Jiná Realita maju krb ako nahradnu alternativu.
design a architektura
Janulik03 no krbík jakýsi malý vidím, i když nevím, co je kolem něj a nakolik aspoň okolí teplo akumuluje.
ale jak to teplo rozvedou třeba do patra? když nejde nucené proudění vzduchu?
a když je venku i třeba minus pět v noci, tak do rána podle mě musí nahoře v podstatě mrznout.
Jiná Realita ale houby, nezmrznu. Nemozes to porovnavat s domami stavanymi pres cca 10 rokmi.
Lilly_Ku wow
!!!
Jiná Realita bratranec býva v drevodome už vyše 10 rokov a tvrdí, že to izoluje lepšie ako bežný typ stavby.
Jiná Realita My máme taky dřevostavbu s krbem. Krb jsme museli vybírat s co nejnižší výhřevností, jinak bychom se tu upekli. Ta dřevostavba sice neakumuluje, ale velmi dobře izoluje (mluvím o dřevostavbách novodobých). Do patra nemáme dveře, ale obecně teplo stoupá nahoru, takže je tam tepleji než dole. Když dole zatopíme, během chvilky je to znát i nahoře a to nemáme žádné rozvody tepla z krbu.
mně to právě vždycky zajímalo, bydlím sama v cihle, takže děkuji za zkušenosti.
a když to máte, jaké jsou vlastně vnitřní omítky v dřevostavbě?
dá se tam dát normální "sádrová" omítka? nebo musí být vždycky nějaký sádrokarton nebo něoc podobného?
Jiná Realita Tak omítku bohužel nevím, my máme právě sádrokartony. Vzhledem k typu konstrukce stavby to bylo vhodné řešení, nic jiného jsme nehledali.
Jiná Realita nasi novi susedia, cca 2 roky, maju drevostavbu a vnutri hlinene omietky, je tam uzasna atmosfera, tie omietky su krasne.
Lilly_Ku krásna podlaha (si šikulka) a obrazy
Jiná Realita taky bydlim v drevostavbe. Jednou se nam porouchal kotel zrovna, kdyz jsme byli tyden lyzovat a po navratu nas cekalo krasnych 14 stupnu. Termostat mel topit na 18. V dobre izolovane drevostavbe teplota klesa pomalu a rychlost klesani je zavisla na rozdilu vnejsi a vnitrni teploty. Mame sadrokartony a jednu hlinenou stenu. Tu ale spis pro vyrovnavani vlhkosti.
My máme dřevostavbu a obecně teda topíme a protopíme hodně málo, skvěle to izoluje, ohřívá se rychle a pomalu chladne. V zimě je nízko slunce, jakmile je slunečno, kotel ani nespíná, dům se vyhřeje. Plus máme malá krbová kamna, kdyby nešel proud. Si na nich můžeme v nejhorším i uvařit ![]()
Vsem moc diky za reakce, jsem fakt spokojena a sdilena radost je dvojnasobna radost :)
Lilly_Ku máš to krásný
taky bych chtěla..a ty obrázky sou úžasný, kdeže se mám postavit do fronty na podobný?
Ounz dik! Obrazy jsou od Anny Fialove, sleduju ji na facebooku a obcas prodava nejaky digitalizovany veci, tak jsem si pred vanocama objednala :)
Lilly_Ku aha, děkuju!
Lilly_Ku To je nádhera ![]()
Lilly_Ku To je krása! Nádherný odstín dřeva, co to je?
Kokoska ja nevim, je to nejaky stary drevo, ale naolejovali jsme ho, to udelalo tu barvu. jsem zvedava, jak to bude vypadat za nejakou dobu, olej prej neni moc odolnej, ale zas ja tu zadny extravagance neporadam, takze by to mohlo bejt v pohode.
Lilly_Ku Máš to krásný!!! Měla jsem ve starým bytě podobnou, jen ta prkna byla různě široká, rekord drželo půlmetrový! :-) Byla hodně stará a nerovná, tak jsem to ani nebrousila do rovna, ale prostě jsem kopírovala strukturu, část sama, část mi dělal nějaký starý pán, podlahář, který si tu práci hrozně pochvaloval, jakože něco takového už se dnes nevidí. :-) Olejovala jsem ji jakýmsi speciálním olejovým lakem, prý něco mezi, taky to dotáhlo barvu, ale prý není moc vhodné používat vodu, ale stírala jsem tam úplně normálně a podlaha vydržela v pohodě, bydlela jsem tam s ní asi pět let.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY