design a architektura
Umyvadlo pri okne, to sa mne v tej kuchyni nepodarilo.
Celkovo sa nam nedalo moc manipulovať, ked sme nechceli presťahovať kuchyňu inam. Tak cumim do rohu, ale nie je to až tak zle.
Aj tak tam nemáme stôl.
Co mám myčku, tak nic v dřezu neumývám, max opláchnu zeleninu a krájím ji potom u toho okna. Ale daleko víc ocením dvě okna v obýváku, tam je ta pohoda a výhled daleko větší, protože nemám záclony a k tomu dívání si sednu. :D No a takový krmítko na okně! To je ráj.
Tak tak.
Krmítko mám teda u kuchyňskýho okna, ale tak buď koukám na ptáčky nebo na to co zrovna dělám, že jo.
při tý přípavě/čištění potravin k vaření se stráví dost času... a já jsem na to pedant, furt si meju ruce, když jsem v kuchyni...
na krmítko čumim od pracovního stolu
No tak ses nám svěřila že si meješ ruce
ale prosimtě to bys mohla i bez vokna ne?
Já teda, aby nedošlo k omylu, nic proti dřezu pod voknem nemam! To ať si každej zařídí dle svýho... já jen - jak to poslední dobou je "in" - přemejšlela proč to tak je. Protože úspora elektřiny nehrozí podle mě, ty žárovky skoro nic nežerou... zevlování vůkol mě nenapadlo anžto bych si uřízla ruku... tak jsem chtěla tu záhadu vysvětlit, že tam musí bejt nějakej závažnej důvod kterej já nejsem schopná odhalit!
barbucha No ono to taky často je tak, že se tim tam nehodí nic jiného abys zachovala takovou tu posloupnost lednice, dřez, sporák a byla ta práce v kuchyni prostě praktická. A zrovna z týhle trojky tam můžeš dát jen dřez. Takže na místo zevlingu je to i praktičnost, já kdybych tam ten dřez nedala, tak rázem asi nevařim na ostruvku, ale někam do zdi a celý by mi to už vyšlo uplně divně ta kuchyn. Takže to bude asi ten závažnej duvod a máme to:-D.
rasaNori moc se vam kuchyne povedla!
barbucha jsem bývalá uživatelka kuchyně s oknem nad pracovní deskou a hned vedle dřezu (rohový). A jestli se mi fakt po něčem stejská z toho období, tak je to denní světlo při jakékoli práci v kuchyni, tam trávím hodně času.
A byla tam přírodní žulová hladká deska, naprosto nesmrtelná, ale stejně jsem pokaždý měla divný pocit, když jsem na ní odkládala rozpálený hrnec.
rasaNori paráda ![]()
Ja se na drez pod oknem fakt tesila, radost mi nezkazite![]()
Kan okno v obýváku se s oknem nad dřezem nevylučuje![]()
Já koukám na balkon, ze sedu vidím akorát protější paneláky ![]()
Tomu rozumim, prakticky zařízený to musí bejt. Tak jestli to jinak nevyjde nebo jen blbě... oukej. I když pokud stavíš barák, máš mraky možností anžto si tu kuchyň navrhneš sama, a ještě pořádně velikou... to neni jak u nás kde vim že tady je přípojka na vodu a odpad, takže dřez a myčka budou tam a tam a ne jinde, i kdybych se na hlavu postavila!
Hele tady jsem našla dřez pod voknem, značka "za každou cenu". Protože to uspořádání je naopak děsný, sporák má daleko od tý velký pracovní plochy a musí to přenášet tam a zpátky... Proto se mi to kolikrát zdá divný.

Denní světlo na práci, tomu se taky dá rozumět ![]()
Ale dyk říkám že to nemyslím nijak zle, prostě do toho vrtám páč mi to vrtalo i hlavou
Dobrý to budeš mít, vo tom žádná.
barbucha vždyť odpad i vodu v pohodě dosáhneš po zdi. Samozřejmě na ostrůvek nebo přes dveře to nedáš, resp. jen s přečerpávačkou a nízkým podhledem. Problém mi přijde jedině digestoř, protože ta roura zabere dost místa ve skříňce, kdybys jí chtěla mít jinde. Ale když budeš hodně chtít...
barbucha Jojo, ono záleží kolik času tomu věnuješ, jako ono sice si barák navrhneš, ale víš kolik máš milionů možností, to bys taky mohla sedět s architektem nad tím rok v kuse:-D. Plus jako postavení kuchyně není třeba pro někoho prioritou, spíš šoupneš dřez než okno, teda aspon já:-D.Já bych nezměnila bych to ani o mm, a to jsem kuchyni plánovala až když byla hrubá stavba ne na projektu, na to nebyl čas. Spíš si myslim, že kdybych se v tom hrabala dřív, spíš bych něco uplně překombinovala...
Evaeva My mame takové rohové okno v obýváku, jehož jednu část sambo během stavby zazdil, protože mu okenář při zaměření řekl, co to je za kravinu.....no tak jsem poslala tátu, to znova vybourat (což se samozřejmě stalo vděčným a věčným vtipem mezi sousedy) a je to skvělý. To "moje" okno nám zvětšilo výhled na zahradu třeba o víc než 30%, musim to doma častěji opakovat, kdo se o to zasloužil:D
Karja ty rohová okna mi přijdou skvělá. Mně se líbí, že v paneláku jsou ta okna fakt velká, ale v domku máš větší kontakt s tím exteriérem, s přírodou
Co je s digestoří? Mám takovou tu s filtrem, žádnou rouru nemá
beztak ji využívám jen jako lampu - moje jídlo nesmrdí, naopak libě voní
a navíc v kuchyni mám otevřený okno 24/7.
Evaeva jojo, my nemáme teda takové to klasické, co ted bývá, že tam máš i ten roh prosklený,ale v rohu je takový sloupek nebo kousek zdi. To ani nevím, proč jsme takhle udělali. Ale přesně, furt ti připadá, že jsi venku, i když sedíš doma;-)
barbuchajo, tuhle můžeš dát všude. Je fakt, že na zachycení mastné páry to stačí. Ty pachy asi nezvládne žádná digestoř, možná puštěná na max, ale to je aspoň u té mojí hluk, jak když startuje letadlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my