design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 20. února 2025 18:56

Janulik03 

Mně se to taky líbí... zrovna přemejšlím o nový sedačce, a modrou bych brala. A líbila by se mi taky pod oknem ale to mam smůlu, pod oknem mam radiátor a hned vedle dveře na balkón, tak to nejde a je na druhým konci obýváku v rohu, což mě štve od začátku. No, možná to nějak přehodnotím a vymyslím... ale potřebuju ji do L, a to je velkej krám, na panelákovej obývák kde jsou ještě kromě těch balkónovejch i další dvoje dveře Ten pokoj na fotce je takovej pěkně vzdušnej...

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 20. února 2025 19:03

barbucha to ano, a určite musí byť rohová?

Nemohli byť dve oproti sebe?

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 20. února 2025 21:11

Lama_z_Lana ten tvuj byt se mi hrozne libi

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 20. února 2025 21:52

moora Lama_z_Lana aj mne, veľmi 

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 20. února 2025 22:09

Nevím, kam to píchnout, prostě se to hodí všude - do Vtipů, Omfg, Co mě dnes rozesmálo...
Ale vlastně to patří sem - dyzajn, ne?

Offline Makara
3612 příspěvků moje polička 21. února 2025 08:15

Samantha tak to je bomba! To musím mít.

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 21. února 2025 09:17

Samantha to je jak prase s cylindrem.

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 21. února 2025 09:25

Samantha Svatostánek. Mně to přijde jak slavnostníubrusy na mensu. 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 21. února 2025 09:43

Sweet Potato No, já jsem chtěla napsat, zda to není nějakého katolíka, že někteří si očividně na ty ubrusy hodně potrpí.

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 21. února 2025 10:04

Karja Muhehe

Offline Anema
1276 příspěvků moje polička 21. února 2025 11:00

Lama_z_Lana Sleduju to tu jen letmo, ale musím napsat, že to je moc krásně zařízená místnost, tam bych bydlela hned .

A mně by se tam líbil takový lustr, s co nejsubtilnějšími těmi kovovými částmi.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. února 2025 12:48

Díky za tip na ten Innolux, ta nadčasová světla seskládaná z válců si dávám do adresáře. Překvapilo mě, že jedno z nich by mělo mít design už z roku 1961, jestli jsem to pochopila správně (a pořád je super).

Friga 

Offline Friga
2081 příspěvků moje polička 21. února 2025 13:56

Vosina nemas zac :) Ted sice nevim, ktery valcovy model mas na mysli, ale minimalne ten model Lokki je uz roky ikona, ma ho tady spousta lidi, jen u nas v ulici (ma 19 domu) ho maji aspon ve dvou domech. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. února 2025 14:05

moora Janulik03 Vosina Děkuju, furt to ještě ladím. Do léta chci vyměnit jídelní židle, hledám hezký se žlutým čalouněním, což je celkem prekárka. Měla jsem vybraný valnecie od ton, ale už je žlutý nedělají Plusobsah tý vitríny ladím, tam ještě přijde kávovej a jídelní servis, ty už mám vybrané. 

Friga Ten lokki je super, ten se mi líbí moc. Ale mám tám jednu obavu, která mě už několkrát odradila i jinejch lustrů - že jsou tam stříbrné detaily. Jak mám všude mosazný kliky a kličky tak nevím, aby se mi to netlouklo. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 21. února 2025 14:19
Reakce na Janulik03:

barbucha to ano, a určite musí byť rohová?

Nemohli byť dve oproti sebe?

​Na tý rohový se dva krásně natáhnou Dvě proti sobě by se mi taky celkem líbily, ale ten pokoj je delší obdélník a to by asi moc nevypadalo, chce to spíš čtverec (a větší). No jo, člověk musí vycházet z toho co je.

Já teda Lama_z_Lana nejvíc závidím ty okna, to je hned jiný kafe

Offline Friga
2081 příspěvků moje polička 21. února 2025 14:48

Lama_z_Lana ten lokki ty detaily ma stribrny skoro urcite. Na fotce to tak vypada a v popisku o barve nic neni. A ty lampy, co maj mosazny casti, to tam maj uvedeny. My od nich mame nastropni svetlo laguna, ktery ma sroub stribrne barvy, a v popisku barva uvedena neni, takze asi maji stribrnou jako zakladni. 
Pokud chces neco mosaznyho, tak se mozna podivej po nejakem vintage z 50. ci 60. let? Spousta z toho jsou nadcasove kusy a tobe by se to tam myslim i hodilo. Nevim, jak je to v CR, ale tady jsou i specializovane prodejny vintage nabytku a dalsiho bytovyho vybaveni. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. února 2025 15:05

Friga Centro má uváděný design z roku 1961:

Pár podobných ze šedesátek a sedmdesátek jsem taky v interiérech potkala, dělali je ve Valmezu a pak ještě někdo.

Tady je třeba v repasu v Nanovo, ale cena odpovídá tomu, že je to po generálce. https://www.nanovo.cz/skleneny-lustr-12/

Já do budoucna pro sebe lovím příležitostně po bazarech a konťácích, ale to je cesta pro dobrodruhy, vzhledem k tomu, že tomu musí elektrikář dát zbrusu novou výstroj, aby to prošlo vůbec revizí.

EDIT: ten Lokki je vlastně podobný styl, takový sympatický UFOtalíř.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. února 2025 15:17

Multi je ten z válců (taky se tu podobné vyskytovaly, musela bych pohrabat, jestli nemám vyfocené v typologické špajzce):

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 21. února 2025 16:21

Vosina prosím tě, komu zadáváš ta svítidla na opravu? Nějakému obyčejnému elektrikáři, nebo se na to někdo specializuje? Mám tu lustr po babičce, bruselský styl, potřebuje generální opravu a nevím, na koho se obrátit. Nebo teda věděla bych někoho z Plzně, ale z Brna to mám trochu z ruky a nechce se mi to posílat poštou. 

Offline Friga
2081 příspěvků moje polička 21. února 2025 17:08

Vosina ja jsem taky hodne nabytku a lampicky do soucasneho bytu poridila z druhy ruky, ale zrovna hlavni svetlo do obyvaku a svetla do kuchyne jsem kupovala novy. Do obyvaku jsme chteli silne nastropni svetlo na vice zarovek a kuchyne dve stejna svetla a ani jedno jsem nesehnala v prijatelne dobe a za prijatelnou cenu. Ty nakupy po bazarech jsou hodne o nahode. A pak spousta tehle starych designovek stoji majlant.