design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Aranel
6545 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:19

notna Já se přiznám, že jsem asi nikdy neviděla sedátko ve sprše!

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:23

viktorka_od splavu To by asi šlo technicky, protože padl dotaz, jestli bude podlahové topení i ve sprše. Se mnou ta představa , že mám stojící ve vodě pod nohama el. rohož, málem šlehla. Jsem vůbec netušila , že je to možný. Asi je to bezpečný, ale já bych z toho dostala psotník.

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:25

notna aha ja myslela klasickou podlahovku, to me ani nenapadlo ze to bude elektricky - ale tim lip!! to pujde pustit extra i mimo topnou sezonu, to by se mi libilo hrozne moc. jako elektriky se normalne bojim ale pod betonem fakt ne

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:27

notna Je to sedátko vubec potřeba? My máme sprchu i vanu, ale do vany chodím sporadicky. Ve sprše všechno zvládnu bez sezení, až budu stara tak nevím, jestli si radši sednu nebo se budu bát, že se nezvednu? Nebo to tam možná pak primontuju sedátko, i madlo a kdoví cosi. 

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:31

Aranel Někde jsou ta sklopná, měli to i prarodiče. Je to prakticky, ale chtěla bych jiny styl, trochu ladnější než jsou ta sklopná. My nebudeme mít vůbec vanu, nekdy je potřeba si sednout.

49181 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:32

Karja no ne, ja sice stara su ale v pohode se zvednu, nicmene kdo chce sedet na podlaze pri sprchovani? studi to a je to (pro me)divny. takze jo i ty nohy si oholim vstoje, lip se mi holi kdyz jsou ty svaly uvolneny, takze balanc, to bych asi uz za 10-20 let nedala, ovsem pak uz neni co holit.. no zas ale myti vlasu, uz ted chabrus krcni pater, vsede je mi to komfortnejsi vstoje mi trnou ruce a mota se hlava. za 10-20 let.. vyplesnu na nohou ale na hlave pevne doufam ze uplne nee:-))

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:39

Karja Možná debatou tady dojdu k tomu, že potřeba není :-) Zatím se mi to jeví jako praktický. Na to holeni, když je člověk unavenej nebo je mu blbě. Vana vubec nebude. Asi je to tim, ze jsem jeste nikdy nebydlela úplně bez vany. Tak si nedovedu představit si už vubec nikdy nesednout při sprchování.

Offline Karja
44439 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:47

viktorka_od splavu notna Aha, já potřebu sedět při sprchování nemám, když je mi blbe, tak se asi nemyju nebo mi snad, díky bohu, ještě takhle blbě nebylo. Naopak jsme pet let neměli sprchu jen vanu a bez zástěny, takže jsem při sprchování seděla nějak smontovana v té vaně, takže teď je právě pro me to stání ve sprše komfort, kterej mi chyběl. 

Online brrr
12301 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:51

notna A jak to funguje, když chceš ve sprše stát? Nepřekáží tam ta "lavička"?

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 23. července 2025 23:06

brrr Chtelo by to někde vyzkoušet, ale nevim kde Moje představa je, ze ta stropní hlavice je dostatečně předsazená, aby voda tekla na člověka stojícího před tou lavicí a sprcha s hadicí je dostatečně dlouhá, aby to bylo pohodlné. Ale to je jenom moje vize.

Offline Tabea
8028 příspěvků moje polička 24. července 2025 04:31

notna viktorka_od splavu Ja se přiznám, že mě doteď nenapadlo, že bych si při sprchování sedla. Když sedím, tak jsou některý místa hůř dostupný k umytí.
Možná bych si sedala, kdybych se neudržela na nohou třeba při mytí hlavy, nebo myla někoho nemohoucího. Jinak mě nic nenapadá. U nás je ten schůdek nalepenej na skleněnou stěnu, takže se tam spíš snažím vodu moc nelézt, abych sklo nemusela čistit, ale strašně mi vyhovuje, že na něm leží sprcháče a šampony. Určitě o nej lze opřít holenou nohu. 
Vanu máme taky, ale jen na mytí děti a bot. 

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 24. července 2025 06:44

notna To řešení, co se ti líbí, myslím fakt není moc praktický. Jak tu zaznělo, bordel pod, podle mě i na (zvlášť když je tam ta mozaika). V Japonsku se standartně používá umělohmotná stolička, vlastně mi to přijde asi i nejpraktičtější, protože se dobře čistí a když je nevyčistitelná, tak ji vyhodíš a koupíš novou, můžeš ji případně vytáhnout, kdyby zavazela....Mají tam moc hezké, různé barvy, transparentní, v dřevěném designu....něco hezkého určitě najdeš i tady. 

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 24. července 2025 09:59

Tabea Když si dávám sprchu ve vaně, sedám si. Asi je to o zvyku. je fakt, že ve sprcháči jsem si nesedám nikdy. Ale většinou se sprchuji ve vaně.

Garfie Mozaika by nebyla, fotka je jen inspirace. Podívám se i na nabídku stoliček. Zatím jsem viděla jen dřevěné, ty se mi taky líbí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2025 10:08

Garfie to jsem používala v těhotenství, když už se mi blbě lezlo do vany a nechtěla jsem dlouho stát a nebo na to holení, plastový stupínek z ikei

49181 příspěvků moje polička 24. července 2025 10:11

Tabea no ty hur dostupny mista nejsou ani ve stoje uplne dostupny:-) kdyz vlezu do vany nejdriv si drepnu, umyju, posadim se a pokracuju od chodidel navrch. chodidla bych si ve sprse tak dukladne asi nevydrbala jako ve vane (beru to kartackem na ruce)

kazdopadne kazdy dle svych zvyklosti, akorat kdyz si to stavis novy tak to chces mit co nejvic vyhovujici a idealne az do duchodu zejo:-) notna to stokrle bude asi fakt nejlepsi

Offline Janulik03
20149 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:56

viktorka_od splavu ja som kúpila do sprchy toto pre každého jednu.

49181 příspěvků moje polička 24. července 2025 13:00
Offline Janulik03
20149 příspěvků moje polička 24. července 2025 13:15

viktorka_od splavu no čo čo, ťažko sa zohyba keď sa zem šmýka

Offline Aranel
6545 příspěvků moje polička 24. července 2025 17:08
Reakce na Evaeva:

Garfie to jsem používala v těhotenství, když už se mi blbě lezlo do vany a nechtěla jsem dlouho stát a nebo na to holení, plastový stupínek z ikei

​To mě teď napadlo, že jsem se pak už sprchovala často a stání mě unavovalo. (Vanu vůbec nemáme)

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 24. července 2025 20:07

notna My máme sklopné sedátko, to čištění je teda opruz, ale používáme ho pořád, i když část toho se vás už asi týkat nebude mimo sezení i na odkládání sprcháčů při mytí, na holení nohou, dítě se ho přidržuje při mytí, vyskládává na něj lahvičky a nechá se při tom snáz umýt... a tak. Nerada lezu do vany, takže s postupujícím věkem ho budu pravděpodobně používat víc a víc. Teď na něm teda sedím, jenom když mi není dobře, nebo se sprchuju s miminem v náručí.