design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 12. března 2018 20:45

Jiná Realita Bydlíme v dřevěné chatě, kterou stavěl otec manžela před cca 60 lety.

Vůbec není problém tu udržet teplo. Topíme jenom v přízemí - prostor kde je kuchyně, jídelna, obývák a koupelna. Na dvou místech jsou ve stropě výřezy, kterými stoupá teplo do podkroví. Vyhřeje se to úplně parádně.

Dokud jsme oba pracovali a vraceli se domů až po 10-12 hodinách, přijížděli jsme ve velké zimě do vychladlého domu - ne studeného. Ale stačila půlhodinka a bylo zase teplo. Dokud jsme tu nebydleli a přijeli do vymrzlé chaty, bylo tu teplo za hodinku.

V hodně velkých mrazech manžel zatopí ještě v "hospůdce" pod chatou, v suterému, aby bylo teplo i zdola.

Dřevostavba je strašně příjemná na bytí. Není tu vlhko, ale vzduch není vysušený, k tomu praskající, plápolající kamna.. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 12. března 2018 22:11

tak ja nevim, v drevene chate jsem stravila jarni prazniny. vzhledem k tomu, ze majitel si odmital vzit penize alespon na energie, netopili jsme elektrickymi primotopy, jenom v krbu. kdyz se topilo bylo to super, i nahore 21C (jsou tam takove pruduchy). kdyz jsme se vratili z lyzi, tak teplota na svetr byla dosazena tak za hodinu.

no a citila jsem se trochu jako Garfie v Japonsku, rano tam bylo krasnych 14C, v kuchyni 11 a to jsme na noc fakt nalozili kamna a pokud se nekdo v noci vzbudil a nebylo vyhaslo, tak tam jeste polinko prihodil. aby bylo jasno: nestezuji si, bylo to super, jsme zvykli, pocitala jsem s tim, spali jsme v peri... ale teplo, pokud muzu soudit podle zdejsich uzivatelek, vypada ponekud jinak. 

kdyz podobne zatopi dedecek v zateplene cihle, tak umirame vedrem za hodinu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2018 09:03

https://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/465646-otec-zaridil-pro-dceru-byt-v-romanticko-secesnim-stylu.html

rozhodně mrkněte na fotky, protože takto, přátelé, ten sebevědomý pán, který se cítí být architektem, zařídil nějakým chudákům již dva byty. tento je třetí. wow.

vůbec nechápu, jak si může nějaká mladá žena dnes nechat takto zařídit byt otcem 

Offline RoSa
10225 příspěvků moje polička 23. března 2018 09:13

Jiná Realita

ten dekl od sporáku!

Online Kokoska
35140 příspěvků moje polička 23. března 2018 09:17

Jiná Realita Zrovna jsem na to koukala, já bych v tom bydlet nechtěla. Třeba je děvče na podobný styl zvyklé z domova, ale nevím, jestli to úplně chtěla, když na ložnici ji museli přemlouvat. Dcera je dospělá, proč musela přistupovat na kompromis a nemohla si to zařídit podle sebe? protože to tatínek platil? Děsná se mi zdá kuchyň, ten sporák a podivné poličky. Obývák mišmaš, divná výmalba. Nakonec ta ložnice je ještě nejlepší.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2018 09:50

RoSa ten sporák je na tom jedna z nejvíc brutálních věcí. a rohová polička v kuchyni  

Offline RoSa
10225 příspěvků moje polička 23. března 2018 09:55

jediný, co v tom bytě stojí za pozornost, je ta stříbrná mísa v kuchyni - zbytek vyhodit!

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 23. března 2018 10:06

Pro starý interiéry mám slabost, ale tohle je hrozný. Ty prázdné květináčea ten sporák . Několik kusů nábytku se mi líbí, ale musely by být umístěny jinak a někde jinde. Nejvíce se mi líbí ty dveře.

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 23. března 2018 10:21

Jiná Realita hehe a ty flašky vyskládaný na polici v kuchyni:-)) buď je to nějaká kachna, nebo je ta dcera retardovaná, jinak to nevidim:P

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 23. března 2018 10:36

viktorka_od splavu mně to zase přijde nějakej starej vyhrabanej zrecyklovanej článek, text jsem nečetla, ale přijde mi to celkově už hodně za zenitem

Jsem jiný realitě slíbila ten starej článek v časopisu s tou rekonstrukcí někdy z r. 1999, co vyšel asi před dvěma rokama na Novinkách (nebo kde) jako horká novinka vlastně

mně tohle fakt přijde jako někdy kolem r. 2000

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2018 10:57

Potrefenáhusa ano, já jsem velice trpělivá 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. března 2018 11:34

Jiná Realita Po prvních fotkách kuchyně jsem chtěla říct, že pán prostě jen vybral půdu aby neutratil, ale tu vanu a postel by tam asi nenašel. No to je masakr:-D. Cílem podle mě je, aby si dcera domů nikdy nepřivedla žádného chlapa:-D.

