Ještě připomenu jednu věc: nevím, jak jste vysocí, ale já si nemůžu vynachválit umyvadlo i WC posazené výš, než je obvyklé.
design a architektura
Ginevras tim wc to mam presne naopak, na takovych tech vyvysenych mam problem ze sebe neco vymackout (pardon:-)
Pinot Noir Máme doma asi "mosazné" zábradlí, proště je takhle žlutý. Čistím ho citrónem se solí a lesk jako blesk. Hlavně žeádná chemie a navíc to hezky voní.
Fleur My máme to ikeácké umyvadlo obdélné, ale tak velké, resp. hluboké, že jsem v něm myla i mimina v prvních dvou měsicích života.
Vejdu se s jedním dotazem? Víte o nějakém odstraňovači nátěrů z dřeva? Koupila jsem Lakostan, vůbec to nefunguje a jo, dle návodu, pak 2x jiné pokusy a nic.
Nechci zase utrácet za podobný šmejd, nemá tady někdo něco spolehlivého ?
Samantha louh ![]()
viktorka_od splavu teď jsem někde viděla wc-mísu navrženou dle odborníků (asi na ergonomické vyprazdňování), a sedělo se na ní v poloze jak když to na tebe přijde někde v lese, prostě "na bobku" ![]()
místo bidetkové sprchy lze taky pořídit bidetové prkénko
Fleur Bidetovou spršku určitě pořiďte. Já jsem ji navrhovala, manžel tvrdil, že je to zbytečnost, tak jsem od toho ustoupila a teď po deseti letech už tvrdí, že jsme si ji pořídit měli a on že proti ní určitě neprotestoval ;o)
tak pokud tam mate umyvadlo vedle wc neni to zadny problem https://www.senesi.cz/ver/20211104153116/variant/eshop/product/edeeshop/senesi/product/galerie/mm7424/101/586x586.jpg
Pinot Noir Moc děkuji za ty fotografie, to mě definitivně vyléčilo a zbavilo pochybností. Přesně takové bych si vybrala, ale v našem celodenním provozu by vypadaly jetě už asi po měsíci a jen by mě to rozčilovalo.
Náš byt je v domě starém 120 let, v kuchyni máme ještě původní dlažbu, v pokojích původní parkety, které jsme komplet renovovali před 9 lety (padla na to celá částka našetřená na koupelnu, ale nedalo se nic dělat - navzdory tomu, že žijeme v centru města a ve druhém poschodí, si právě tou podlahou k nám našly cestu myši
). zkrátka všechno je tam více méně těch 120 let staré, včetně nábytku. A právě detaily typu vodovodní baterie (nebo třeba kliky) chci mít vždy perfektně nablýskané, jinak je tam té patiny už moc a domácnost pak působí ušmudlaně, i když tam kvůli pejskovi minimálně obden luxuji.
Ginevra My jsme běžná konfekční velikost, já spíš menší, ale díky za připomínku; ona se ta výška bude asi odvíjet i od stavebních možností.
Fleur Ještě jsem si vzpomněla, že při rekonstrukci byly dobrý fóliové dveře, rozdělily prostor a neprášlo se nám všude po domě. Koupili jsme je v malířských potřebách a přilepili lepící páskou, kupodivu to drželo.
Nad tím jsem teď smutně zamáčkla slzu, protože to by vyřešilo spoustu nepříjemností. Ovšem na naše dvoukřídlé dveře se to bohužel nevyrábí; na výšku mají 270 cm...
Fleur my sme kúpili fóliu maliarsku a zalepili ňou dvere. Je to podobný účinok
Samantha obávám se, že laikům dostupné chemické odstraňovače jsou takový "čajíček". Manžel ho koupil (přestože ho majitel obchodu na férovku odrazoval), a zkušenost podobná tvé. Tak opaluje ....
Fleur slíbený odkaz na pridavna zastena
Trochu se tím teda sníží bezbarierovost.
Samantha horkovzdušná pistole
Len Mrakoplas Fleur Na bílé lesklé obkladačky nedám dopustit. Měli jsme je v první koupelně v bytě, máme je teď ve staré koupelněv domě a budou, doufám už letos, i v nové koupelně. I v kuchyni za linkou je mám. Jsou krásně hladké, jde z nich všechno dobře dolů, bílá je univerzální a díky doplňkům jde ta koupelna lehce změnit, když se okouká. A bílé spáry jdou vyčistit, aniž by člověk měl obavy, že to něco udělá s barvou. Já mám s barevnou spárovačkou blbou zkušenost, že nějaký drsnější čistící prostředek tu barvu vyžere. S bílou je to v pohodě. Myslím teda na zdi, kde se to tak moc nešpiní. Bílá spárovačka na podlaze je fakt peklo, do toho bych taky nešla.
Bidetová sprcha mi taky přijde praktičtější než bidet, jak tu už někdo psal.
A já ještě plánuju podlahové topení do koupelny.
Fleur To musíte mít krásný byt. Kdyby se ti sem pak chtělo dát koupelnu, bylo by to super. Plánuju do starého domu koupelnu inspirovanou 30.lety, ale zároveň moderní. Trochu z toho mám obavy, aby to nebyl nakonec ani kočka ani pes :-)
notna asi je to s tím obkladem dost individualní. My máme v kuchyni lesklé metro dlaždice a bílou epoxidovou spárovku a příště bych šla do obyčejné světle stříbrné. Není to špinavé, ale už je po pěti letech trochu unavená a taky jsme bohužel nezvolili nejlepšího obkladače. Ale kdybych měla dělat znovu kuchyň a koupelnu, tak jdu znovu do bílého obkladu.
viktorka_od splavu mám to stejně a na návštěvě si musím dát pod nohy alespoň ruličky toaleťáků
doma bych to nesnesla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my