design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
35633 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:28

Karja 

Tak s dětma strávíš v kuchyni spoustu času, navíc když ji máš jako obytnou... to je tak na 90% bdělýho času! To už stojí za to pořádně naplánovat.

Rohový okno je super ale!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:36
Reakce na Evaeva:

Kan okno v obýváku se s oknem nad dřezem nevylučuje

Já koukám na balkon, ze sedu vidím akorát protější paneláky

​A já někde píšu, že vylučuje? Pokud vím, tak zmiňuju pouze to, že v sedě je pro MNE ta pohoda z výhledu lepší. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:40

Kan já jen že můžeš mít oboje 

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:42

barbucha Jo, naštěstí zrovna ta kuchyn vyšla dobře s ohledem na zanedbanost našeho projektu:-D. Hlavně ono je to vždycky o kompromisu, když chceš něco, ubereš z něceho jinýho...kámoš má třeba hrozně pěkně posazenej ten obytnej prostor,  to postavení, linka, stul, obývák, nikde žádnej hluchej či jakoby průchozí prostor, pěkně oddělené obytnou i klidovou zonu, jenže zas má třeba ten dům docela blbě postavenej v zahradě. Jako je to věda, ne nadarmo na to ty lidi tolik let studujou:-D:-D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:54
Reakce na barbucha:

Evaeva 

Co je s digestoří? Mám takovou tu s filtrem, žádnou rouru nemá beztak ji využívám jen jako lampu - moje jídlo nesmrdí, naopak libě voní a navíc v kuchyni mám otevřený okno 24/7. 

​Digestoř nemám, jelikož moje jídlo taky voní , ale na tu páru z vaření musím otvírat okno, ale i tak jsem ráda, že ji nemám. 

Offline Lenka22
2623 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 11:25

Karja jak blbě postavenej v zahradě? Jako vůči světovým stranám nebo..?

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 11:27

rasaNori kuchyna vyzera nadherne! tichucko zavidim a snivam ze sa dozijem bud prerabky alebo stahovaniado noveho. ale asi az ked vyhram jackpot

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 11:37

Lenka22 Jo spíš vůči okolní zastavbě, silnici a tak.

Offline Lenka22
2623 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 11:56

Karja aha aha, a na to nepomysleli tohle řešit? Jakože v záplavě ostatních rozhodnutí kolem stavby domu.

Offline Pinot Noir
29762 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:06

Lenka22právě, že v záplavě všeho, co musíš u stavby řešit, ještě k tomu pouze v rámci finančních možností, vždycky něco pohnojíš a zapomeneš. Myslím, že žádnej dům není nakonec dokonalej. 

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:16

Lenka22 Jojo, ani jsem nemyslela, že zapomeneš nebo pohnojíš nebo neufinancuješ, ale prostě když chceš jedno, nemůžeš mít třeba druhé, protože to tak nejde udělat současně... Je na tobě co prostě upřednostníš, vždycky je tam i nějaký poměr kompromisů. 

Offline Makara
3612 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:17
Reakce na Pinot Noir:

Lenka22právě, že v záplavě všeho, co musíš u stavby řešit, ještě k tomu pouze v rámci finančních možností, vždycky něco pohnojíš a zapomeneš. Myslím, že žádnej dům není nakonec dokonalej. 

​to máš naprostou pravdu. Jen že by třeba jeden čekal od projektanta upozornění na ty základní věci, že třeba garáž a zádveří na jih je škoda, že fakt je lepší technická místnost větší na úkor obýváku, protože jistitně tam za 2 roky budeš potřebovat něco přidat a tak....

A fakt si myslím, že hlavně typový domy by měly být z provozního pohledu funkční.(Např. kočárek v obýváku je pro mě znakem blbýho projektu.) Uspořit se dá na jednoduchých tvarech domu s nečleněnou střechou. Všechny ty výklenky a odskoky nakonec ubírají využitelnou plochu a stavbu prodražují. 

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:23

Makara Já si myslim, že ty výklenky a odskoky se dnes už nedělají, že to bylo někdy před 15 max 10 lety a dneska ti to už žádnej architekt nenakreslí, pokud ho nepřinutíš:-D. 

Ale co mě zaráží ted v poslední domě, ale spíš u bytů jsou ty obliny!!! Ty oblé rohy zdí nebo i nábytku, je to podle mě tak rok, dva, co se to začalo objevovat v těch rekonstrukcích, ale já z toho padám, vždycky si řeknu, jak by tam ten roh byl pěknej...vůbec jsem tomu nepřišla na chuť, ještě nikdy jsem si neřekla, jo, je to lepší než s klasickým rohem.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:31

Karja já to zase vidím prakticky, k oblině nedáš žádný nábytek. Jinak je to mému oku příjemné. Pokud to teda není zrovna Takešiho hrad - jak bydlí Okamura

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:34

Makara já si myslím, že právě typové domy jsou na to usazení v zahradě nejproblematičtější. Vnitřek bývá většinou funkčně vyřešený dobře, i když samozřejmě cílí na nejpravděpodobnější obyvatele - rodinu 2+2 s klasickými požadavky. Ale pak je problém ten dům správně natočit, jakmile pozemek nemá ideální uspořádání vzhledem ke světovým stranám, přístupu na něj, je v kopci, menší, užší... Jsou prostě plánované na ideální pozemek.

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:35

Evaeva no, tak oni to většinou udělají už komplet jako i s nábytkem,nebo jsou to místa, kde se žádný nábytek nepředpokládá...Ale mně to připadá hrozně právě neladící. Vždycky.

Offline Pinot Noir
29762 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:36

Karja Evaeva kromě tohoto vlákna žádné stavby nesleduju, náš dům je sbírka kiksů, takže nepotřebuju stále zjišťovat další a další, takže vůbec nevím, jaké obliny se myslí, ale napadly mě taky jen Okamurovy toaleťáky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:36

Karja a co se mi fakt líbí, jsou zaoblené ty vnitřní rohy (a myslím fakt roh, ne kout, taková ty místa, jak se ti jinak omlátí)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:38

Pinot Noir  

Toaleťáky, to jsem ještě neslyšela, ale je to dost přesný 

Online Karja
44450 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 12:40

Evaeva No tohle přesně mi vadí, ty rohy oblé, kouty jsem ještě neviděla, to bych nedala:-D.

Pinot Noir Ty obliny jsou takovej výkřik, aby se vymyslelo něco nového, to nepotřebuješ:-D