design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 18. února 2025 23:42
Offline 33lejaby
701 příspěvků moje polička 19. února 2025 00:18
Reakce na Lama_z_Lana:

Jinak teda začínám další fázi vybavování bytu, tentokrát ložnice/pracovna. 

Pracovnu (stůl a židli) mám už vyřešenou, tam mi stačí už jen pěkná knihovna/regál. Dál kosmetickej stolek, ten si asi nechám udělat, našla jsem jednu moc pěknou inspiraci. 

Dál teda komodu a šatní skříň, tam ještě přemýšlím zda koupit/nechat udělat nějak do trojice i s tím kosmetickým stolkem. Aby to nebyl moc velkej myšmaš. 

No ale aktuálně vybírám postel, to je fakt peklo. Tam počítám, že to bude největší inevestice (ale itak teda občas koukám, co za to chtějí), páč hadry můžou klidně spát v ikea skříni, ja už chci pohodlíčko. 

Achjo, vůbec se mi do toho nechce

​Máš fotku toho kosmetického stolku? Že bychom se inspirovaly taky ?

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. února 2025 01:49

Lama_z_Lanamám postel že světspánku. Má 9 let a je jako nová. Úložné prostory ( mám malý byt a hodně věcí, takže byly nutnosti) slouží na jedné straně sezónním dekoracím a na druhé jsou peřiny na léto, pro navstevy a i nějaké to sezónní oblečení. Nějaké kupení prachu tam vůbec nepozorují. A to ani u těch dekorací, kam saham jednou za čas. Matrace jsem si mohla vyzkoušet a ani po letech bych neměnila. 

Do statistiky: Líčení a vše s tím spojené probiha v koupelně a i když prsty potřebují jen na krém, stejně si na konci procesu vždy myji ruce. Kromě velkého zrcadla na stěně, mám jedno menší právě určené na malování na teleskopickém rameni. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:25
Reakce na RoSa:

Lama_z_Lana já mám teda podobnej názor na kosmetickej stolek jak Karja ... jako já když se líčím, tak si pořád musim mejt ruce, pořád... 

​Přesně tak, zásadně v koupelně! Navíc u těch toaletních stolků je problém, že ho skoro nikdo nemá přímo pod oknem, a pak má světlo ne zepředu, ale jen z jedný strany, což může výsledek dost ovlivnit

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:29

Lama_z_Lana

my máme dvě matrace odjakživa. 

Ale pokud chceš polohovatelny a zároveň zvedací rošt, tak 2v1 domestav myslím neumí. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 19. února 2025 12:07

Malvin díky, tam se chystám! Mám pobočku asi 4 min od baráku, tak by mi třeba nemuseli účtovat dopravu, haha (no je mi jasný, že to povezou buhví odkud)

continuity Díky, koukala jsem na ně, ale co by se mi líbilo, dělají všechno ve 180

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. února 2025 13:06

Lama_z_Lana montáž byla vtipna. Já si vzala HO z práce, čekala plno materiálu, aspoň dva montéry. Přijel jeden pán s dodavkou. Za chvíli si vše vynesl, asi půl hodiny montoval ( celkem nehlučne v ložnici) a bylo hotovo. Já kvůli kocourům chtěla vždy celodřevěnou postel. Žádné polstry.

Nezapomeň hlavně, aby rohy byly zaoblené, žádné hrany.

Offline 33lejaby
701 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:36

barbucha 

No právě že já se maluji u denního světla. Využívám k tomu zrcadlo na šatní skříni, vždy dveře otevřu, takže mám denní světlo z obou stran. A když vstávám na ranní, tak mám bleskové malování v práci před otevíračkou. Ale kosmetický stolek bych chtěla , ale zatím jsem nevymyslela jak to všechno do jednoho pokoje narvat. 

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 19. února 2025 22:49

Lama_z_Lana kousek od pozemku mame Containex, delaji ruzne druhy kontejneru a my si u nich objednali kancelarsky (v predstave ze nepojede lan sveta). Tak nas prijel z Albanie:D

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 20. února 2025 11:43

33lejaby 

Jo, u nás se některý holky taky malovaly až v práci... tomu moc nerozumim, protože i v MHD seš mezi lidma, že jo. Navíc většina jich pak seděla v laborce, kde je analyzátorům dost jedno jak vypadáš

Já tomu nikdy moc nedala, ale v zimě jsem vstávala i chodila za tmy, a to by mi okno moc nepomohlo...

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 20. února 2025 11:54

Lama_z_Lana 

Ještě k tomu světlu nad stůl - já to vyřešila stojací obloukovou kovovou lampou, anžto přímo nad stolem jsem neměla na stropě ten "vývod"... nejen že to vypadá dobře (teda mně se to líbí, a můžeš si vybrat od stříbrný přes měděnou, až po černou atd., i skleněný jsou), ale dá se nejen namířit přesně, ale i s tím pak hejbat pokud časem ten stůl budeš chtít přemístit... nebo ji později využít třeba jen ke čtecímu křeslu, k sedačce... 

Jsem si na to vzpomněla páč na mě zrovna vykoukla

Offline 33lejaby
701 příspěvků moje polička 20. února 2025 12:49

barbucha 

No já tu cestu MHD mám sfouknutou za 3 minuty, ale ja hlavně potřebuji na to malování právě to denní světlo, aby to líčení bylo, no přiměřené. 

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 20. února 2025 16:42

barbucha teda ale ty máš krásny byt. Ta lampa je dobrý nápad, Lama_z_Lana 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. února 2025 16:56

Lampa místo lustru by u mě byla strašně nepraktická. Hlavně na ni nemám místo, ale si potřebuju rozsvítit z chodby nebo z ložnice, takhle bych musela chodit nevim kam. Plus už v tý pidi místnosti jednu stojací lampu mám. 

Ten prostor vypadá takhle,no. Počítáme s tím, že se posune nad stůl, už jsme posouvali to v kuchyni a bylo to ok. 

No asi to světlo vyberu až budu vybírat pro změnu do ložnice do ložnice

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 20. února 2025 17:04

Janulik03 myslím , že je to ilustrační obrázek .

Offline Friga
2081 příspěvků moje polička 20. února 2025 17:05

Lama_z_Lana my mame nekolik svetel od finskeho Innoluxu, posilaji i do CR. Mozna by se ti tam neco libilo a hodilo? 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. února 2025 17:11

Frigadíky za tip, přidám si k nordluxu a danluxu

Offline DruI
5556 příspěvků moje polička 20. února 2025 17:21

Lama_z_Lana A co nechat lustr tam kde je a nad stůl pořídit nějakou lampu na posuvném rameni, která bude namontovaná na zdi nad stolem? Mám dojem, že nějaká hezká kdysi v minulosti proběhla i v tomhle vlákně ;o)

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 20. února 2025 17:58
Reakce na Janulik03:

barbucha teda ale ty máš krásny byt. Ta lampa je dobrý nápad, Lama_z_Lana 

​Ježiš to je fotka ze Seznamu sorry brouku

Lama_z_Lana 

Škoda... no určitě vybereš nějakou pěknou!

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 20. února 2025 18:33

barbucha a tak mne by sa k tebe celkom aj hodil