notna Mně to přijde dobrej nápad, jak to popisuješ, ale nevím jak pak vyřešit horní skřínky, buď budou hrozně hluboké, nebo začínat daleko, já jsem malá, ani jedna varianta by mi zřejmě nevyhovovala. Leda bez nich. Což je vlastně případ mojí kuchyně, haha, teď mi to došlo! ![]()
design a architektura
Garfie Když jsem se o to zajímala, bylo dost často řešení v kombinaci s komorou, spíží nebou šatnou z druhé strany, čímž se ten prostor dal řešit. U nás doma by to určitě nešlo. Starý dům, tlusté zdi, bylo by to tak, jak píšeš. Ale když jsem to řešila u bratra, budovala se z druhé strany koupelna a tam bylo v plánu to nějak poskládat v rámci řešení z druhé strany polic v koupelně.
notna Jo, to je dobrej nápad! To je takový japonský způsob staveb, ta zeď je vlastně do tvaru Z a z obou stran je pak vestavěná skříň.
Šemík Happy End, plastiku v pražském Podolí jste už viděly? Vtipný název i idea, ale to ztvárnění je takové prvoplánové.
brrr já viděla na idnes fotky. Ale nebyla tam žádná ze spodu, z ulice.
Potřebuji zde rozjet hlasování:D. Ano, ani po dvou letech nemám jídelní stul pořádný, ale už už jsem blízko, ale znejistil mě teď kamarád. S dětmi co fakt hodně prasí - u jídla, hodně malují a vyrábí - dýha nebo masiv? Jasně, nějaká laminátová deska by byla si nejlepší, ale to se mi prostě nelíbí. Chtěla jsem tu dýhu, protože to lépe umyju od skrv, ale kamarád mi to ted hrozně rozmlouval. Na ten masiv se necejtim, protože to máme tu podlahu a je to mazec, neustále nějakej flek, kterej sice časem zmizí či se nějak slije, ale na stole si to nechci představovat. Kupovala bych to od českého výrobce, co dělá jen stoly, tak by to snad neměl být žádný viksvajlant;)
Karja Za mě jídelní stůl jedině z masivu. Až děti přestanou prasit, stůl se přebrousí a bude jak novej. Do dýhy ti dítko udělá zářez a bude tam nafurt.
Karja dýha je defakto tenký plátek masivu na dřevotřísce, z hlediska údržby by to mělo být stejné a bude záležet na povrchové úpravě. Pokud ta dýha není vyloženě 00nic, tak se i dá přebrousit jako ten masiv. Problém by mohly spíš být hrany ![]()
Karja my máme nějakou dýhu z ikei a nevím, čím to ošetřují, ale není na tom ani škrábaneček, flek, nic. Nechápu. Ale zbrousit by nešel.
Karja masiv
Karja ja bych si hlavně pohlídala úpravu. My máme dýhu z masivu, protože jsme chtěli hodně vysokou desku. Voskový olej od osmo. Po sedmi letech jsem ho v létě znovu brala jednou vrstvou. Jako občas nějaký škrábanec, ale ten časem zmizí. Fleky žádné. A děti mám 3 a ze by jedly nejak slušně, to se říct nedá. Ubrus ani podložky nevedeme. Pod nic.
Karjavůbec bych o dyze neuvažovala. Zas to beru tak, že udržuješ jeden metr čtvereční a ne padesát, takže to občas projet smirkovým papírem a voskem není zas taková hrůza.
No tak asi jo:D. Kdyby se někdy v budoucnu kolem vás děly nějaké paranormální jevy, je možné že jsem vás pak při údržbě flekancu proklela:D. Protoze to dělám při údržbě podlahy celkem často, jen to nemám na koho svest;-). Ale ten kámoš mi říkal v podstatě to stejné no;-). Tak to možná budu směřovat k němu, protože jsem už skoro platila, a on mě znejistil:D
Karjavem ten masiv. Ja mam od taty delany stul, co ma nohy z masivu a desku dyhu a ty hrany jsou desny a budeme ted resit taky uz masiv. Ja to beru tak, ze ten novy stul budu mit uz nafurt a kdyz to deti zrasi, tak budu mit v sedesati alespon vzpominku![]()
Karjakdyž se stul poškodi, tak si ten ubrus koupíš a bude po problému
Malvin Jako ubrus nedám:D, to snad přelepim tapetou radši;).
Karjamasív, určite, vyzerá krásne aj poškriabaný, raz keď to budeš smirglovat, budeš spomínať, túto staršia lepila hviezdy, túto mladšia vodovkami farbila obrázok pre mňa, tu som prudko pustila horúci hrniec, a tu muž opravoval hračky a šrobovák mu trochu ujel,....
A uvidíš že zavahas, na chvíľu ![]()
Karja Hele...za mě je stůl srdce rodiny, cokoliv tam zůstane zaprasenýho nebo vydřenýho, tak to prostě patří do rodiny, je to jako živá kronika. Ber masiv.
Janulik03 Napsaly jsme to zároveň, ale ty daleko líp ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my