RoSa To je pravda, v Japonsku občas na záchodě vidíš sklápěcí prkýnko vedle mísy, aby sis na něj mohla postavit nohy a byla skrčená.
A k tomu bidetovému prkýnku, zajímalo by mě, jestli ho někdo má doma? My totiž ano (dovezené z Japonska) a mám obavu, že je na něj u nás (aspoň tam kde žijeme) tvrdá voda a ty trysky se postupně začínají zanášet a přestávají fungovat. V Japonsku tento problém není, ale tady se vůbec netvoří vodní kámen. Tak by mě zajímalo, jestli třeba ty, co se prodávají u nás mají nějaký fígl...
My jsme ho měli minimálně takových 10, 12 let. Fungovalo celou dobu výborně, už bych byla nerada bez možnosti umýt se. Mělo to kdeco, vyhřívání, sušení. Já to nepoužívala, to sušení mně přišlo málo funkční a jako ztráta času. Manžel to používal, ale on s radostí tráví čas na toaletě.
Mytí fungovalo perfektně. A mně teda vyhovovala možnost nepřesedat si, udělat všechny ty "úkony" na jedné míse.
Teď jsme ho (ale jen díky rekonstrukci koupelny) vyměnili za WC s bidetem (rozdíl je v tom, že ten bidet je přímo v míse, ne v prkýnku). Funguje to velmi dobře, ale je to krátká doba.