Nejlepší blešák, kterej jsem kdy navštívila, byl nedělní blešák v Berlíně. Jméno nepamatuji, ale určitě bych dohledala. Tam bylo tolik božích věcí, že mě některé mrzí ještě teď, že jsem je nekoupila.
design a architektura
jasny to chapu, ale minimalne loznice zvlast je proste ve vic lidech nutna. pokud vstava kazdy jindy, obcas je jeden nemocny, potrebuje si odpocinout.. druhy treba pracovat nebo cist, koukat na nocni sportovni prenosy...;-))
uch, to mi prijde vylozene hnusny. akorat kuchyn neni spatna. ale jedna koupelna?? lustry z kleci na slepice me fakt pobavily:-))
Znám VELMI dobře majitele bytu. Ale náhodou je to tam fajn.
bytu s šibičkou nebo toho baraku s klecema na slípky;-)?
Ono to nějak dopadne :-) je brzy na nějaká dlouhodobá řešení. Ten byt je ve skvělé lokalitě, skoro v centru ale velmi klidné ulici, nájem velmi pohodový, domácí jsou milí a z okna koukám do korun stromů. Takže zatím ideál. Variantu udělat z minipokoje ložnici zvažujeme samozřejmě také.
To se asi nechytam, myslím ten malej byt v Brně, to bude ten s těma klíckama? Mimochodem, já jsem v něm 6 let žila před rekonstrukci a bylo to čiré peklo, tohle je osmej div světa, že to z toho zvládli udělat.![]()
to cos me citovala byl post o dome kde se vyradil nejaky sileny kreativec. ten maly byt se mi libi, zvlast kdyz vezmu do uvahy ze byl udajne navrzeny pro chlapa, ti mivaji divne napady. a pro jednoho bude akorat. jestlis tam zila s rodinou tak to muselo byt desny. i kdyz ja spoustu let spavala na rozkladacim gauci v obyvaku, ale to jsem byla jeste mlada:-)
Ahaa, tak to jo... Chlap tam teď žije s těhotnou novomanželkou a dvěma psy, takže...Bude muset jít stejně jinam![]()
![]()
To taky přesně nevím. Představa je shodnout se na předělávce a dohodnout se na slevě z nájmu. Ale většinou to dopadne tak, že jsme třeba udělali podlahu v kuchyni a nad náhradou se mávlo rukou... Před časem přítel zateploval právě ten pokojíček a mám dojem, že to pak s domácím ani neřešil. On je ten nájem fakt docela nízkej a přítel tam bydlí už asi deset let. Ovšem pokud bychom se shodli na vysloveně stavebních úpravách které by ten byt zhodnotily, tak tam nějakou kompenzaci očekávám.
Jenže domácí se na ty větší úpravy právě moc netváří :-( Přítel je manuálně velmi zručný, v podstatě by šlo jen o cenu materiálů. Propojením těch prostorů by se z nynější minikuchyňky stala plnohodnotná otevřená kuchyně a to by se mi teda líbilo fakt hodně, například bych mohla mít normální troubu :-) nebo dokonce i myčku :-)
Omlouvám se, příliš jsem se rozepsala o svém konkrétním případu. Obecně když udělám práce v bytě v nájmu, mohla bych mít dohodu s majitelem o snížení nájmu na určitou dobu, nejspíše formou dodatku ke smlouvě. Aspoň tak jsem to zažila u známých. Dokládali účtenky na všechno, dost to s majitelem museli řešit, ale dosáhli svého. Když chci rekonstruovat, asi bych se zase nestěhovala hned pryč, i když... to je zase risk majitele. Ostatně od toho jsou kauce a tak.
Já to vnímám tak, že malé úpravy udělám sama a asi mi nestojí za to, abych se kvůli tomu hádala s majitelem. Velké úpravy rozhodně kompenzovat.
Myslim, ze to je zcela na dohode - my teda mame ve smlouve, ze se zadny upravy bez naseho vedomi provadet nesmi, to stejny mame v najemni smlouve i jako najemnici.
Pokud s tim bude majitel souhlasit, je na nem, zda se bude financne spolupodilet.
k té úpravě nájmu...
Nájemce má právo provést změnu věci jen s předchozím souhlasem pronajímatele; byla-li nájemní smlouva uzavřena v písemné formě, vyžaduje i souhlas pronajímatele písemnou formu. Změnu věci provádí nájemce na svůj náklad; dojde-li změnou věci k jejímu zhodnocení, pronajímatel se s nájemcem při skončení nájmu vyrovná podle míry zhodnocení. Provede-li nájemce změnu věci bez souhlasu pronajímatele, uvede věc do původního stavu, jakmile o to pronajímatel požádá, nejpozději však při skončení nájmu věci. Neuvede-li nájemce na žádost pronajímatele věc do původního stavu, může pronajímatel nájem vypovědět bez výpovědní doby.
Což je ta lepší varianta. Mně nájemník byt "zvelebil" (bez souhlasu, samozřejmě) a ještě žádal kompenzaci za investici.
Nutno dodat, že naše představy o zvelebování majetku se diametrálně rozchází...
To te lituju, to je moje nocni mura! Jak jste to vyresili? Presne, ty predstavy se vetsinou dost rozchazeji....
No vzhledem k tomu, že vím, co to obnáší, když se to nepodaří vyřešit smírně, tak já to řešila panákem a sprostými slovy v soukromí a byla jsem ráda, že vypadl a nedlužil na nájemném. Bohužel.
Oranžová, fialová a zelená, ale to bylo to nejmenší
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY