design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 30. října 2025 18:36

ale teda co mě zaujalo: to v popředí je asi varná deska? kuchyň jako kráva, a takový malý místo na vaření?

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 30. října 2025 19:06

RoSa to posuvný sklo bych myla dost nerada. 

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 30. října 2025 19:07

RoSa treba je to spojeny s ložnici a za půlkou skříněk jsou hadry

Online viktorka_od splavu
49177 příspěvků moje polička 30. října 2025 19:21

Tabea pokud se da vysadit a strcit do mycky..

0zero7 ja myslim ze to je pro lidi, co ten bordel na lince standardne maji. takhle je sance ho obcas schovat tema dvirkama( nepochybuju ze tyhle typy je budou nechavat stejne otevreny:-))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2025 19:42

viktorka_od splavu já jsem ten typ, co má bordel na lince. A tohle bych nechtěla ani omylem. Je to nepřehledný, abych tam strkala ten mišmaš, co mi na lince stojí teď. Je to podle mě prostě další skříňka, akorát taková pitomá

Offline Tak Betty
6080 příspěvků moje polička 31. října 2025 10:39

Já jsem dnes vyhodila z kuch linky 5 sklenic a 6 hrnků. Ale jsem známa vyhazovačka . 

Online viktorka_od splavu
49177 příspěvků moje polička 31. října 2025 10:46

Evaeva no ja myslim, ze to je pro ty, kteri bordel sice maji, ale videt ho tam nechteji, kdyz ho videt chces, tak ho logicky nebudes davat za dvirka:-)

ja se konecne po par letech utrpeni adaptovala a uz je mi to jedno. ale muj ideal je mit schovany uplne vsecko

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2025 10:55

viktorka_od splavu já si myslím, že kdo bordel má, ho má, protože nechce uklízet Když to musíš strkat do skříněk, je to úklid, a tady mi pak přijde i dost pitomé následné hledání.

Offline notna
9363 příspěvků moje polička 31. října 2025 11:40

RoSa Tato konkrétní kuchyně se mi moc nelíbí a to provedení skrytých poliček už vůbec ne, protože tam ty věci prosvítají. Ale jinak mi to přijde naprosto geniální. Viděla jsem to v provedení, kdy zadní plocha linky vypadá jako naprosto klasická kuchyňská linka. Je toho hodně na pinterestu jako kitchen hidden storage.

Offline notna
9363 příspěvků moje polička 31. října 2025 11:49

Evaeva To právě nestrkáš do skříněk. Jdeš vařit, zvedneš nebo odsuneš panel a tam je to, co potřebuješ mít po ruce. Sůl, pepř, koření, oleje, octy. Tuto variantu bych ocenila já. Pokud je to hlubší, bývá v tom toustovač, kávovar, z toho se to nevytahuje jako z klasické skříňky, je to připojené ke zdroji, nachystané k používání. Pak jen zavřeš.

Když jsem se o to zajímala já, mělo to být tak, že ten zadní panel by byl ze stejného materiálu a designu jako pracovní deska, jen je tenší. Takže na údržbu to není nijak náročný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2025 12:11

notna ok, ale pak to neslouží na ten bordel, co mám na lince já

Offline Marbuša
1408 příspěvků moje polička 31. října 2025 12:24

0zero7 Krásný! Jaké máš barvy zdi a stropu? Nevím, jestli fotka trochu ty barvy neposunuje, ale vypadá to fakt pěkně.

Offline notna
9363 příspěvků moje polička 31. října 2025 12:31

Evaeva Tak to neposoudímMě to zaujalo právě tím, že lze mít vše po ruce při vaření a nemusí se to odnikud vytahovat a zase dávat zpátky. Jen šoupneš štěnou. Jsem milovník prázdné linky, ne že by se mi to vždycky dařilo, a tento princip mi přijde skvělý. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 31. října 2025 12:39

Mně takhle truhlář udělal pod varnou desku dvě tenký výsuvný spižírny, takže při vaření jen vysunu a mám to perfektně při ruce. Jak je tenká, tak mě to to nijak před tou plotnou neomezuje. Já nesnesu na kuchyňský lince vůbec nic,všechno musí být pořád schovaný.  

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. října 2025 12:48

notna a jak se pak ten kavovar cisti, dopousti voda? Ja potrebuju misto ze vsech stran, dosypat kavu nebo vytahnout odkapavac. To si neumim predstavit. I kdyz lidi s touhle kuchyni asi nemaji kavovar za desitku no....

A je to pro lidi, co proste ty veci aspon uklidi. Bych musela manzela asi pohrbit na zahrade, aby na lince zustaval poradek. A to se uz ani nesnazim veci jako sul/pepr nekam uklizet. To je uplne marne a vecna debata, proc tu panev uklizim, kdyz ji zitra bude chtit pouzit.

Offline notna
9363 příspěvků moje polička 31. října 2025 13:03

Jos Praktickou zkušenost s tím nemám. Ale my třeba máme pákovku, která stojí stabilně na jednom místě přiražená ke zdi pod policí a jen zezadu vytahuju nádobu na vodu. To je úplně stejné, akorát před ní není ten posuvný panel. Co jsem viděla, tak ty samostatně stojící spotřebiče tam nejsou natěsno, podle mě to normálně jde. Ale jen teoretizuju. Já se svou výškou 1,6m spatřuju nevýhodu v té hloubce. Mělký prostor OK, ale pokud by to byl hlubší, úplně dozadu bych asi dosáhla hůř. A taky to asi nejde udělat za celou linkou, takže to vytváří mrtvý prostor.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2025 13:43

notna jo no, dva oleje, pepř a sůl není můj problém

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 31. října 2025 13:45

Evaeva myslíš dva kameny, tři kaštany, kousek provázku, gumičku, návod k legu, tři post-ity, jedno autíčko a lichou ponožku?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2025 14:06

Tabea no tak nějak

Offline Makara
3606 příspěvků moje polička 31. října 2025 14:32

Jos s "vajíčkovou" pánvičkou trvale dlející vedle varné desky jsem se smířila. Momentálně nastal boj o pozice - zda tam bude dlít i "slaninová" (samozřejmě že úplně jiná).