design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:40

DruI Sprcháč by měl být 140x80.

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:46

GarfieNa to se chci zeptat řemeslníka, jestli by to tam šlo dát dodatečně. Ale brácha má v koupelně skleněnou zástěnu od země a je usazená v listě ve spáře dlaždiček. Tak nevím nevím s tím dodatečným.

Evaeva Někde mají ten závěs delší, pár cm leží na podlaze. Ale to se obávám, že by právě hned plesnivý. I když to vlastně může ležet už na dlažbě, kde bude podlahové topení.

Offline mazanajana
příspěvků moje polička 10. července 2025 19:49

notna za poslední 3 roky jsme bydleli cca rok v bytě se sprchovým koutem s hladkým čirým sklem a skoro dva roky v jiném bytě s koutem se závěsem. Všemi deseti hlasuju pro sklo. Závěsy i přes praní rychle hnusly na dolním lemu u podlahy tak, že to pak už ani nešlo vyprat. Vypadalo to blbě i na těch hodně vzorovaných, na takovém čistě bílém jako na fotce si to nechci ani představit. Sklo se mi oproti tomu udržovalo skvěle, nikdy jsem to nemusela nijak hodně drhnout, více nastřádaný vodní kámen jde hezky dolů octovým čističem (koupeným i domácím). Radši než stěrkou jsem to vždycky po své sprše setřela mikrohadrem - měla jsem vždycky jeden hezký jenom pro tento účel pověšený v koupelně u ručníků.

edit: jo a lepil se ten závěs na nás při sprchování celkem hodně, čím teplejší voda, tím se závěs více vzdouvá.

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:51

notna ja ti záves môžem kľudne odporučiť. Keď nekúpis ten lacný plastový, tak je slušný výber, prať sa dá v pohode, ani za tebou nelezie a neťahá sa ti po tele. 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:20

notna My po sprchování stěrku nepoužíváme a nemyslím si, že by to vypadalo nějak strašně, jednou za čas to něčím vydrhnu, ale nevadí mi to. Spíš mi přijde horší dole má to sklo takovej plastík a tam se jako usadí leccos a toho bych se bála u všech dodatečných řešení, že to nebude ten top no. Závěs bude vypadat vždycky hůř než sklo s trochou vodního kamene. Navíc na ten závěs budeš muset dbát, aby zustaval roztažený a neplesnivěl, takže to budeš po ostatních akorát roztahovat, to už můžeš rovnou stěrkovat:D. 

Rohož bych řekla plesnivět bude, protože nám běžně plesniví i trochu kout a to větráme nadstandardně a stejně jsem to dole na podlaze stříkala savem. 

Stěrka a vodní kámen, to nemám zkušenost, je fakt, že mě toto teda nikdy nenapadlo, ale kamarád to má na stěně u varné desky a bere to cifem, ale je to taková sranda plocha, když si to zničí, tak si to oparví že. 

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:21

Bude veselo. Muž nechce závěs, dcera nechce sprchový kout /máme teď vanu a obojí se nám tam nevejde, já a muž chceme sprcháč/.

mazanajana Janulik03 Dík za zkušenost.

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:26

notna 1. na me se nikdy nic nelepilo, mam zaves, uz zase. zastenu jsem nenavidela a to byla v te malo pouzivane koupelne

2. plesnivi to

Offline Malenge
4834 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:27

notna my jsme měli závěs v bytě, než jsme se přestěhovali do domu, byl úplně v pohodě, nebyl to žádný plastový šunt, nějaký kvalitnější, čistě bílý! a měnili jsme ho za 10 let asi jednou, šel vyprat úplně dočista, rovnou z pračky jsem ho pověsila a bylo. Občas se teda člověku povedlo, že se na něj přilepil, ale pro mě to není nic zásadního. Teď máme sprchový kout ze 3 stran vyzděný a několik měsíců jsme závěs měli taky (jinak by mi byla zima), než jsme našli příčetné sklenaře. Sklo máme čiré, původně jsem chtěla mat, ale z těch vzorů jsem si nevybrala. Nijak to nestírám, běžné kapky mi nevadí a jednou týdně chodí paní na úklid, která to vyleští. Ta vlastní tabule je tak pořád krásná, ale bordel se drží okolo úchytů, závěsných pantů, prostě kdekoli je narušená ta čistá linie. Sklo do pračky nestrčíš ani nevyhodíš, na to je to drahá sranda. Jsem zvědavá, jak se rozhodneš. Ať se dílo podaří a co nejmíň průšvihů s řemeslníky přeju.

