design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 11:47

Janulik03 na mně se lepí i takový ten tenký šusťák. Ale to bude jako se vším, každý je jinak citlivý.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 11. července 2025 11:53
Reakce na notna:

​tohle chci domů… ale obávám se, že do bytového domu z let šedesátých to asi neudělají 

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 11. července 2025 12:10

Evaeva ale ja nedoporucujem ten sustak, pekne vyzerajú tie ťažšie, látkové. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 11. července 2025 12:14

Jos 

Nemám, nenapadlo mě fotit koupelny... ale v zásadě jsou všechny stejný, lišej se jen velikostí. Hlavní je že sprcháče nemaj tu vaničku, jen odtok v podlaze v jednom z koutů tý koupelny. Zřítelnice má mini a ještě nepravidelnou, takže vlevo za dveřma je v jednom rohu umyvadlo, naopak v pravým je záchod, a ve třetím koutě naproti dveřím je sprcha. Mezi záchod a sprcháč se vešla akorát polička na kosmetiku atd.

Závěs je teda vedenej jako půlkruhem přes ten roh, a když je shrnutej jen ke straně tak to dává vizuálně/pocitově i víc prostoru, to je taky výhoda toho závěsu (a nemusí bejt umělohmotnej, dělají se přece i jako látkový, a fakt se to na tělo nelepí). Navíc to shrneš a na ten půlkruh nahoře si můžeš pověsit použitou osušku, když nemáš místo na sušák.

Zeť má koupelnu třikrát takovou, ale princip úplně stejnej, jen je tam místo na pračku, sušičku atd. Ty odtoky v podlaze jsou všude, nikde jsem neviděla vyzděnou zídku nebo vaničku, sekaj to tam v těch novějších bytech všude stejně jak Baťa cvičky (jen snad děda měl ve starým bytě vanu). Ale chce to ten sklon v podlaze, no. 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 11. července 2025 13:03

notna se závěsem bydlím už ve dvou bytech a jak se mi to moc nelíbilo, tak s tím nebyl nikdy žádnej problém. Nelepí se, neplesniví, když je na spodním konci od vodního kamene tak hodím do pračky a je jako novej. Jediný negativum co mě napadá je, že když si na tu tyč od závěsu věším ručník (tj ho tam mrsknu, protože je to vysoko), tak občas vyhodím krajní očko závěsu z kroužku na kterém tam drží, ale to není žádná hrůza :)

Offline Zu
2768 příspěvků moje polička 11. července 2025 13:45

Vím, že jsem ve špatnym vlákně a k tomu mám ještě nevyžádanou radu. Ještě to nemám, protože my máme obří vyzděnej sprcháč, který vezmu pískem a rejžákem, ale zkusím to (odmítala jsem sklo a i bez závěsu mi nikdy zima nebyla - máme podlahovku), ale kamarádka se dušuje, že tohle jí zachránilo život při neustálym čištění skleněné zástěny:

stačí prý nastříkat rozprašovačem a spláchnout

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 14:03

Janulik03 hm, tak to bych se bála, že bude věčně mokré a tím pádem plesnivé. Já jsem k závěsům rezervovaná, naopak vodní kámen na skle mi žádné ujímání nezpůsobuje

Offline Zuzuli
3723 příspěvků moje polička 11. července 2025 14:12

slniecko protoze jak je voda ve sprse tepla a ohriva tak vzduch v tom prostoru, tak se zaves zacne odzdola nadouvat a poustet tam studeny vzduch ze zbytku koupelny, zatimco ten teply ve sprse miri vzhuru. A kdyz se ten zaves zacne hybat, tak se pak na sprchujiciho se nalepi. 

Ja jako nekdo, kdo bydlel na strahovskych kolejich a sprchoval se v tamnich sprchach se zavesy (to teda kdyz bylo stesti a zaves byl pritomen a nebo nebyl zcela pruhledny), mam fakt mizerne vzpominky a zaves do sprchy nechci doma ani za zlaty prase

Offline Pinot Noir
29756 příspěvků moje polička 11. července 2025 14:16

Zuzuli jo jo, závěsy na intrech a kolejích uměly člověka hezky obejmout

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 11. července 2025 14:26

Evaeva už to nechám tak, len že sú to rychloschnuce. Nikomu to nevnucujem, len že naozaj sú aj závesy, ktoré nie sú hnusné 

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 11. července 2025 15:01

Zuzuli Pinot Noir Jestlipak to nebylo i tím, že tam ve sprchách byla obvykle zima jak vepř (a tím bylo proudění vzduchu i pohyb závěsu asi větší než někde doma). 
Chtěla jsem sem napsat, že závěs bych si právě pro to lepení se na nohy nedala, ale pak mi došlo, že byl vlastně vždycky právě v nějaké vymrzlé koupelně. 

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 11. července 2025 15:06

Myrtila tak tim se vysvetluje proc jsem se s timto fenomenem nesetkala a zavesy miluju:-))

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 11. července 2025 15:09

viktorka_od splavu Na každé chalupě našich přátel to tak je, přistavěná ledová koupelna, mini sprcháč a lepící se závěs

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 15:20

Myrtila, ha, tak teď mi došlo , že na chalupě máme závěs z igelitu, moc se nepere/nečistí a ani se na mě moc nelepí Ale tam ti dojde teplá voda než stihne vyvolat jakékoliv proudění vzduchu sprcháč je to spíš větší 

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 11. července 2025 15:24

Evaeva A máte tam do 10 stupňů?

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 11. července 2025 15:37

Myrtila my tam V těch 10° žádný závěs bohužel neměli

Offline JankaM
3077 příspěvků moje polička 11. července 2025 15:42

A jen teoreticky, do toho závěsu na konec by nešlo dát nějaké závaží, aby byl dole těžší a nelítal? Na některých záclonách je to taky, aby držely hezky vlnkovaté 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 15:54

Myrtila no jak kdy, že jo. Já tam v zimě nejezdím.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. července 2025 15:39

notna ano,myslela jsem to, co nejde sundat okolo vany. 

Ja bych sklo nebo vyzdila, ale ani ten zaves nebude zly. Do steny - coz muze byt tenky sadrokarton nechate dat i niku na sampony a podobne.  Odtok.se dnes zasekava do zeme. Nemusite vyzdivat vanicku.

A kdyby byla sprchova hlavice na cele mistnosti a sprchac by byl delsi, muselo by tam neco byt? 

Offline Kammila
759 příspěvků moje polička 12. července 2025 16:26
Reakce na Janulik03:

Evaeva už to nechám tak, len že sú to rychloschnuce. Nikomu to nevnucujem, len že naozaj sú aj závesy, ktoré nie sú hnusné 

​já tě musím podpořit. Máme závěs v tzv. rychlokoupelně (vedle technické místnosti, člověk může spláchnout špínu třeba ze zahrady atd) a vypadá dobře, slouží dobře a neplesniví. Se závěsy z dob minulých nemá společného lautr nic.