design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Zu
2768 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:16

Pinot Noir náhodou, já mám u tebe zafixováno, že když máte to geniální točítko na popelnici, musí bejt skvělej i dům. Nám se točítko nevešlo(ještě, že nevešlo, protože letos přibyly další 2 popelnice), ale dřez mam pod oknem, to zas jo

Offline Lenka22
2623 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:20

Pinot Noir architekt nebo projektant třeba ty klienty nekoriguje?....ja teda se dotazuju jen teoreticky, i prohlížím domy/byty, ptže mě to baví. Dům nemáme ani neplanujeme, ale baví mě třeba co je must have nebo naopak zbytečnost a tak.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:25

Lenka22 myslíš kvůli těm kiksům? Já myslím, že vždycky se něco nepovede. Nebo časem zjistíš, že bys to potřebovala jinak než sis myslela. Nebo prostě nemáš šťastnou ruku na stavební firmu a pak už to chceš mít z krku (to se třeba stalo nám naštěstí jen v bytě).

Jinak architekt klienty koriguje, ale pořád je klient ten, co platí. Takže když si na tom bude trvat, bude to tak mít. Samozřejmě pokud to překročí nějakou tvojí hranici, tak se rozloučíte.

Online Tabea
8029 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:27

Známý dělá po domech a občas vidí dost věci. Například byl v domě, kde v patře měly dveře do všech místností uříznutý roh, protože pak už byla střecha. Ze střešních oken nebyla šance vidět ven. Ještě neměli podlahy, ale zásuvky byly pod šikminou, kde zeď byla vysoká tak 80cm, takže tam asi lezou po kolenou. Ve sklepě dveře vysoký 1,8m. Fakt by mě zajímalo, kdo ten dům vymyslel a jak je s ním spokojen. 

Offline Lenka22
2623 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:38

Evaeva jj, kvůli kiksům, nemyslim ted konkrétně kiksy Pinot Noir , ale obecně rázu treba jak a proč situovat barák na pozemku tak a tak, kam mít kterou místnost otočenou, jak velká která místnost pro tu konkrétní rodinu a její provoz a tak. A taky právě co je must have a co zbytečná vymyšlenost, že to ví z předchozích prací/klientů.

Offline Judith11
111 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:43

barbucha kafe se ve dřezu nevaří, ale vylívá se do něj spousta věci, i ten zbytek kafe nebo já nevím, šťáva z červený řepy (to je barvicí mrcha).

Technistone je fajn, je to praktický a umožní to krásné zapuštění dřezu - viz fotky. Dřez pod oknem je super, kromě toho teda, že občas něco vystříkne až na to okno no...

rasaNori kuchyně je hezká, jen pro mě je tam skutečně příliš mnoho dřevěných prvků, ale to je jen věc názoru. Chci se zeptat, z čeho jsou ty skříňky - je to dřevěná dýha nebo jen dekor lamino? Děkuji.

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:49

Lenka22 Tohle samozřejmě ten architekt dělá. Plus taky každej rýsuje za jiné peníze a tomu odpovídají služby:-D. My jsme třeba měli uplně minimální služby od toho projektanta, což odpovídalo tomu ohodnocení, my jsme měli vybraný katalogový dům a chtěli hojen upravit, nic tam nevymýšlel, ale všechny tyhlety věci o kterých píšeš samozřejmě řešil. Kdybychom zaplatili někomu víc a měli na to čas, tak by to asi nebyl okopírovaný dum ale něco jakože víc na míru, víc promyšlené.

Offline Pinot Noir
29760 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 13:50

Lenka22 my stavěli úplně nezkušení, nikdo nám neporadil, nepomohl, dům jsme si nakreslili sami, předali architektovi (náhodně vybranému na internetu), ten z toho udělal projekt pro stavební firmu. Přidal tam věci, které jsme nechtěli a vzápětí hned vyškrtli (střešní okna, deset venkovních svítidel po obvodu celého domu), ale že podesta na schodišti zasahuje do okna, toho si třeba nevšimnul. 

