design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline RoSa
10094 příspěvků moje polička 19. května 2025 11:31

Karja to varování spočívá v tom, že se to musí utřít a nenechat ty kapky zaschnout - nevyžere to hned, ale jen když se na to vykašleš! na troubu je to teda bezkonkurenční! i starý pekáče to vyžere, že jsou jak nový ;) nebo ty rošty z digestoře, na ty je to geniální

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 19. května 2025 15:20

RoSa ty si teda studnica dobrých rád. Hneď po práci to idem pozrieť a vycistim rošt v rúre. 

Offline kocoureksuggy
1376 příspěvků moje polička 28. května 2025 22:19
Reakce na Karja:

barbucha Jako jo, to jsem měla tento CIF. Ale já na té digestoři nemám nějakou jakože mastnotu, ale nějaké zřejmě otisky od rukou, plus nějaký divnotečky, co nějak nechtěj pryč. Mám takový obrovský tubus na ostruvku, takže nejde jakoby o to spodní odsávání, ale celý ten obal kolem dokola.....Ted jsem viděla nějaký zrekonstruovaný byt, kde měli většinu kuchyně v nerezu, měla jsem chut poslat jim kondolenci:D. 

​Ale ty otisky rukou jsou právě ta mastnota...

Online Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 28. května 2025 22:24

kocoureksuggy taky myslím .

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 28. května 2025 22:30

kocoureksuggyno právěže nejsou:-/. Ale ještě jsem nekoupila ten HG zázrak, to už musí jít dolů!

Offline kocoureksuggy
1376 příspěvků moje polička 29. května 2025 22:01

Karja 

Ale co by to bylo jiného? Vźdyť i ten Lavon je na mastnotu. Jestli tam máš otisky, je to mastnota. Většina nerezových spotřebičů má nerez dokončený lakem, aby se zamezilo otiskům. Ale některé ne. Dřezy, některé třeba digestoře, záleží na výrobci.

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 29. května 2025 22:54

kocoureksuggy To nevim, ale já z toho ty běžné otisky, co tam postupně pribývají normálně umyju, jen tohle tam v jednom místě nějak drží. Plus mě štvou ty tečky tak ruzně dokola, to taky nevim co se to tam začalo objevovat. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 13. června 2025 08:36

RoSa Prosím tě, pamatuješ si, jak jsi mi jednou doporučila takový ten "čistič/renovátor" zahradního nábytku? Jak to má vyčistit to zašedlé dřevo...Tak to asi není určeno na nábytek co je napuštěný barevným olejem že? To je už na takové to, kde to všechno slezlo a už je to prostě světle šedé? 

Offline RoSa
10094 příspěvků moje polička 13. června 2025 10:10

Karja olejem by to možná prolezlo - lakem ne... zkus na nenápadném místě

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 16. června 2025 10:03

RoSa No, uvidíme:D já myslím, že olejem to proleze, ale vyžere to právě i tu barvu.  Asi se k tomu postavim tak, že to prostě jen naolejuju, ono to trochu pookřeje a uvídeme, jak ten nábytek bude vypadat příští rok, tam už dám větší zásah asi...

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 18:05

Doufám, že si to teď nazakřiknu a zase se něco nepodělá /ťuk ťuk ťuk/. Ale konečně snad dojde na rekonstrukci koupelny. Se to seběhlo rychle, v neděli musím říct zhruba představu. Tu má, ale nevím, jestli jsem si nenamyslela úplně blbosti, budu vděčná za každou zkušenost nebo tip.

1. Máte zkušenosti se závěsem v koupelně? Nemyslím, z kempu nebo tábora před 20 lety :-) Tu mám taky. Ale nějakou současnou. Opravdu se dají ty závěsy prát a vypadají i po vyprání ok a ne jako zmuchlaný kus plastu? Neplesniví to? Nebo jiný nápad místo skleněné zástěny? U nás nikdo po sprše tu stěrku do ruky nevezme. Nebo možná vezme, tak první měsíc v nové koupelně. Pak to bude už furt hnusný. Ostatní jsou v zenu, ty to trápit nebude a budu tu zástěnu šudlat furt už navěky jenom já, což se mi nechce. Naklizeno mám moc ráda, ale moje hobby to není.

2. A obdobný dotaz na dřevěný rošt ve sprše. Není to za chvíli plesnivý? Chtěla bych ho přes celý sprcháč a položený tak, aby byl záreň s podlahou koupelny, případně jen nějaký mm níž. A z jakého dřeva by byl nejlepší? To bude muset být asi nějaké exotické dřevo, co? 

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 10. července 2025 18:07

notna Co zástěnu z matného skla? Tam by ty kapky nemusely být tolik vidět.

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 10. července 2025 18:22

notnazávěsy jsem zažila naposled minulý víkend v hotelu a fakt to není muj šálek kafe. Lepí se to, stejně voda všude. 100x radši sklo s vodním kamenem. 

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:08

Nejvíc by se mi líbilo něco takového, ale kvůli tvrdé vodě tu stěrku asi nedáme, tak budou bílé obklady.

Offline RoSa
10094 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:12

notna závěs v koupelně si umím představit jedině tak přilepenej na mym zadku!

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:19

notna Takhle má závěs ségra v koupelně a je to v pohodě, ale využívá se jen příležitostně, pro běžný provoz mají jinou koupelnu. Peklo je závěs ve vaně. Prát se to dá, případně to vyhodíš, když bude hnusný a koupíš nový. Ale zástěny bych se nebála, zkus nějakou s reliéfem, to měla tchýně a bylo to super. A pomáhají tekuté stěrače, ale jako je to drbačka, ne že ne. 

Stěrky bych se asi nebála, nevidím rozdíl mezi obklady, možná spíš naopak? 

Offline DruI
5556 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:30

notna Já bych řekla, že taky záleží na velikosti té sprchy. Když bude dost velkej prostor, tak závěs nevadí, jestli je sprchovej kout minimalistickej, tak já sebe osobně vidím, jak se do toho závěsu minimálně třikrát do týdne zamotám ;o) Já bych zkusila zástěnu z nějakého strukturovaného skla, na tom by ty šmouhy od vody nemusely být tolik vidět.

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:34

brrr Matné sklo na zástěně neznám, na to se musím podívat.

continuity Garfie RoSa Závěs by byl ve velkým sprcháči, prostoru hodně, asi by se na tělo nelepil. A právě to "vyhodit, až bude hnusnej" mě láká velmi. Na některých fotkách koupelen se mi to právě moc líbí. Tu zástěnu nevyhodím, že. Tu budu muset čistit.

O stěrce u někoho, kdo by ji měl delší dobu a mohla bych se jít na ni podívat nebo vyzpovídat, nevím. Bojím se, že z toho nepůjde dolů vodní kámen. Máme šíleně tvrdou vodu z vlastní studny. nevím, jak se na to dá lít ocet nebo kyselina citronová na odstranění.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2025 19:35

notna pokud ten sprcháč nebude mít žádnou vaničku, zídku jako na tvém obrázku, tak ta voda z něho bude stékat na podlahu v koupelně.

Já bych to doma nechtěla, ale je pravda, že ve velkém sprcháči jen tak pro jistotu si to představit umím. 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:37

notna Hlavně když ti to nebude vyhovovat, asi se tam dá dát zástěna dodatečně?