edit: v životě mi závěs nezplesnivěl, a to nemůžu říct, že bychom ho nějak důsledně roztahovali a rovnali

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:29

notna jo a pokud jde o vodni kamen, spolu s nazorem by mela kazda prispevatelka taky udat tvrdost vody

tusim Karja psala ze konvici vubec nemusi cistit, ja ji mam plnou sutru po 14 dnech

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:38

Karja Já to tušila, že se raduju předčasně. Dřevo a závěs mi zplesniví... Si nechám tu starou koupelnu a bude.

Plíseň se nám objeví občas v silikonovém těsnění kolem vany. Když už se netopí a ještě není úplně teplo, aby se dalo větrat celý den oknem. Ale to už xkrát předělané kolem staré vany, tak to není úplně perfektní a občas někde voda zůstane.

A v druhé koupelně jsou staré zasunovací dveře ve sprcháči a to je prostoru pro vodu, vodní kámen! Pliseň tam naštěstí není. Ale mám na čistění prostoru dost, tak mi pořád přijde ten závěs, který jen hodím do pračky jako sen :-)

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 20:50

Malenge Ony některé ty závěsy vypadají jako hrubé plátno, moc se mi líbí.

Řemeslník se přijde podívat ten, který nám už dělal koupelnu v prvním našem bydlení. Tak snad nepřišel s věkem o své umění. Byl super. Chtěla jsem tehdy stejnou dlažbu v kuchyni, koupelně i předsíni, počítala jsem s prahy ve dveřích. A on celou tu plochu udělal bez prahů a ještě si to vypočítal tak, že mu procházela středová dlaždice krásně do všech dveří z chodby středem těch dveří. Krásně precizní to bylo.

viktorka_od splavu To je pravda s tou tvrdostí vody. Když jsme dům koupili, byl tu už vodní kámen na kachličkách kolem vany. nešlo to dolů ničím. I jakousi kyselinu na to muž lil po mých běžných pokusech dostat to dolů. Sežralo to akorát těsnění a silikon. Kámen tam drží dodnes. 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 10. července 2025 21:02

notna

Jako kombinace závěs a dřevo, to mi přijde úplně jako lichej směr. Spíš bych se zaměřila na nějaká ta jiná skla, aby tě nedráždily ty kapky. 

viktorka_od splavu Tak jestli spíš nejsem prase a prostě se do té konvice jen nedívám;-)

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 21:07

Karja Lichej směr. Dík A to jsem si myslela, jak mám tu koupelnu hezky naplánovanou

Offline Pinot Noir
29756 příspěvků moje polička 10. července 2025 21:13

notna naši mají závěs ve sprše, je hezký, neplesniví, dá se prát, klidně bych si ho dala taky. Ale: ten sprcháč je velký zhruba jako půlka celé naší koupelny, tam by se osprchovali 4 lidi naráz, takže žádné lepení závěsu na tělo, ani stékání vody po něm se nekoná. 

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 21:21

Pinot Noir A není tam pak v tak velkým sprcháči zima? 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. července 2025 21:28

notna tak to bylo spis lepidlo nez vodni kamen

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. července 2025 21:31

notna a nesla by ta sprcha udelat zavesu a skleneych dveri, kde se ten kamen drzi, ale jen jako hladka, rovna zastena?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2025 21:51

Karja já myslím, že by sis všimla. V práci jsme měli tvrdou vodu a konvice pak dělala ve vodě takové cucky. Doma se mi to neděje ani po nevím kolika letech.

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:02

Evaeva jo, toho si nejde nevsimnout. My mame 3,6 a kdyz necistime tak co 3 tydny mame caj s lupinkama vapencenotna jsem zvedava, jak to vyresis. My mame tvrdou vodu a v koupelne vanu se sklenenou zastenou a je to desny. Kamen vsude a aby to trochu vypadalo, tak to je tak na ocet, zubni kartacek a ob 14 dni to hodinu drbat, aby to za 4 dny vypadalo zase desne. Kdybych delala znova koupelnu, tak nevim, co bych zvolila

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:04

viktorka_od splavu karja je totiz z Vysociny Ja taky a ocet v konvici jsem poznala az na Morave a mame jsem musela vysvetlit, proc se to dela