadla zoufalství, že nemám šanci se do svýho vlézt. 

Já už si židle vybrala, ale jsou v pořadníku za lustrem (ten už jsem taky vybrala) a kávovarem ( ten teda ještě ne, ale začíná to být akutní)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:18

A teda čumět při vaření jinam, něž do obkladu, shledávám teda taky jako velmi příjemný. Když vařej dva, tak každej stojí z jedný strany ostrůvku a ani si nepřekážíme. 

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:18

rasaNori Já myslela, ze shanis jen barovky, tak to jsem zvědavá na co přijdete. Mně přijde, že tech pěkných židli je spousta, jen ta cena není žádná sranda Takže máme provizorní (asi navzdy IKEA):D.

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:22

Lama_z_LanaJá mám všechno v takovým pořadníku, až si říkám, že to asi teda nepotřebuju. Teď jsem říkala segře, jestli místo těch věcí do baráku není lepší to rozfrcat na Zalando Lounge a pro mě normálně je:D. Ty věci doma mi vůbec neposkytují žádný uspokojení:D Zato takový pěkný boty, nebo sedící šaty, to je pohlazení po duši:D

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:29

Karja no já to mám přesně naopak já to nemám kam nosit prostě. Do práce škoda, tam přes to hodím bílou košili a poslední dobou se v mi mimo kalhot a trička ve všem blbě pracuje. Na výuku musím chodit v bílým, takže leda na přednášky a na zkoušky. A na to mám hadrů dost, stejně jako na večírky a tak. Potřebuju to naopak dost vytřídit, to přijde s novou skříní doufám

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:47

Lama_z_Lana

No tak to ti závidím:D:D

Offline viktorka_od splavu
49185 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 06:02
Reakce na barbucha:

​No to určitě  vopláchnu pár rajčat, natočím si vodu do konvice a víc mi může bejt celej dřez ukradenej. Co bych v něm eště dělala, máčela si nohy?

asi tak:-))

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 06:41

rasaNoriuživatelský mi to přijde úplně super. Okno závidím. Přirozené světlo je nejvic. A mít možnost vyhlédnout ven. 

Jediné, co mi na fotce nestimuje, je dřevo linky a podlahy. Asi bych se dřevu na spodních skříňkach vyhla. 

Offline Pinot Noir
29762 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 07:01

Mám okno vedle varné desky a čučím ven při vaření. U sporáku strávím mnohem víc času než u dřezu a na to míchání cibule není potřeba na rozdíl od mytí Riedlovek moc koukat. Každopádně okno v kuchyni je super kdekoliv, klidně nad dřezem.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 07:22

Pinot Noir akorát u tý varný desky ho musíš víc mýt, ne?

Offline Pinot Noir
29762 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 07:55

Evaevakdyby bylo přímo nad, tak asi jo, ale je vedle a tam mi vůbec nepřipadá, že by vařením nějak víc trpělo. Ale tak znáš můj vztah k čistotě oken.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 07:59

Pinot Noir no ale i k čistotě obecně Takže věřím, že je to dobrý 

Offline Pinot Noir
29762 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 08:07

Evaeva ony tu explodující rajskou zachytí spíš kytky na tom okně. A na nich se to ztratí.