Zuzuli no tak to verím, že keď s tým má niekto taký nepríjemný zážitok, tak to už nechce riskovať. Ja len, že som nikdy netušila, že to takéto niečo môže spraviť.
design a architektura
Připojím se k zastáncům závěsu, mám nějaký pololátkový z Jysku, nehnije, jen chytá obarvení od vodního kamene, jednou za měsíc ho vyperu a je jak novej. Nelepí se.
V minulém bydlení jsem měla ten umělohmotný sprchový kout se "šoupačkama" - v domě ultratvrdá voda, ve všech škvírách zalezlý vodní kámen, který samozřejmě plesnivěl. Při úklidu jsem se pravidelně sjela savem a stejně to fakt nešlo. Už nikdy.
A k těm bezvaničkovým sprcháčům drobná anekdota: Nová chirurgie v Benešově má moc pěkný pokoje i zázemí, všchno zcela bezbariérové. Akorát ten sklon podlahy ve sprchových koutech se nějak "nepovedl" a pacienti pravidelně vytápějí pokoje až na chodbu... Řešení? Dostanou prostěradlo, které si mají "omotat" kolem na podlahu toho sprcháče a sprchovat se rychle ![]()
andulka01 no takovych sprchácu, které se roztečou po celé koupelně jsem na cestách zažila. Výborné je, pokud je koupelna spojená s WC (naposled loni v Norsku). To jdeš v noci curat a pyžamo skončí v louži.
Muž je z toho vždy celý him, jak někdo může takovej nedodelek vypustit z ruky. Ségra to má v domě a když se tam vysprchuje všech šest dětí, tak jsme rádi, že voda neteče po schodech. Minule jsem ji už donesla místo láhve jako dárek bazénovou stěrku.
Ta stěrka je nedílná součást každý švédský koupelny ![]()
continuity to je fakt, stalo se mi to dokonce i ve dvou luxusních hotelech v Čechách - to jsem fakt nečekala, že zaslouženou dlouhou horkou sprchou vytopím předsíňku... A ostatně, v práci je to podobný, bez opatrnosti a stěrky to nelze. A přitom je to jen o tom sklonu.
andulka01 Není to jenom o sklonu, taky je to o tom, aby byl dobře průtočný odpad. Mě se takhle podařilo vytopit i koupelnu, kde byla sprcha s takovou nízkou vaničkou :o)
DruI tak to se tak nějak předpokládá ![]()
barbucha ve Finsku jsou taky sterky vsude. Podlaha je vyspadovana k odtoku a pak se to jeste setre. Tenhle system se velmi dobre uklizi.
Friga my v Kodani bydleli v bytě, kde to po chvíli obteklo tu zástěnu a tam už odtok nebyl![]()
Evaeva my mame sklenenou zastenu, ktera neni az k zemi, proste se trochu setre i okolo ![]()
Friga a nebylo by lepsi to udelat poradne, aby se nemuselo stirat? ja to nechapu..
viktorka_od splavu zas máš každý večer automaticky vytrenou koupelnu.
continuity jo tak jestli se k tomu fasuje i automaticka uklizecka, tak to beru![]()
Friga jo, to by bylo řešení.
viktorka_od splavu tak ty koupelny se namoci cca polovina, setreni trva ani ne 30 vterin. Je to uplne jednoduchy, vetsi uklid neni treba delat moc casto, a i ten je jednoduchy. Nemenila bych :)
Friga no jenze ja tento typ sprchace v dome mela, a nic nikam neteklo, jen normalne do odpadu. takze vim, ze to jde, a nechapu proc trpet zmetky
viktorka_od splavu clovek vzdycky trochu nacaka a podlaha je vyspadovana dobre, nikam to netece, jen zastena neni az na zem, ale konci cca 5 cm nad zemi. A kanalek se skoro az u zasteny, aby na nem clovek nemusel stat.
Friga oki, to je ale jine nez psali ostatni, ze vzdycky vyplavi koupelnu protoze to neodtika. nacaka se vzdycky to je jasny:-)
Friga no jenze ja tento typ sprchace v dome mela, a nic nikam neteklo, jen normalne do odpadu. takze vim, ze to jde, a nechapu proc trpet zmetky
A mělas tam závěs nebo pevnou zástěnu? Mluvíme o těch bezvaničkových, jen s odtokem v podlaze... s tím závěsem se vždycky trochu nacáká kolem, zvlášť když je kousek nad zem. V tom případě to prostě v pikosekundě setřeš, nejde o žádný zmetky ![]()
viktorka_od splavu my jsme puvodne s Barbuchou psaly, ze na severu jsou bezne sterky, ze tady ten system bez vanicky funguje, je to standard.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my