design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 09:34

Tak vlastně vypadá pořád stejně

Já si říkala že minimálně ty volská oka budou dodělané, přece jich tam nebylo  tolik a bylo.

Ale stalo se mi to už víckrát,  před opravou "to je krásný dům, ten by byl kdyby byl opravený" a po opravě děs i když objektivně nic moc velké úpravy, opravu jen údržba.

Prostě tu chybí cit, jednotlivě ty prvky (bavím se o přední fasádě) jsou pěkné, nic řvavého, ale dohromady to prostě nejde.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 09:37
Reakce na Mutziputzi:

Osobně bych řekla, že na tomhle se spíš prodělá. To musí být "láska na první pohled" (myslím k tomu domu :-))) jinak to nevidím.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 09:37
Reakce na rysamona:

Nevěřím, že je to původní verze. Tam zjevně muselo dojít k mnoha úpravám už předtím.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 11:10
Reakce na barbucha:

No tak jasně.  V tomto kontextu jsem "původní" myslela před začátkem oprav. Ono jde o to, jakou "původnost" chcete. Psali, že je to rok začátek 19. století. Může být, akorát ty opěráky mohou být už dřívější, kamenné schodiště může být o dvacet let později, střešní okna mohla přibít o další třicet let později apd. Když o katedrále sv. Víta napíšu, že je původní, budete se přít? A přitom byla dostavěná k výročí tisíc let zabití sv. Václava a to nemluvím o pozdně gotických prvcích, renesančních a barokních. "Původní stav" toť velké téma památkářů

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 12:12

Tam je totiž špatně skoro všechno. Práce na tomhle domě nejsou zfušované, jen se k němu nehodí, jsou strašně necitlivě vybrané a udělané. U starého domu vypadají blbě nové technologie a materiály, jsou moc dokonale stejné a linie úplně rovné. Vypadá to pak jako koláž z fotografie starého a nového domu.

Ta hrubá omítka asi má evokovat starou ruční, ale vypadá jinak. Střešní krytina je moc pravidelná, asi by stačilo si trochu dát práci s položením, pokud by na lepší nebyly peníze. Okna mají ošklivé těsnění nebo tmel a ty dělící příčky vypadají, že jsou jen nalepené na skle. Vnitřní dřevěné trámy a dveře by neměly být natřené lesklým lakem. Spáry mezi cihlami a kameny by neměly být zatřené maltou všude do stejné úrovně. Dostavované části by neměly mít ostré zcela rovné hrany. A ostré zcela rovné hrany najdete všude na domě a v domě. Proto to vypadá celé nepřirozeně.

Samozřejmě je tam navíc i ta šedá barva omítky i ta kombinace šedé a bílé, to je peklo. Zase navržené naprosto necitlivě a zpracované nevhodně. Vnitřek domu díky tomu vypadá jako vizualizace, nikoliv jako reálné fotky. Nevím, kolik by ta rekonstrukce stála, kdyby se udělala tak, jak by s ohledem na charakter domu měla. Ale často je to jen o tom vysvětlit řemeslníkům, že mají postupovat jinak a kontrolovat je pak, nebo o tom, věnovat tomu trochu svého času a sehnat starý materiál (často bývá skoro zadarmo, je to odpad při rekonstrukcích).

Mám s tím dost zkušeností z rekonstrukce domu z 18. století, z části je původní kámen, část je nově postavená. Vzpomínám si, jak architekt pořád řemeslníkům říkal, že v tomhle případě je dokonalost na škodu. A měl pravdu.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 12:26
Reakce na Emi:

Tak není to Karlštejn ani skanzen, má to bejt k bydlení, tzn. i rozumné v provozních nákladech, viz ty okna. Zcela rovné hrany jsou naprosto v pořádku, naopak mně by vadilo, kdyby si hráli na retro techniku, nevím no, mně vadí exteriér, ta šedá a bílá, světla bych taky nedala tenhle Hornbach styl, ale to jsou "kosmetické" úpravy, jenom je škoda to takhle zmršit takovýma prkotinama.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 12:56
Reakce na Mutziputzi:

Náš dům taky není Karlštejn ani skanzen :-) A ani ty náklady nebyly nějak obrovské. Jen u jeho rekonstrukce bylo potřeba přemýšlet a hlavně hlavně mít dobrého architekta. Chápu, že tam většinu těch problematických věcí nevnímáš, na to je potřeba hodně času a zkušeností a když to nepotřebuješ, tak proč s tím ztrácet čas. Ale pak prostě spoustu věcí nevidíš. Je to podobné jako když jste tu diskutovali o JLo a silnějších tanečnicích a modelkách. Někdo si nevšimne, že tam je něco jinak, někdo si všimne jen něčeho a někdo jasně vidí rozdíly.

20970 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 12:58
Reakce na Emi:

Já mám státnice z oceňování nemovitostí, krom toho že se specializuju na exteriérové vady tanečnic

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 13:22
Reakce na Mutziputzi:

Jasně  Já zas ráda myslím a analyzuju. Měj se hezky, až zas budu potřebovat restart, stavím se  

20970 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 13:25
Reakce na Emi:

Jasně  Já zas ráda myslím a analyzuju. Měj se hezky, až zas budu potřebovat restart, stavím se  

Vůbec nevím o čem mluvíš, ale užij si to.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 18:11
Reakce na Jiná Realita:

Candance to v tech ruzovejch kalhotach je "navrharka"? cha cha, tak od te bych fakt nic nechtela. Je to osklivy, vcetne te rohove policky na konci linky, to vidim a ztracim dech, uff. A deska, a zluta na stene a vubec vsechno, je to fakt strasny, chudak pani s novou kuchyni.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 01. října 2017 15:07

Podle Seznamu v bytovým textilu teď frčí patina.

No, na to si nemusím kupovat ručníky nový 

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 01. října 2017 18:18
Reakce na barbucha:

Zas nebudu trendy. Odmítám se utírat do plesnivýho hadru.

20970 příspěvků moje polička 01. října 2017 18:24
Reakce na barbucha:

Jsem zas o krok napřed, moje jsou ještě navíc tak tvrdý, že po každé koupeli absolvuji tělu prospěšný peeling!

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 01. října 2017 19:47
Reakce na Mutziputzi:

Náhodou.. drsný ručníky jsou nej! 

20970 příspěvků moje polička 01. října 2017 19:55
Reakce na Dadoo:

Ja hele novej, peknej, hunatej, jednou vyperu a peeling!

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 01. října 2017 20:00
Reakce na Mutziputzi:

Tomu se říká talent 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 01. října 2017 20:02
Reakce na Mutziputzi:

Slysela jsem,ze nadychany mekky rucniky jsou jen ze susicky.Nemuzu to posoudit,sama ji nemam,ale u svagrove to funguje.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 01. října 2017 20:08
Reakce na Emerald:

Moji mame taky a to ma ultratvrdou vodu (standardni tvrdost je 8 (janevimjakych jednotek), nasi maj 32, ale co ma susicku, rucniky ma lepsi, nez ja).