design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 13. května 2025 08:17
Reakce na Fleur:

Karja já jsem si právě naivně myslela, že čím delší ta odtoková mřížka, tím lepší... U dvou humanitně vzdělaných a naprosto nepraktických lidí bude problém cokoliv stavebního a technického pohlídat, ale naštěstí na to bude dozírat ještě někdo jiný.

Asi je to lepší, já jsem to myslela tak, že ta udržba je prostě jiná, než jsem si představovala a byla zvyklá z klasické sprchy.. Nevím, zda jsou i jiné technické možnosti, ale mně vadí, že musíš ten žlab odejmout, vymýt zespoda ten žlab houbičkou, vymýt to koryto, plus šáhnout do fakt nechutné věci a vyndat teda ty vlasy. Prostě uplně jiná práce než vyndat z kanálku vlasy a prolít to octem, to byl takový uklid mimochodem. A fakt to je u nás třeba dělat co dva měsíce, jinak vytejkáš ven:D:D A to to máme ten spád aspon správně udělaný, ale asi jsme moc vlasato chlupatý, plus nějaký ty moje připravky to tam můžou ucpat...Takže pozor na spád, ono je to asi pracné, tak to leckdo odflákne. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 13. května 2025 08:20
Reakce na Mrakoplas:

Karja keby som mala vacsiu kupelnu a nie tento kamrlik, tak si dam sedu velkoplosne obkladacky v nejakej sivej farbe. Na tom nie je nic vidiet, uz som ich na navstevach zopar detailne studovala :D ale u nas by to vyzeralo komicky. 

​Já mám větší šedou strakatou dlažbu a obklad v druhé koupelně, plus některé podlahy, jsou trochu větší, ale velkoformátové ne a jako je to skutečně mnohem praktičtější. Vidim tam občas prach, že se usadí na té hrubé struktuře, ale to je tak všechno....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2025 08:45

Karja každý dva měsíce je dobrý, u nás to je tak po dvou týdnech, když si tam nemyju vlasy 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 13. května 2025 08:53

Evaeva Jo no víš co, hodilo by se to častěji, protože pak fakt kolikrát vypínám vodu během sprchování aby to stíhalo odtékat... V prvním měsíci nám to vyteklo normálně až na chodbu, jak jsme na to nebyli zvyklý řešit, že stojíš v pár cm vody...Ted tam navíc máme nalepenou asi cm zarážku na dlažbě,když tam nebylo nic, nateklo to dost ven. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2025 09:08

Karja my to máme na schůdku a taky jsem jednou měla vodu až v ložnici. Od té doby tam máme senzor

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. května 2025 09:18

Fleur Toho chladu při sprchování se neboj, mě teda nikdy nebývá, sprchuju se trochu víc teplou. Ty odtokové žlaby jsou podle umístění, je rozdíl, zda je u zdi, či v prostoru, taky jsou lepší ty odtokový, dvoukomorový. My máme u zdi a žádný složitosti s tím nejsou a v životě nám voda netekla z koupelny ven. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 13. května 2025 09:41

Kan Co znamená dvoukomorový žlab? My máme prostě díru, v tom je nějakej vehikl v prostředku plastovej a pak je na tím prostě plechovej žlab. Jakože to má dvě díry odtoku nebo jak? 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 13. května 2025 10:02

Karja jj to je ono, proste musis vyndat tu plastovou vec co ti chyta ty vlasy. Ale to je dobre ze tam je, jinak by ti ty vlasy tekly az do trubek a to nechces. Nedavno to prave sambo blbe zaklapnul a nezachytavalo to nic a ted ten odpad za tim nemuzem vycistit....

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 13. května 2025 10:08

Fleur Já jsem naopak fanoušek bílých obkladaček, máme je dva roky a jsem spokojená. Jsou ale matné a k tomu máme béžovou spárovku, fakt se to povedlo a vypadá to dobře. Vždycky, když je u nás teta na návštěvě (která má taky bílý metro obkladačky, protože se jí líbily u nás) říká, že měli taky použít matný, v lesku se to blbě udržuje. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 13. května 2025 10:10

711990 To je jakoby ta "druhá komora"? No to máme. Já jsem myslela, že to je něco co zrychlí odtok nebo tak. Já se zkusim někdy dopídit k nějakému jinému žlabu, jestli je něco nějak pohodlnějšího na udržbu, tak to vyměnim. Nevadí mi to vyndavání vlasů, tomu se člověk nevyhne, ale jak musim vymýt celej ten žlab vnitřní jakoby, a i ten plech, tam se udržuje mýdlo a tyhlety nánosy z kosmetiky a tak...

