design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 18. června 2018 22:21

Stará Stanová Kůže no já právě chápu ty slibotechny, ale ne už ty co fakt přijdou:-) bych se ani neobtěžovala, když už teda. jinak my nestavěli, jen rekonstruovali a to měl muž neobyčejně šťastnou ruku při výběru firmy, naprosto výborná. a majitel už s tim seknul pochopitelně:-)

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 19. června 2018 06:25

dvere a podlaha

a tam, kde je ted ten cerveny rozecek, by byla ta dalsi drevena deska ostruvku (ted je to cervene lamino, opet uz tam bylo, kdyz jsme koupili)

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 19. června 2018 07:31

viktorka_od splavu Z posledního týdne:

Známý (profesí projektant) si na podzim objednal výrobu a namontování okapů na RD. Firma přijela, zaměřila. V zimě jim ten známý volal, jen tak pro jistotu, jestli nezapomněli. Prý ne, mají to už vyrobené.

....

V minulém týdnu tedy mělo dojít na dávno dohodnutou realizaci. Co myslíš, jak to dopadlo?

(zn. Cizí neštěstí potěší)

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 19. června 2018 08:51
Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 19. června 2018 11:00

viktorka_od splavu Na návrh interiéru od architektky (známá známých, nebyla jsem pro ni nový člověk z ulice) jsem čekala rok, s průběžným ujišťováním, že na tom dělá... Po roce jsem pochopila, že se asi nedočkám. Neměla jsem chuť ani nervy na dalšího takovýho, tak jsem se toho musela ujmout sama, no... :) Možná to tak nakonec bylo lepší.

​Keď ja mám najhoršiu skúsenosť (až na výnimky) tam, kde sú to nejakí známi, alebo známi známych....už mám podozrenie, že na tej druhej strane to potom funguje systémom "to sú známi, tí počkajú, zato títo sú noví, tých si musím udržať."

Inak súhlaím s jinx  ohľadne architekta, ono to je veľa drobností, ktorými dokážu spraviť veľké veci, ja si veľmi pochvaľujem a to napriek tomu, že sme museli architektky uprostred vymeniť, lebo tá prvá bola síce skvlá, ale absolútne nebola schopná počúvať moje potreby. Ako áno, jej návrh bol esteticky úplne super, ale pre mňa nepoužiteľný. Zas strašne veľa vecí rozlúskla a za veľa nápadov som veľmi rada. Potom som ju vymenila za architektku, ktorá má 4 deti a okamžite jej docvaklo, čo potrebujem - v tomto prípade to bola známa, čo považujem za výnimku, ktorá potvrdzuje pravidlo .

Ale keď si si to spravila sama a si spokojná, tak čo koho do toho.

1333 příspěvků moje polička 19. června 2018 11:33

slniecko Chyby jsou i na tom nejlepším domě. Celkově jsem spokojená, i když je tady ještě práce na měsíce a roky. Dům se nelíbí jen mně, o profi nafocení jako ukázku své práce požádali třeba oknaři - https://www.janosik.cz/ (dělali okna třeba do domů od Pleskota, do kavárny Slávie, takže je to obrovská čest) nebo i ten původní autor architektonického návrhu. Kdyby to působilo amatérsky, asi těžko si to tihle lidé budou chtít dát do portfolia.

Takže cajk.

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 19. června 2018 11:39

Stará Stanová Kůže tak to je rozhodne super !

No, na svojej práci človek vždycky vidí chyby...

1333 příspěvků moje polička 19. června 2018 11:47

slniecko  Jinak obdivuju každého, komu se podaří vůbec něco postavit. Když přijdu na  návštěvu, jen chválím, chválím a chválím, zvlášť, kteří se museli potýkat s nedostatkem peněz a vidím, že tohle je už zastaralé a tamto vypadá jako z katalogu Hornbachu. Je za tím vším taková strašná spousta práce a nervů, že si to ti, co nestavěli, neumějí představit, stejně jako já dříve. :)

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 19. června 2018 12:47
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. června 2018 12:48

slniecko 

Já musím nesouhlasit, vždycky záleží na tom, jestli je dodavatel fakt ptofesionál a jaký má přístup. Nám skoro všechno na domě dělali známí nebo příbuzní známých. Často to nebyly nejlevnější firmy, ale platilo se za kvalitu a způsob fungování, nebo aspoň já to tak beru. Nebyli jsme spokojení v jednom případě z 5 a u jednoho neznámého dodavatele. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 19. června 2018 13:10

Stará Stanová Kůže nemeli by lepsi si to nafotit, az to po tech letech bude hotovo? 

1333 příspěvků moje polička 19. června 2018 13:26

jinx Taky si myslím.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. června 2018 13:26

Stará Stanová Kůže no já teda, když se mi něco nelíbí, rozhodně nechválím... připadala bych si jak pokrytec... 

1333 příspěvků moje polička 19. června 2018 14:21

Dům Thomase Manna v Kalifornii, postaveno 1941.

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 19. června 2018 14:24

dynda tak to je proste moja osobná skúsenosť, som rada, že ty máš lepšiu.

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 20. června 2018 07:27

Mutziputzi tak na bydlení to není, ale jako Ateliér pro básníka podle mě super. Jen by mě zajímalo, ak vyřešili, aby se ty omítky nedrolily a nebyl z toho pořád binec.

1333 příspěvků moje polička 20. června 2018 07:30

Mutziputzi 

By mě zajímalo, co na to investor... ale jestli je to ten šašek na fotkách, tak je asi spokojený.

"Majitel Siegfried, který je básník, si přál komfortní bydlení s maximálním zachováním historických kvalit pražského Starého Města."

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 20. června 2018 07:31

Mutziputzi tak už som videla všetko...........

Offline Spinifex
65 příspěvků moje polička 20. června 2018 07:40

Tam se musí psát jedna radost. Okamžitě mě napadly dvě až tři básně. 

http://www.earch.cz/cs/architektura/coll-coll-navrhli-basnicky-atelier-na-pude-staromestskeho-cinzaku