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 23. března 2018 12:39

Je,  to tak jsem asi divná nebo stará.

Mně se to tedy líbí a co se mi nelíbí, by se dalo snadno řešit. Například zavřít víko od sporáku

Ale vážně - podlahy, zárubně, zdi - všechno skvěle rekontstruovaný, okna taky ok...

No a nábytek a výmalba? Může se změnit, až už to přestane bavit. Já bych řekla, že je to komplet pěkně udělaný se opravdovým důrazem na detail.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2018 12:49

teď jsem si pořádně přečetla ten text a prostě, nemůžu si pomoct, otec mi z toho vychází jako psychopat nebo minimálně hustý domácí despota. hlavně tahle část, to je masakr:

" I svou dceru jsem musel nejprve naučit, že v takovémto bytě se spousta věcí dělá jinak. A většinou je to pracnější a zabere to i více času. Ale odměnou je jí ta krása a ten příjemný pocit v něm."

„V našem bytě jsme měli ložnici ve stylu Ludvíka XVI. Rozhodli jsme se ji dceři věnovat jako dar. S tím, že my se ženou si pořídíme něco jiného. Dcera se nejprve trochu bránila, ale já ji přemlouval, aby to alespoň zkusila. Nakonec si na ni nejenom zvykla, ale je z ní nadšená,“ 

prostě i svou dceru jsem musel vmanipulovat tam, kde jsem ji chtěl mít, vnutit jí to, co jsem sám nechtěl, a zařídit jí byt tak, jak chci sám, užít v něm věci, které už já sám nechci.

kdybych četla jen text plný sebeoslav, budu čekat bombastický byt, ne tamto, co vypadá, jak kdyby malé děti vymalovaly byt po babičce.

49431 příspěvků moje polička 23. března 2018 12:53

Samantha podlahy?

futra??

zdi jestli myslíš tu výmalbu tak z tohoto by mě kleplo

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2018 12:57

Samantha no vždyť to taky většina lidí píše: vyhodit komplet vybavení (možná až na vanu a jedno dvě křesílka) a komplet znova vybavit.

jenže v tom článku se pán chlubí právě tím, že jak se mu (podle něj) povedlo dokonale skloubit všechno se vším.

což není pravda.

to se mu vůbec nepovedlo. jen prostě vedle sebe naskládal neladící věci na neladící podlahy.

mně to přijde trochu jako interiéry, které jsou k vidění ve staré kriminálnce big ben, proto si myslím, že to je recyklovaný starý článek. ale i tehdy to nemělo žádný styl - jednotlivé kusy tam vůbec nic nepropojuje.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2018 12:58

viktorka_od splavu mě by teda víc kleplo z tohoto  to je výmalba jak noha. 

49431 příspěvků moje polička 23. března 2018 13:05

Jiná Realita a ty sukatý prkna k tomu

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 23. března 2018 13:11

" I svou dceru jsem musel nejprve naučit, že v takovémto bytě se spousta věcí dělá jinak. A většinou je to pracnější a zabere to i více času. Ale odměnou je jí ta krása a ten příjemný pocit v něm."

Samozřejmě, vytírat koupelnu tak, že zaměstnám celou jednu osobu, aby mi při tom držela zdviženou záclonu, musí být velmi povznášející pocit. 

Tak to je maličkost, toto, ale představa, že mi kecá otec do zařizování ložnice 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. března 2018 13:21

viktorka_od splavu to někdo psal v komentářích, že postavit zámeckou postel na selskou podlahu fakt není eklektika. 

ale už jen z výmalby je vidět, že ten pán nemá nejmenší cit pro proporce nebo barevnost, takže jakékoli složitější věci, například vybavování bytu a kombinování materiálů, by mu měly být zapovězeny.

nechápu třeba, proč když už v ložnici jsou ty směšné pruhy, proč teda aspoň postel není uprostřed. nebo proč když už teda nechal starou malbu viditelnou (přesně vím, jak si myslel, že to bude vypadat, ale neumí to), tak proč to udělal tak divně v rohu u okna? (u toho s tou  mozaikou)