Karja ja to 'nekolikrat' odhadla, mozna to je tak dvakrat trikrat do roka
spis proste, kdyz si vzpomenu a pri generalnim uklidu koupelny a sauny, ktery delam jednou rocne. Ten odtok se nijak neucpava, cistim to spis proto, ze vim, ze se tam ten sliz dela. Kdyz to neudelam, nic se nestane, jen je to pri pristim uklidu o neco nechutnejsi.
design a architektura
barbucha my máme takový ten kanálek pro vložení dlažby, po obvodu je úzký průtok a ta mřížka je až pod tím nad napojením té trubky. Asi se počítalo s tím, že se to jednou za měsíc dva vyndá a vyčistí. No štve mně to.
Evaeva v paneláku se dá udělat podlahová vpusť/gula/odtokový kanálek?
RoSa no máme schod, ale pořád mi to přijde lepší než čistit klasický sprcháč. Máme to oddělené klasickými skleněnými dveřmi.
Evaeva no já mám pod podlahou půl metru frajplac, takže mám v komoře s pračkou a kotlem gulu - kdyby náhodou, žejo... jen mi vrtalo hlavou, jak by se to dalo zakutat do panelové podlahy, případně jsem si představovala napojení vaší odpadové trubky do stoupačky pod stropem sousedů...
Evaeva v paneláku se dá udělat podlahová vpusť/gula/odtokový kanálek?
To by museli zvednout celou podlahu na takovej odtok, mně tak bylo řečeno (s tím, že je to složitý a těžko proveditelný) když jsem se na to ptala... tak až se jednou dostanu k tomu předělat koupelnu, budu se muset smířit se sprchovou vaničkou ![]()
barbucha my máme ten sprcháč vyzděný a je celý zvedlý. Ale v koupelně, která v paneláku nebývá. Byl to původně dvougenerační byt, v té běžné koupelně máme vanu. Tady ta je vybudovaná z WC a chodbičky k tomu pokoji "pro babičku", umyvadlo, záchod a na konci přes celou šířku sprcháč.
Díky všem za další reakce na sprcháč a závěs. Omlouvám se, že neoznačím, už si nepamatuji, dočítala jsem nějak v rychlosti průběžně a nestihla reagovat.
Podle pana řemeslníka /ty jo, jak ho mám označovat, tohle zní divně/ nebude problém dodělat skleněnou zástěnu, pokud se závěs neosvědčí. Tak to je dobrá zpráva. A tím končím. Protože jsme ve starém domě, pod koupelnou je sklep, původní plány neexistují, tak je otázka, zda vůbec půjde sprcháč udělat zároveň s podlahou a dát podlahové topení, protože se neví, kolik je mezi podlahou a stropem sklepa místnost. Takže naplánovat si můžu cokoliv, ale co si můžeme dovolit, budu vědět až po vybourání stávající koupelny. Už se moc těším, až budeme řešit a zhánět něco úplně jiného než bylo v plánu a koupené a bude to mít dodací lhůty x-týdnů.
A taky mi nedoporučil stěrku. Jak jsem sem dávala tu první minimalistickou koupelnu bez obkladů, tak prý to umí dělat, ale je u toho prý víc oprav než u obkladů, protože stačí miniaturní prasklina a vlhkost se tím dostane hluboko a násákne tím velká plocha. Většinou prý po pár letech.
Kdo máte jen sprcháč bez vany, jak máte řešené sezení? Máte ve sprše stoličku? nebo lavičku?
Líbi se mi docela tohle řešení.

notna my máme na chatě tohle sklopné

RoSa Sklopné je praktické. Ušetřilo by se tím místo. To z mého obrázku si říkám, že by se tam člověk vlezl bokem celý s pokrčenýma nohama. Na holení noh mi to přijde praktický ![]()
notna Ale nevím, jestli si z toho pak neuděláš ten sprchami fakt malý a ne ,,bezbariérový,,., Nebo jak to napsat. Proste sprchac má nějaké minimální rozměry uživatelské, takze toto bych si dělala jen pokud mám fakt ten sprchac nějaký nadrozmerny.
mame ve sprše takovýhle schod, akorát je naproti baterii a je od země. ![]()
Tabea Takovou variantu jsem taky viděla a nepochopila jsem , jak se to používá. Kdyz je to na druhé straně od baterie s hlavicí. Nebo tam dosáhne hadice od sprchy? Chtela bych ve sprše sedět, aby na mě tekla voda přitom.
Karja Toho se taky obávám. To budu dopředu asi zkoušet s nějakou deskou. Sprcháč by měl být 90x140
Naše umyvárna v našem starým letním domě. Dělali jsme ji před rokem a byli jsme omezeni prostorem. Je včetně wc s malým umyvadlem.
Já ti nevím. Už vidím to umývání pod sezením, to musíš na všechny čtyři a to je na mou představu o údržbě už moc náročný. Já ve sprše nic na sednuti nemám.
notna jo, holeni noh ve sprchovym koutu je naprd, jak jsem po nem touzila tak jsem nakonec pouzivala stejne furt vanu:-)) kdyz si clovek ovsem muze vybrat.. jsem proste zvykla sprchovat se vsede. sedatko nvm no.. to sklapeci bych nechtela cistit, ten schudek vypada fajn ale asi Tabea muze rict jak moc to je prakticky? navic teda plastova vana nestudi, na ten schod bych si asi jen tak nesedla
Kan To je fakt s tou údržbou. Jeste je teda varianta, jak píše Tabea , bez toho volného prostoru a až k zemi.
viktorka_od splavu Trochu počítám , ze se to nahřeje od vody. Dělají ty lavice i dřevěné, ale to už jsem po předchozí debatě zavrhla, dřevo ve sprše. I když vzhledově se mi to líbí moc.
notna no od vody se nahreje vana. plastova hned, kovova za dyl, to jsem si nedavno v jedne koupelne pripomenula jaky to je rozdil:-) no a zdeny schod to teda vubec.. ale dalo by se tam protahnout to podlahovy topeni mozna!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my