design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:24

Stará Stanová Kůže , nejsou vsichni takovi!  Chyba rok (!) čekat a chyba pouštet se do toho sam. Takovych par interieru jsem videla a je to poznat. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:34

jinx Jo, rozumím a souhlasím, většina lidí není schopná to nějak navrhnout a zrealizovat sama, pozná se to. Ale většina lidí to také ani nevidí, takže cajk. :)

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:36

Stará Stanová Kůže no a jak zahrada? to samý ne?:-))

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:37

Stará Stanová Kůže pro me neni rozhodujici "vetisna lidi", ta je mi jedno, ale to, co vidim ja. 

49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:37

Ale většina lidí to také ani nevidí, takže cajk. :)

49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:39
Reakce na jinx:

Stará Stanová Kůže pro me neni rozhodujici "vetisna lidi", ta je mi jedno, ale to, co vidim ja. 

​tak když si to někdo navrhne sám, bez architekta (nebo s architektem, to přece není záruka dokonalosti), tak proto, že se mu to přesně tak líbí - líbí se mu to, co vidí. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:42

viktorka_od splavu protoze si to neumi vizualizovat tak, aby to bylo jeste mnohem lepsi a to jak vizualne, tak i funkcne. Ale to je casty argument tech, co "architekta nepotrebuji". Budiz jim to prano :D 

49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:44

jinx ale já to neříkám jako argument proč si nebrat architekta, ale jako konstatování, že ti lidé nevědí, že by to mohlo být jiné a lepší, tudíž je to netrápí

i ty strašlivě pekelné interiéry co tu vídáme jsou takové zpravidla proto, že se to těm lidem co si to pořídili líbí, oni neví že by to mohli mít hezčí.. dokonce i že by to mohli mít hezčí v rámci "svého stylu"

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:44

viktorka_od splavu jo, tak mnoho lidi netrapi oranž na stene, ze! 

49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:46

jinx cha, asi půl roku jsem měla jednu oranžovou stěnu:-)) a pak za rok jsem se tam vrátila ke kamarádce a oni měli dvě oranžový a dvě zelený

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:47

viktorka_od splavu dobre vam tak! :D

1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:47

viktorka_od splavu Nestraš, zítra má přijít jiná návrhářka zahrad, já už na tyhle slibotechny nemám nervy, tak snad to dopadne.

49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:50

Stará Stanová Kůže no, sousedi takhle mají už druhým rokem totální pleveliště, páč furt čekají...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:53

co delate s temi architekty? kolega mel zahradni architektu... zacal tim, ze oslovil par poskytovatelu, pak si vybral, zadal projekt a uz ma osazeno. Vseho vsudy tak tri ctyri mesice. Ted uz jen zaleva a prihnojuje. 

49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 21:59
Reakce na jinx:

viktorka_od splavu dobre vam tak! :D

1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 22:01

jinx Jistěže je tam spousta chyb, třeba kvůli mé neznalosti postupů a/nebo flákačství řemeslníků, ale ty chyby většinou vidím jen já. Nebo to, že jsem nevěděla, kam se s něčím obrátit, např. namísto standardních interiérových dveří jsem tam chtěla dát takové průmyslové, ale to je takové komplikované, takže jsem to vzdala.

No ale v podstatě jsou to všechno asi drobnosti, protože z těch domů, co jsem viděla (v reálu, ne na fotkách), bych si vybrala tenhle.

1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 22:04

No ale teď jsem viděla v Šestajovicích něco, co bych si přála - něco jako protáhlý mnohostěn nebo obrácený kýl lodi, to celé černé, okna zrcadlová... Úplný ufo. Nemůžu to nikdo dohledat....

1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 22:08

viktorka_od splavu Ono se to s tím čekáním těžko vysvětluje někomu, kdo to nezažil... Taky jsem si říkala, že ti nespokojenci asi špatně platí, nemají v pořádku podklady, jsou líní nebo co.... Ale já, já si povedu jinak, to je přece jasný. Já chci jejich práci, oni chtěj moje peníze, tak nemůže nastat chyba.... :)

49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 22:13

Stará Stanová Kůže jojo, my jsme loni potřebovali nějaký stavební práce cca kolem stovky a byl problém někoho sehnat - což chápu, práce je dost lidí málo. ale že se chlapík domluvil na schůzce, na kterou skutečně dorazil, obhlídnul terén, pokýval hlavou a odešel s tím že pošle nabídku - načež po urgenci konstatoval že nemá čas, tak tomu teda nerozumim. čas by ušetřil, kdyby ani nechodil a nesliboval

1333 příspěvků moje polička 18. června 2018 22:17

viktorka_od splavu Tohle je naprosto typický příklad, takových každý stavebník v průběhu stavby zažije klidně desítky, jak tak slýchám... Brácha architekt říká, že je to tím, že čeští stavaři neumějí říkat "ne".