design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. února 2025 18:06

Myrtila Konstrukčně jednodušší světlo zvládne běžný elektrikář (vyměnit objímku, kabel, domluvit přezkoušení revizákem kvůli pojišťovně), na něco složitějšího, kde se kabely táhnou třeba nějakou trubičkou, tělesem a podobně je lepší repasář, který rozebere, spraví nebo předá elektrikáři a pak zas složí. V Brně bych se možná na drzáka zašla přeptat personálu do Tugendhatu nebo vily Stiassni, jestli by správce věděl, kdo se jim o tamní světla stará.

Friga Souhlasím. Ono pokud se ten typ světla dá sehnat nový, nebo se starý prostě nehodí, tak je to vždycky jednodušší, než číhat, lovit, pak zkoumat, co tomu je a shánět opravu. A někdo na tyhle eskapády prostě není.

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:55

Vosina No, tak na toto asi bude potřeba spíš ten repasář. Hodilo by se i to, kdyby uměl nějak zrestaurovat ty kovové části. Nejsnazší z toho všeho bude sehnat někoho na revizi. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:02

Myrtilasleduju na fb stránku Kdysi svítidla, mají e-shop ale ronovuji i světla na zakázku. Dělají zázraky. 

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:13

Lama_z_Lana Ty taky sleduju, to jsou ti od Plzně Ale vzhledem k tomu, jaký tvar má sklo toho lustru, si opravdu netroufnu doručit ho jinak než osobně, což je tady mimo moje možnosti. 

Offline eM
1740 příspěvků moje polička 21. února 2025 23:13

Myrtila Napadá mě Novoretro na Palackého v KrPoli - renovují nábytek i světla, tak by to mohli zvládnout. Nebo aspon poradit.

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 22. února 2025 01:02

eM děkuju, to jsem neznala!

Offline RoSa
10094 příspěvků moje polička 22. února 2025 10:02

Lama_z_Lana a co dát nad ten stůl něco designového vytahovacího/vyklápěcího ze zdi? a na strop stropní placatý, aby se to netlouklo...

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 22. února 2025 10:13

RoSabuď jedno druhý. Já jednak nesnáším přesvícený místnosti, druhák by to podle mě vypadalo strašně přeplácaně. A ty světla u stropu se mi v obytnejch místnostech strašně nelíbí.  O světle že zdi jsem chvíli přemýšlela, ale nechce se mi dobtech úprav s tím spojeným, protoze je potřeba aby šlo rozsvítit ze dvou opačných míst. V tom stropu je to posunutý za chvíli. 

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 22. února 2025 10:14

RoSa Pročítám všechny ty návrhy a zrovna jsem chtěla napsat to, co ty. Před časem jsem řešila podobný problém, mám otevřený obývací pokoj do chodby a do kychyňského koutu. V obýváku máme  svítidlo ze skleněných komponentů, a do těch dvou místností jsem pořád nevěděla, jaká tam koupit, aby se netloukly s tak výrazným lustrem. Vyhrála jednoduchá svítidla z opálového skla, v chodbě s větším a v kk s menším průměrem.

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 22. února 2025 18:14

Lama_z_Lana my mame viacere lampy na ovladanie z telefónu. A niektore na diaľkové ovladanie. Jeden ovladac, 8 lámp. Je to pohodlné.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 22. února 2025 19:54

Janulik03 jo a ne

Já mám taky nějaký smart světla přes telefon, ale tady když večer přijdu z práce, často s nákupem, tak si chci hned rozsvítit a ne hledat telefon kvůli činnosti, co jinak zabere vteřinu. 

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 22. února 2025 20:24

Lama_z_Lana jj, mám úplně stejný názor, člověk nemusí hledat telefon nebo ovladač, aby si rozsvítil. Máme zcela debilni nechytrou domácnost a jsme s ní v míru.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 22. února 2025 20:50

continuity to já zas mám tyhle chytrý vychytávky ráda, postupně zavádím, ale potřebuju aby to byl bonus, ne nutnost. 

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 23. února 2025 02:54

Lama_z_Lana jasne, preto tie lampy viem zapnúť aj normalne vylinacom, proste ten vypínač mozem normálne použiť, ale moztm to aj telefónom ovládať.

continuity nemáme chytru domácnosť, 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 23. února 2025 10:25

​To by mi ještě chybělo, aby se na mě vytahovala i moje domácnost, že je chytřejší než já. 

Offline Kokoska
34644 příspěvků moje polička 23. února 2025 10:36

Ale topeni ovladatelne mobilem (jde to i rucne, samozrejme)  je moc dobra vec!

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 23. února 2025 10:42

KokoskaJoo, to jsem chtěla stihnout do letošní zimi, ale narazili jsme malou komplikací a boyfriend to pak trochu zazdil. Tak snad příští zimu

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 23. února 2025 10:53

Janulik03

já přece o vaší domácnosti nic nepíšu. obecně se spotřebiče ovladatelné vzdáleně přes telefon nebo tablet označují jako chytrá elektronika. Nemám jediný, takže nemám chytrou domácnost. 

Offline Kokoska
34644 příspěvků moje polička 23. února 2025 10:59

Lama_z_Lana my mame jednak kotel nastaveny primo pres aplikaci te znacky, takze to ovlada termostat. A pak na radiatorech "chytre" ventily, takze se da taky na dalku nastavit topeni v kazde mistnosti, na to je nejaka jina appka. To ale neni potreba moc pouzivat, kdyz se to jednou nastavi, spis obcas zvednu na chvili teplotu na tom termostatu u kotle, kdyz je mi zima.

Offline dupali
470 příspěvků moje polička 23. února 2025 15:05

Ty programovatelné ventily u dálkového topení v paneláku máme také a čekáme na vyúčtování, zda se vyplatily. Máme pro každou místnost nastavenou teplotní křivku pro celý den a je to super, nemusím stahovat topení, když tu nejsme, řídí si to samo. Maximálně přidám teplotu pres aplikaci, když je mi zima.