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 13. května 2025 10:20

Karja to nevim, taky to musim vymejt, ale kdyby to tam nebylo, tak to uz nikdy nevylovis ty vlasy :D 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 13. května 2025 10:30

711990 no, já myslim i to okolo víš, tu prohluben, tam se nám po celé délce furt něco usazuje, prach a nějaké mydliny a tak. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. května 2025 11:19

Len tiez mame matne a mas pravdu, samotne obkladacky nie su problem. Ta biela sparovacka je blba. Ako nevyzera to nejak strasne ale tu robotu s cistenim by som si rada usetrila :D

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 13. května 2025 21:40

Mrakoplas Naprosto chápu! Já jsem zas celý dětství rostla z bílý dlažby v koupelně s na wc u našich (spárovačka byla naštěstí černá), každý smítko tam hrozně zářilo do dálky.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. května 2025 05:30

Fleur Ještě jsem si vzpomněla, že při rekonstrukci byly dobrý fóliové dveře, rozdělily prostor a neprášlo se nám všude po domě. Koupili jsme je v malířských potřebách a přilepili lepící páskou, kupodivu to drželo. 

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 14. května 2025 06:28

Ja by som pridala hlboké umývadlo, to asi bude celkom výzva. Všade mali len tie plytké misy, to je hneď všetko vonku.

A držím palce a dúfam, že prebehne nejaká fotodokumentácia 

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 14. května 2025 08:06
Reakce na brrr:

Fleur Máme umývadlo i skříňku Ikea. Skříňka je dřevěná a i po 15 letech v pořádku, umývadlo má pár jak kdyby prasklin, ale na funkci to nemá vliv.

​Děkuji, to mě uklidnilo!

viktorka_od splavu Potrefenáhusa 711990  bidetovou spršku mám na seznamu, ale manžel se tvářil, že je to zbytečné, takže se zdejší podpora velmi hodila (obzvlášť ten argument s osprchováním boty, to po návratu z venčení opravdu oceníme) .

Baterie bude zřejmě ta stojánková - už ani nevím, proč ta podomítková nejde, ale o tom se vůbec nediskutovalo.

monis polévat něco v obchodě bych si netroufla, tam měli všude pomalu cedulky "nesahat" (tedy hlavně "nesedat"). Ale je to klasika: dokud jsme o rekonstrukci uvažovali jen tak teoreticky, měla jsem pocit, jak je všude nepřeberný výběr veškeré sanitární keramiky, zatímco teď mám problém vybrat i to umyvadlo, protože se mi nic nelíbí. Buď jsou to ty "mísy a hrnce" usazené na desce, což považuji za krajně nepraktické na údržbu a do našeho bytu, kde se čas zastavil někdy počátkem 20. století, by se to nehodilo; nebo jsou to ta mělká hranatá korýtka, což mi také nevyhovuje .

Všem moc děkuji za reakce a tipy .

Online DruI
5556 příspěvků moje polička 14. května 2025 08:25

Fleur Bidetovou spršku určitě pořiďte. Já jsem ji navrhovala, manžel tvrdil, že je to zbytečnost, tak jsem od toho ustoupila a teď po deseti letech už tvrdí, že jsme si ji pořídit měli a on že proti ní určitě neprotestoval ;o)

Offline Pinot Noir
29756 příspěvků moje polička 14. května 2025 08:28

Fleur ještě jsem ti vyfotila ty zlaté baterie, asi po 12 letech používání. Ta vlevo se skoro nepoužívá, vpravo se pouští párkrát denně. Vanová se používá tak čtyřikrát týdně, ta vypadá celkem OK. Není to hlavní koupelna, v téhle si jen občas myjeme ruce a děti čistí zuby, jednou týdně ta umyvadla myju, většinou použiju jen mýdlo. Nikdo se tam neodličuje, nepoužívá šampony, laky, v podstatě žádná kosmetika. Takže takové dost šetrné prostředí, řekla bych, v koupelně v přízemí by ty baterie dopadly podstatně hůř.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2025 08:29

DruI u nás jí používám jenom já, ale rozhodně nelituju.