design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 18. července 2025 16:45

Friga

Oni to tak prostě teď stavěj, že jo - je jedno jestli je to garsonka nebo velkej byt, to vybavení mají všichni stejný. Jsou to zkrátka rovnostáři

Jednak se tím ušetří místo (spíš psychologicky, když tam nemáš pevnou zástěnu a závěs prostě shrneš ke straně) a hlavně asi i finance řekla bych. Pak jim zbyde víc na standardní výbavu toho kvartýru, vždyť to dodávaj nejen s kuchyňskou linkou, ale i s pračkou a lednicí... to se mi líbí mnohem víc než blbá vanička pod sprchou

Online Friga
2081 příspěvků moje polička 18. července 2025 16:58

barbucha jojo, stavej to tu tak. Tady je celkem bezny, ze si tam lidi daj jednu sklenenou zastenu, ale jinak je sprchovy kout otevreny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2025 17:19

viktorka_od splavu jo, to se děje u nás, zanáší se nám odtok vlasy, problém není spád. (Chce se mi říct kupodivu, protože firma na rekonstrukci jinak zkazila, co mohla)

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 18. července 2025 17:35

barbucha sklo. ktery jsem ze srdce nenavidela. ale ten bezvanickovej odtok, pokud funguje, je genialni. akorat nechapu proc tak casto nefunguje, jak si zde mnoho uzivatelek stezovalo.. a ja u kamaradky taky vytopila koupelnu a vlasama to nebylo. novostavba rd

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 18. července 2025 19:53

viktorka_od splavu 

Tak byl ten odtok asi blbě udělanej, u zřítelnice ani u zetě nikdy žádnej problém... vlasy z toho, jsou-li jaký (no po mně teda ne ), se setřou tou stěrkou případně taky, vyhoděj se a cajk. 

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 18. července 2025 20:39

barbucha tak samozrejme ze je blbe udelanej.. ale ze to toleruje tolik lidi az se to povazuje skoro za normu to proste nechapu. jestli je tam nejaka technicka zaludnost tak o duvod vic si to pohlidat ne?

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 18. července 2025 22:22

Evaeva U nás taky, vlasy a nějaké mýdlo do toho, že se to hrozně ucpe. Teď jsem to dlouho nečistila, tak si snad začínám myslet, že tomu hodně pomáhala nějaká kosmetika, protože to byly fakt vlasy obalené v nějakych mydlinach. Kdy,z jsme měly u našich klasický sprcháč, tak se to tolik neucpavalo, protože tam byl ten klasický kanálek a vlasy zůstávaly na tím, takže to člověk častěji sbiral, protože je prostě viděl, tohle steče do odtoku a tam se to ucpe...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2025 22:39

Karja ano, to je přesný popis 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 19. července 2025 10:54

EvaevaJojo, myslím, že kdo má třeba domácnost s krátkýma vlasama, tak to nedělá

Online Friga
2081 příspěvků moje polička 19. července 2025 13:17

Karja to na tom odtoku neni zadna mrizka, na ktery by vlasy zustaly? Ze nejdou jen tak sebrat? My mame takovyhle typ kanalku, vlasy zustavaji na mrizce.

Offline Kammila
759 příspěvků moje polička 19. července 2025 14:54

barbucha tak samozrejme ze je blbe udelanej.. ale ze to toleruje tolik lidi az se to povazuje skoro za normu to proste nechapu. jestli je tam nejaka technicka zaludnost tak o duvod vic si to pohlidat ne?

​to je výstižně napsáno. Lidi věnují 99% času preciznímu výběru svítidel, obkládaček, správnému odstínu kuchyně a podobně. Ale pohlídat ty opravdu základní důležité věci - to je už nenapadne. I kdyby si měli najmout technický dozor, tak je to pořád lepší než neodtékající sprcháč. 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 19. července 2025 16:32

Friga Ne není, to zateče jakoby pod takovy žlab a ty ho musíš vyndat a pak až vybdas ten chomáč vlasů. Za mě to není uživatelsky úplně příjemné to čistěni, my jsme vlasatá domácnost a musím to dělat třeba co 2 měsíce určitě, tak to se mi moc nechce;-). Fakt jako uživatelsky nejlepší je asi fakt ta vanička s tímhle tím sítkem,nesterkujes a ani se nehrabes v odpadu;-)

Online JankaM
3077 příspěvků moje polička 19. července 2025 17:01

Toto je běžné u obyč. sprchových koutů s vaničkou, taky máme, a vlasy musím vyndávat pokaždé, když si je myju, jinak to fakt neodtéká. A taky mají ostatní spolubydlící kecy, ono to udělá ten kondicionér s vlasama takovou hustou hnědou pěnu (používám hnědý šampon i kondicionér). Řešení to nemá, prostě rozebrat a vyndat vlasy. 

Online Friga
2081 příspěvků moje polička 19. července 2025 17:25

Karja aha, tak to je pitomy. Ja vlasy z toho vika proste seberu a vyhodim, udela se tam chomacek. Mrizku zvedam a cistim to nekolikrat rocne, dela se tam takovej slizkej povlak v tom odpadu. 

Offline Kammila
759 příspěvků moje polička 19. července 2025 17:43

tak jsem se koukla co to máme, pokud by to někomu pomohlo. Konkrétně máme systém od firmy Geberit, má vyjímatelnou integrovanou hřebenovou vložku (na zachycení mj. těch vlasů) a samotné odtokové kanálky mají integrovaný spád. Bez problémů vše funguje i při sprchování vlasatých ženských, které si myjí vlasy často je ale pravda, že odtok samotný čistím pravidelně tak co 3 týdny - vše se jednoduše vytáhne, otře a vrátí, záležitost jedné minuty a hotovo

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 19. července 2025 19:47
Reakce na Friga:

Karja to na tom odtoku neni zadna mrizka, na ktery by vlasy zustaly? Ze nejdou jen tak sebrat? My mame takovyhle typ kanalku, vlasy zustavaji na mrizce.

​Ve snu by mě nenapadlo, že existujou i jiný, znám jen tyhle  Jak někoho může napadnout udělat to bez mřížky, to musí bejt ucpaný imrvére

Offline Tabea
8028 příspěvků moje polička 19. července 2025 20:13

Karja ja mam asi to stejný, co vy a 711990, protoze jsem u minuly diskuse na tohle téma po letech zjistila, ze ten plast jde vyndat. Lezu do toho celkem často, protoze po délce toho kanálku se tam usazuje ten mýdlovej sliz. 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 19. července 2025 22:17

Friga Tak pokud to cistis několikrát ročně, tak je to skoro to samé. Ja jsem to v tech předchozích sprchách nikdy nečistila,proto mě ten žlábek ve spádu nemilé překvapil 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 19. července 2025 22:17

Friga Tak pokud to cistis několikrát ročně, tak je to skoro to samé. Ja jsem to v tech předchozích sprchách nikdy nečistila,proto mě ten žlábek ve spádu nemilé překvapil 

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 19. července 2025 22:19

KammilaNo vidíš to co ty popisujes jako záležitost minuty je přesně to co mě štve:D.