design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:05
Reakce na Candance:

notna tak to bylo spis lepidlo nez vodni kamen

​Omlouvám se, nevím co myslíš, co bylo lepidlo. To na těch obkladačkách kolem vany, co nejde sundat?

Ten kámen se drží i na hladké zástěně si myslím. Dispozičně to máme přesně takhle. Tak buď závěs nebo ta zástěna jako je na obrázku i bez toho rámečku třeba. Žádné dveře a další složitosti vůbec nechci.

Offline Malenge
4834 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:09

notna a nešlo by to vyzdít? Prostě místo závěsu nebo skla udělat tenkou příčku s obklady jako budeš mít jinde, příp. i jinými, jako nějaký prvek na ozvláštnění?

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:14

Malenge Vyzdít určitě ne, na protější zdi od sprcháče je velké okno, ve sprcháči by byla tma nebo jen umělé světlo, to mi přijde škoda a opticky by to tu koupelnu zmenšilo. Je to taková úzká nudle 1,40x5m. 

Offline Malenge
4834 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:15

notna aha, to s tím oknem je celkem důležitý faktor, to chápu.

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:16

Malengenebo castecne vyzdit a cast svetlik nebo luxfery

notna vypada to nadherne, ale s tvrdou vodou ten uklid bude prace pro vrahy se obavam.

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:20

monis:-D Asi jo, u nás si všichni stěžují, že máme tvrdou vodu, oficiální udaj nemůžu najít, protože obec má vlastní lokální zdroj pitné vody. Tak myslím, že by jinde koukali, protože vo vodě mi fakt nikdy nic neplavalo, do konvice jsme nikdy nic nelili.

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:22

monis Částečné vyzdění by řešilo to světlo, ale ten prostor by to stejně zmenšilo. Váhám i nad tím dřevem. Stejná podlaha i ve sprcháči by tomu opticky taky přidala na velikosti.

Vypadám umanutá s tím závěsem. Ale bydlíme tu 12 let, vím co tu ten vodní kámen dělá a znám svoje lidi v domáctnosti :-) 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:24

notna A proč chceš vlastně to dřevo? Dala bych to určitě jednotně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2025 22:26

notna nevím, jestli chci kopat za vyzdění, tak jen taková poznámka. Té nudli by to opticky spíš prospělo, jak by se místnost opticky zkrátila. (Jestli jsem to teda správně pochopila a sprcha bude vzadu přes celou kratší stranu.)

Světlo ti ubere i závěs.

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:36

Evaeva Myslíš? Nechám si udělat jednu vizualizaci i s tím vyzděním. Vůbec mě nenapadlo, že to mohlo prospět.

Když beru, že v té fotce stojím čelem, před sebou mám sprcháč, tak po pravé ruce mám dveře, od dveří dozadu je jen stěna. Po levé ruce skříň/regál, za regálem na levé stěně wc, za zády okno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2025 22:43

notna no za opticky ideální tvar místnosti se bere obdélník 2:3. Když to vyzdíš, tak z 1,5x5 opticky získáš 1,5x4. Ale samozřejmě záleží na konkrétní situaci. To okno je určitě taky argument, zároveň nevím, jak často se skutečně sprchujete v době, kdy je venku denní světlo. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:46

notna 

Závěs je v pohodě. U zřítelnice jiný sprcháče než se závěsem ani nikdo nemá, nedělaj tam pevný zástěny... a jak má sama malou koupelničku a tím pádem i malej sprchovej kout, kterej při návštěvách používám i já, závěs se na mě ještě nikdy nepřilepil. Ale nenechávala bych ho válet až po zemi - líp to schne když bude o kapku kratší.

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 11. července 2025 06:55

notnakeď vidím tu dispozíciu, tak drevo by som vynechala. Záves môžeš dať, ak náhodou nebudete spokojní, čo si osobne nemyslím keď kúpiš ten látkovy , ale sklo môžete dať hocikedy dodatočné, nie je to žiadnu problém. 

Decká majú stierky aka betón v kúpeľni a sú veľmi spokojní. Povrch je lakovaný takou tou tvrdou lazurou, tak sa to čistí ako obklad.

Offline slniecko admin
19513 příspěvků moje polička 11. července 2025 08:45

Dali sme záves pred rokmi ako dočasne riešenie a v porovnaní so zástenou čo sme mali predtým to bola taká úľava, že sme sa rozhodli to jechať. Čas od času to šupnem do práčky sSavom na pranie a vyvesím nazad, a ak začne pkesnivieť, vyhodíme a kúpime nový kdekoľvek, Ikea, Lidl..

Inak teda s tým lepením na telo ste ma dostali, to som nezažila nikdy, ani v hoeloch či chatach...si to vôbec neviem predstaviť, ako a prečo to robí.

Offline Garfie
28427 příspěvků moje polička 11. července 2025 09:13

notna Pokud si to představuješ takto (moc hezký), tak jen nesměle podotknu, že ještě budeš mít zadělané sklo ze strany umyvadla (vlastní zkušenost, máme to přesně takhle). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 10:05

slniecko no jak je člověk mokrý. Já to úplně nesnáším.

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 11. července 2025 10:18

slniecko ja to taky nechapu

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 11. července 2025 10:21

Evaeva no ale to robili tie igelitové závesy. To si asi notna nechce dať 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. července 2025 10:32

barbucha a mas nejaky konkretni obrazek? Taky by se mi to hodilo na chatu. Mame tam koupelnu malickou, kde je misto na sprchac ala nudle a vlastne hned vedle je umyvadlo. Takze spis asi taky jen na zaves to je. Driv tam byl klasicky sprchovy kout ale i hubenour se do nej skoro nevysel. Takze po rekonstrukci jsme se rozhodli to nechat otevrene. Garfie to mame doma taky. Mame kout prave vedle umyvadla a zaroven tam neni dost mista, aby se to dobre cistilo sterkou. No a koupelny doma uklizim jen ja. A stejne to nema cenu. Vycistim zrcadlo a hned je poplivane. Bych se musela rozvest, jine reseni to nema.

Offline Makara
3611 příspěvků moje polička 11. července 2025 11:13
Reakce na Jos:

..... Vycistim zrcadlo a hned je poplivane. Bych se musela rozvest, jine reseni to nema.

​No, taky uvažuju, zda by mi to soudce vzal do úvahy.