Pokud bude linka hladké jednobarevné lamino, podle mě to snese kolem sebe klidně ten dubový stůl. To bych skoro řekla, že je celkem standard, i kdyby ten stůl měl stát hned u ostrůvku. Mně osobně kombinace několika opravdových dřev nevadí (dveře, okna, stůl), naopak by mi asi přišlo trochu urputný, kdyby tohle všechno bylo vyladěný "do stejnýho dřeva", vzhledem k tomu, na co se jaký dřevo používá. Ta podlaha těžko říct, co s tím udělá, ale pokud ladí s každým kusem a není vyloženě dominantní, tak proč ne. A asi by na to šlo kdyžtak jednoduše nalepit jiné marmoleum?
design a architektura
baltik jestli je tam dost prostoru a nevyberete něco odstínově hodně neladícího jak píše Husa, tak to bude v pohodě. skoro mi přijde horší trefovat "stejný dekor" což se beztak na různých materiálech nepodaří.
Určitě bych na pracovní desku linky nedávala imitaci dřeva, kdyby to mělo být stejné jako podlaha, tak to vůůůbec, ani imitaci jiného dřeva v interiéru. Klidně nějaký nenápadný kámen nebo umělý kámen. Ať každá ta věc vypadá dobře v kombinaci s podlahou, s bílou linkou půjde do páru snad cokoliv.
baltik Podle mne by mohlo vypadat dobře, kdyby ta pracovní deska byla z nějakého tmavšího dřeva nebo namořená na tmavší odstín. S tím světlým dřevem, co už máte, by se to netlouklo a s bílou kuchyňskou linkou by to mohlo být hezké.
baltik My máme ty druhy dřeva/barvy čtyři a k tomu bílé lamino a troufám si říct, že se to netluče, je to velký prostor a ten to unese. Marmoleum je na psa super (my jsme ho dávali v podstatě jen kvůli psům), dekor imitující dřevo by se mi teda nelíbil, ale chápu, že jestli tam je a je v dobrém stavu, tak se vám ho nechce měnit v celém domě a to sjednocení je škoda rozbít.
Nějak to trefovat bych asi nezkoušela,
Mě si nevšímejte, já jsem třeba jela jen kvůli dveřím od vestavných skříní do prodejny truhlářských potřeb čtyřikrát, abych si byla jistá, že jsem co nejpřesněji trefila odstín matné bílé... ![]()
Hm dotaz.... Proč, když jsou fotky nějakých interiérů, je tv vždycky zapnutá?
Viz třeba ten krásný orientální byteček, co sem dávala dynda .
Stará Stanová Kůže ja tyden poradne nespala, jestli ta bila, co jsem si vybrala ve vzorniku bude na velke plose ta spravná ![]()
a pár fotek s bílou kuchyní, dřevěnou podlahou a deskou

MaeGandal to je vzdycky pěkný!![]()
(aspoň myslím)
MaeGandal ... a ona pak úplně přesná nebyla a já z toho byla tejden nešťastná. Jenže pak jsem se šla podívat do těch profi studií a zjistila, že jim to sladění kulhá ještě víc než mě. :) Ale toho si člověk nevšimne, když to nezačne opravdu zkoumat nebo se řídí podle těch zfotoshopovaných fotek.
Potrefenáhusa Souhlas, až na 3. fotku, je tam divná horní řada skříněk - 1. je lesklá, na rozdíl od spodní 2. těžko dosažitelná bez nějakého schůdku. Taky tam chybí nějaká otevřená police, je otravné pořád to otvírat.
Zajímavé je, že je to všechno bezúchytkové řešení otvírání.
Stará Stanová Kůže no, my jsme se takto minuli s architektama. Měla jsem pocit, že když řeknu, že "chci čistou bílou, opravdu bílou", tak ta okna, které jsou v lomené bílé mě dostala. No, hlavně že jsem ladila rámy oken s kuchyní (včetně desky). Odpověď byla: no, my jsme to v téhle kombinaci dělali na jiném projektu a vypadalo to dobře. Tak jako jo, ale není to čistá bílá, že?
Potrefenáhusa já mám taky kombinaci bílé a dřeva ráda
MaeGandal my jsme si vzorníky půjčovali domů:-) kuchyň teda vybral muž přesně podle té, kterou měli vystavenou v kuchyňském studiu, mně by se bývala líbila tmavší deska, ale těch odstínů bílé
máme myslím něco co se jmenuje "magnoliová"? k tomu bych nechtěla ladit další bílou:P
MaeGandal jo, tohle je uplně neuvěřitelný, taky opakovaně - "no jo, já vím že jste chtěli xxx - ale mně se víc líbilo yyy, tak jsem vám to tam dal![]()
odstiny bile ted resi s architektem aktualne kolegyne, bilych je tuna, jeste, ze uz to mam vyreseno. K cerne stene se to ladi pomerne snadno ![]()
dynda ehm, to sa mi ozaj nepaci.
Potrefenáhusa tie okna ma vzdy dostanu. Mas to krasne
MaeGandal Děkuji ti, že říkáš, že se ti takové věci také stávaly...
Architekt se strašně divil, proč jsem změnila kódy barev pro fasádu a okenní rámy - nevěřil, že ty jeho navrhované barvy nebyly čistě šedé nebo šedé do khaki, ale šedé do hnědofialova....
Jenže já jsem si tenkrát pro jistotu nakoupila vzorek fasády ve Weberu a všechno jsem to natřela na metrovou desku, abych měla právě to porovnání v ploše, jak to bude vypadat. Pak se on přiznal, že to vlastně vybíral jen na plošce na displeji...
Takže pak jsem si takhle nakoupila asi 10 vzorků světle šedé, s ukrajinských zedníkem jsme to natřeli na plochy a vybrali tu správnou sami. :)
jinx černá je lehká, to máš pravdu. Já pro rámy vybrala takovou střední šedou s nádechem do khaki (RAL 7005 mausgrau). Teď už vím, proč architekti vybírají z těch milionů šedých jen antracitovou nebo tu hliníkovou. Dát k tomu vyrobit třeba parapety ve stejné barvě, to bylo skoro nemožné, prý takovou barvu dělat prostě nebudou, v množství jen na rodinný dům!
viktorka_od splavu Na návrh interiéru od architektky (známá známých, nebyla jsem pro ni nový člověk z ulice) jsem čekala rok, s průběžným ujišťováním, že na tom dělá... Po roce jsem pochopila, že se asi nedočkám. Neměla jsem chuť ani nervy na dalšího takovýho, tak jsem se toho musela ujmout sama, no... :) Možná to tak nakonec bylo lepší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY