design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 18. května 2025 07:54

RoSa To je pravda, v Japonsku občas na záchodě vidíš sklápěcí prkýnko vedle mísy, aby sis na něj mohla postavit nohy a byla skrčená. 

A k tomu bidetovému prkýnku, zajímalo by mě, jestli ho někdo má doma? My totiž ano (dovezené z Japonska) a mám obavu, že je na něj u nás (aspoň tam kde žijeme) tvrdá voda a ty trysky se postupně začínají zanášet a přestávají fungovat. V Japonsku tento problém není, ale tady se vůbec netvoří vodní kámen. Tak by mě zajímalo, jestli třeba ty, co se prodávají u nás mají nějaký fígl...

Online RoSa
10094 příspěvků moje polička 18. května 2025 07:59

Garfie rodiče mají ty prkýnka tři, to nejdražší vybavený všema funkcema (ohřívání vody a prkénka, různé masážní trysky pro ni/pro něj....) už mají určitě víc než 10 let a pořád skvěle funguje... na chatě pak jedno "primitivní" bez ohřevu, to v létě na chatě stačí, taky dlouho a dobrý

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 18. května 2025 09:32

RoSa Díky moc! 

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 18. května 2025 13:28

Tak kdybyste někdo potřeboval sundat lak ze dřeva, tak Natrima.

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 18. května 2025 17:18

A to HG na ten vodní kámen fakt funguje ufff... Takže teď ještě furt potřebuji vylestit tu nerezovou digestoř. Normálně bych ji snad dala k reklamaci, ale nemám k tomu účtenku:-/.

Jo a v létě doolejovavame podlahu. Máma mi (snad nastesti) vylila olej na podlahu, to se teda za mesic docela vstrebalo, ale s tátou jsme se mimo jiné domluvili, se tu podlahu ještě upravíme, že se s tím nedá zit:D. 

Offline kocoureksuggy
1376 příspěvků moje polička 18. května 2025 20:17

Karja 

Firma Best vyrábí/vyráběla čistič na nerez Digič a Digen. Digenem plochu odmastíš a Digičem natřeš a hadříkem vyleštíš. Dělalo se to hlavně když začínaly nerez spotřebiče a neměly ten finální lak, bez toho laku to nešlo vyleštit. Třeba by ti to pomohlo.

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 18. května 2025 20:58

kocoureksuggyPodívám se na to. Já jsem uz toho zkusila několik různých prostředků, i s pěknými recenzemi a nic. Až jsem si myslela že jsem si to něčím nějak zničila prostě ten materiál, ale pár chlapů už mi řeklo, že nerez si fakt nějakým přípravkem jen tak nezničím, že to můžu poškrábat, ale spatnym čističem bych neměla. 

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 18. května 2025 21:00

Karja pokud jste to platili kartou nebo převodem, tak účtenku k reklamaci nepotřebuješ. 

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 18. května 2025 21:01

Karja do léta to možná vůbec nepoznáš. Mě to dělá stůl, že se ty mastné fleky jakoby rozpliznou. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 18. května 2025 21:01

continuity

Hotove prave;-/. Ale díky za připomenutí, reklamuji ještě židli v mountfieldu, už rok no:D:D

Offline Judith11
111 příspěvků moje polička 19. května 2025 09:48
Reakce na Garfie:

RoSa To je pravda, v Japonsku občas na záchodě vidíš sklápěcí prkýnko vedle mísy, aby sis na něj mohla postavit nohy a byla skrčená. 

A k tomu bidetovému prkýnku, zajímalo by mě, jestli ho někdo má doma? My totiž ano (dovezené z Japonska) a mám obavu, že je na něj u nás (aspoň tam kde žijeme) tvrdá voda a ty trysky se postupně začínají zanášet a přestávají fungovat. V Japonsku tento problém není, ale tady se vůbec netvoří vodní kámen. Tak by mě zajímalo, jestli třeba ty, co se prodávají u nás mají nějaký fígl...

​My jsme ho měli minimálně takových 10, 12 let. Fungovalo celou dobu výborně, už bych byla nerada bez možnosti umýt se. Mělo to kdeco, vyhřívání, sušení. Já to nepoužívala, to sušení mně přišlo málo funkční a jako ztráta času. Manžel to používal, ale on s radostí tráví čas na toaletě. 

Mytí fungovalo perfektně. A mně teda vyhovovala možnost nepřesedat si, udělat všechny ty "úkony" na jedné míse.

Teď jsme ho (ale jen díky rekonstrukci koupelny) vyměnili za WC s bidetem (rozdíl je v tom, že ten bidet je přímo v míse, ne v prkýnku). Funguje to velmi dobře, ale je to krátká doba.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. května 2025 10:01

Judith11 Jestli máte značku Creavit, tak to bude dobrý, máme asi 10 let a úplně v pohodě.

Offline Judith11
111 příspěvků moje polička 19. května 2025 10:09
Reakce na Kan:

Judith11 Jestli máte značku Creavit, tak to bude dobrý, máme asi 10 let a úplně v pohodě.

​Děkuji, je to wc od Geberitu, konkrétní typ si bohužel nepamatuju. Ale myslím, že to bude ok.

Offline Magda
255 příspěvků moje polička 19. května 2025 10:18

Karja 

HG mà prostředky i na nerez. Můžeš zkusit

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 19. května 2025 10:54

Karja 

Já to čistím obyčejným Cifem na nerez dřezy ve spreji... a když mám delší pauzičku a zdá se mi to už moc mastný, nastříkám to tímhle, setřu a cajk. I ty rošty z trouby jsou pak jako nový a prakticky bez práce, i ta digestoř

(doporučeno vzornou hospodyňkou RoSa )

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 19. května 2025 11:15

barbucha Jako jo, to jsem měla tento CIF. Ale já na té digestoři nemám nějakou jakože mastnotu, ale nějaké zřejmě otisky od rukou, plus nějaký divnotečky, co nějak nechtěj pryč. Mám takový obrovský tubus na ostruvku, takže nejde jakoby o to spodní odsávání, ale celý ten obal kolem dokola.....Ted jsem viděla nějaký zrekonstruovaný byt, kde měli většinu kuchyně v nerezu, měla jsem chut poslat jim kondolenci:D. 

Online RoSa
10094 příspěvků moje polička 19. května 2025 11:22

Karja takovou kuchyň jedině s odtokovym kanálkem v podlaze a vystříkat to wapkou... ale hezký to je, to jo!

hele ten přípravek co doporučuje barbucha bacha, je v tom louh (proto to tak skvěle funguje ;)) a neradno to nechat kápnout na podlahu, kamarádce to vyžralo barvu v litym kameni!

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 19. května 2025 11:23

Karja 

No dyk, celej tubus kolem dokola. Zkus ten Lavon, ten požere snad všecko a za pár korun.

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 19. května 2025 11:24

RoSaDěkuji za upozornění, no ten přípravek v odkazu, to se mi ani moc nelíbí, přijde mi to moc drastický, to je velké riziko, velké:D:D:D:D

barbucha Bojim, aby to nesežralo i to co nemá:D

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 19. května 2025 11:27

RoSa 

Mně to neudělalo nic nežádoucího... a určitě pár kapek mimo kýženou zónu někam občas padlo