Dům jsme začali stavět, když nám nebylo 30, děti jsme neměli, ani v brzké době neplánovali, že není kam dát kočárek, nás třeba vůbec nenapadlo. Architekt neprojevil žádnou snahu nás na takové věci upozornit. Že stál za ho**o jsme zjistili až dodatečně, že jo.

Dům jsme postavili tak, jak už byla jeho poloha zakreslená v katastru (pozemek jsme koupili od developera celého sídliště, který se po dostavbě bytovek rozhodl plánované rodinné domy nestavět, ale jejich poloha už byla daná), protože sousedům, kteří se rozhodli polohu změnit, se tyhle změny táhly měsíce. Tak jsme si řekli, že to měnit nebudeme a postavíme dům tam a v takové velikosti, jak měl původně být. Nikomu ze zúčastněných ovšem nedošlo, že je v takovém svahu a tak blízko ulice, že sklon vjezdu do garáže bude tak pekelný, že se doteď divím, že to vůbec prošlo kolaudací. Do smrti jsme kvůli tomu odsouzeni k autům SUV.

Další průsery vznikly v důsledku toho největšího, tj. když stavební firma i penězi práskla do bot. Takže lepení prací různými pofiderními firmami, meloucháři, místo týdny práce trvaly roky, navíc za úplně jiné ceny... Pak už jsi ráda, že ti tam neprší a na detaily sere pes. 

Prostě ta teorie, jak to má fungovat, občas dost nehezky selže. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:01

Lenka22 jasně, to on samozřejmě dělá. Ale jednak je to vždycky otázka kompromisu a pak ani architekt není jasnovidec a neumí přesně říct, jaká věc je zrovna pro tvojí rodinu ta nejlepší, resp. se o to samozřejmě snaží, ale to neposoudí ani ten klient dost často. 

A pak taky čím rychleji se to dělá nebo jak moc zaplatíš (zjednodušeně), tím míň/víc je projekt promyšlený.

A pak, jak píše Pinot, i architekt může být dobrý nebo špatný, sednete si, vezme si moc velké sousto,...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:01

Pinot Noir víš co se říká? Že dobrý je až třetí dům

Offline Pinot Noir
29760 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:05

Evaeva vím! Asi radši zůstanu v blbým.

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:11

Evaeva Hele, když můj táta čtyři baráky postavil, nemůžu říkat, že můj ten čtvrtej je už teda dobrej?:-D Že by se to počítalo takhle:-D

Já spíš říkám, že pro každou etapu života člověk potřebuje něco jiného, na každou desetiletku novej dům!Pinot Noir 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:11
Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:12

Karjabohužel jde o třetí dům konkrétního uživatele

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:13

Evaeva Já vim:-D:-D. Ale já spíš vidim tu desetiletku, co tady budu dělat až holky vypadnou...normálně to asi zazdim v půlce:D

Offline Pinot Noir
29760 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:14

Karja co by, ještě dvacet let u vás budou přece mít svoje věci, přece jim to nevyhodíš

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:16

Pinot Noir To podporuje teorii toho zazdění:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:22

Karja nebo se odstěhují do Tramtárie a ty jim budeš držet pokojíčky, aby měly kam jezdit

Offline Potrefenáhusa
38678 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:24

My máme sporák vedle okna, je to fajn moct koukat ven. Okno máme nízko, takže jsme neuvazovali tam nacpat desku, ale jinak mi přijde, ze ten dřez tam taky muže bejt dobře funkční, jen mi teda přijde asi lepší, když je pak to okno o něco výš 

bez digestoře se tu větší jídlo vařit nedá, okno zamlzeny hned, digestor má teda odtah ven 

Online rasaNori
8823 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 14:25

Judith11 je to egger, ale co to je konkrétně ti teď neřeknu. Truhlář nám víceméně řekl, z čeho by to udělal on aby to něco vydrželo, já teda chtela bílý i ten spodek, ale jak říkám, spousta kompromisu:D