design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 15. května 2025 08:10
Reakce na chocholka:

Karja Pulirapid zkus

​Zkusim a kdyžtak už asi petardu do mísy:D:D

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 15. května 2025 09:34

Karja my máme na poschodí u syna tak hnusné wc. To je úplne hrdzavý pás, ktorý nejde dolu fakt ničím. Myslím že že vodári napojili k sebe zlé materiály trubiek čo spôsobuje tu hrdzu. Ale to by sa mohol vyjadriť skôr nejaký chemik. Takže tento rok sa mladý naštval a ide kúpiť novú misu , uvidíme aká bude časom. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 15. května 2025 09:49

Janulik03 noo, tak to je zajímavé, jako nevim, nevim co s tím zkusim udělat a z čeho to může být.

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 15. května 2025 10:28

Karja ale u vás to nehrozí, my máme starý barak, tam každá rekonštrukcia je oriešok. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 15. května 2025 10:31

Janulik03 Já si taky myslím že ne, nějak nevím, co by se s čím spojovalo, všechno plast na plast, nové..... Tam asi bude kombinace více faktorů, ale ted jsem koupila nějakej novej další dryák a když to tím nepujde, tak asi přijde na řadu nějaká kyselina:D:D:D

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 15. května 2025 10:35

Karja no neporadil ono tá fixinela je účinná, ale na to naše už nie. Tam stačilo aby jemnucko tiekla voda dva týždne a už je to nevyčísliteľné. Ale je možné že aj materiál keramiky mohol byť iný. Ktovie

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 15. května 2025 10:50

My sme prerábali sami a to teda stálo za to v kúpeľni. Muž zistil že potrebujeme wc so zadným východom, tak som kúpila stíhacie wc, závesné som nechcela, a pri montáži zistil, že potrebuje spodný vývod. Tak som to bežala vymeniť, našťastie boli veľmi ochotní, kúpila som bonboniéru a muž namontoval. K mise bolo originál sedátko, keď ho montoval, tak vôbec nesedelo ako málo. Zas som letela do obchodu, kde skladník nevydal správne sedátko, pani mi za to nijaká bonboniéru ako omluvu .No proste, mám tam už protekciu

Offline Magda
255 příspěvků moje polička 15. května 2025 10:55

Karja

Pěnový čistič vodního kamene od firmy HG, někdo ho tu před časem doporučil. Ten funguje.

Potom bílý ocet se sodou

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 15. května 2025 11:08

Magda Tak ten jsem právě koupila, a to je asi poslední možnost:D:D

Janulik03 Ano, my jsme s mužem máloco kupovali společně spolu a ještě na živo. Myslím, že jen podlahu, dekor linky, WC a tašky. Jinak jsme nebyli společně v obchodě, vždycky to vybral jeden nebo druhý, pak si to ukázali třeba ne netu. Takže střešní tašky... jako to nám ujelo uplně do jiné barvy, chtěly jsme oranžovou a normálně máme uplně jiný odstín, spíš červený, nevím jak se to stalo. A WC taky, to jsme furt chtěli nějaké aby bylo snadné na udržbu, nebyly tam žádné zákruty...tak to se nepovedlo, má to u sedátka nějaké divnošrouby, kolem nich se to blbě myje, navíc nám to doručily s nějakým příslušenstvím navíc, což jsme určitě nechtěli:D:D. A to jsme pořád říkali, jak je to pitomé, že nemáme čas si něco prohlednout a vybrat...no a stejně to k ničemu nebylo ve výsledku:D

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 15. května 2025 11:43

Magda tak som si vybehla ten čistič kúpiť. Som zvedavá 

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 15. května 2025 11:44

Karjaáno je to také napínavé

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:11

Karja nam to tvrda voda tiez na zachode robi. Cokolvek tam nalejes, najdolezitejsie je to riadne vydrhnut niecim drsnejsim- ja mam na to speci hubku a tou zelenou stranou to drhnem. Islo to dole ale je to celkom makacka a ruka pichnuta v zachode nie je tiez nic moc.

Offline Makara
3611 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:18

Už mi tu 3 hodiny "straší" vodaři, poté co tu předminulý týden úřadovali asi 2 hod.

Před 4 lety jsme dělali kopletní rekonstrukci - takže teď:

- výměna 3 baterií. Z té černé v kuchyni, co měla ladit s černým dřezem, se odloupla barva na páce, tak je tam nový stříbrná. V koupelnách máme stojánkové s delším otočným ramínkem, tak tam pro změnu "odešlo" těsnění v té otočné části. Vodař říká, dejte tam pevné, muž trvá na otočných, tak zase za 4 roky výměna. A fakt nemáme ty nejlevnější. Ale kámoš (třetí vodař, co tu občas něco dělá) říká, že v našem městě je tak tvrdá vod, že nemá smysl jít do ještě dražších, že i ty bychom po 5 letech měnili.

- předělávají těsnění u sprcháče s vanickou. Původní vodař to "samozřejmě" neudělal dobře, protože tam byla velká vrstva silikonu (no, byla!). Tak jsem zvedavá, jak za rok bude vypadat ta opravená verze s jakousi vloženou lištou...

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:39

Makara Nejhorší je, že si člověk pořídí něco za vyšší cenu (přeci kvalita, že) a ono je to úplný šmejd.

Nespolehlivější baterii mám v koupelně, kde jsem musela narychlo k nové skříňce a umyvadlu něco dodat, tak jsem popadla nejjednodušší, prakticky nejlevnější - jako provizorium.

"A co bys řek?"  Drží dodnes (cca 8 let)

Offline Makara
3611 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:52

Samantha jo, jo. Často tak bývá.

A ještě pro pobavení. Jednu z těch baterií v koupelně vyměnil už minule - a jako ani jemu, ani manželovi nějak nevadilo, že je z jiné řady. Manžel teda připustil, že vypadá trochu jinak, než ta na bidetu a sprše, ale nijak ho to nerozhodilo, prostě mimo jeho rozlišovací schopnosti.  No tak dneska vodař  zjistil, že se skladník spletl a ta "moje 57" jim přebývá a "55" chybí...

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 15. května 2025 12:59

Makara ja som musela narýchlo kúpiť batériu do kuchyne. Tak že skúsim čiernu a flexibilnú. Stála závratných 25€ a sedí si tam spokojné a bez zmeny už dlho. Tá predošlá stala 85€ a vyzerala síce dobre, ale odišlo ovládanie (kartusa), čo bolo drahšie na výmenu ako kúpa novej. Ale viem si to teda vymeniť sama, aj tu opravu by som zvládla. 

Takže nie vždy platí

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:05

Makara Ano, já bych dneska baterie koupila normálně na alegru za čtvrtinové ceny:D. Ale to je jedna z věcí, co doma nikdy nemůžu říct na hlas, to už snad bude bezpečnější přiznat milence:D:D:D

Offline Makara
3611 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:20

Karja šmarja, ty máš hlášky

Online RoSa
10094 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:21

Karja ty produkty od HG jsou dobré!

hele a co kyselina mravenčí? to už by byl teda poslední krok, víc brutál už to asi nejde...

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 15. května 2025 13:29

Makara Jojo, baterie a digestoř to jsou prostě sambovy evergreeny na kterých se stále točí, to nikdy nemůžu přiznat, že jsem to vybrala špatně:D.

RoSa ty vado, tak to nevim, já jsem chemií nepolíbená, abych ještě neskončila na pohovotovosti, že jsem čistila hajzlíky:D:D. To přebije i ty sambovy lékařské zprávy "šel v lese a šlápl do vosího hnízda".