design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. února 2017 13:25
Reakce na brrr:

Myslis ty moje dva tropicke kusy puvodem kousek od rovniku? To bych jim nemohla udelat 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 14. února 2017 13:34
Reakce na jinx:

To by nešlo udělat ani někomu jinýmu ze stodoly od Plzně!!!!!!!

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 14. února 2017 13:37
Reakce na jinx:

Musíš jim vysvětlit, že co tě nezabije, to tě posílí (v mrazu naroste hustší kožíšek, co by za to daly).

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 14. února 2017 14:08
Reakce na jinx:

Já chodím nakupovat obrazy přímo na Akademii výtvarných umění. V červnu mají klauzury, vystavují vše, co za ten rok udělali. Kupuju, co se mi líbí, i když některé kusy mají i investiční potenciál... Strašně mě mrzí, že jsem takhle před pár lety nenakoupila třeba Jakuba Matušku, věděla jsem o něm, líbil se mi... No a loni jsem byla pozvaná na jeho vernisáž do DSC gallery a nestačila jsem zírat, za kolik se prodává...

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 14. února 2017 14:23
Reakce na brrr:

Nemám teda originál kreslo, ale prestaré je veľmi. Len sme ho prečalúnili do kože a čuduj sa svete, našej kočke nerobí radosť driapať po ňom. Len ma mrzí, že sme sa unáhlili s farbou kože, máme oranžovú, dnes by som už dala inú.

Ale je neskutočne pohodlné, mám ho v spálni na čítanie. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 14. února 2017 14:26
Reakce na Potrefenáhusa:

Plechovú skriňu ti kludne zabezpečím, ale nemyslím, že je výhra mať doma použitú. Ale normálne sa dajú tie isté doteraz kúpiť, my sme dokupovali do firmy.

Drevenú šuplíkovú tiež niekde máme v sklade pohodenú, mala by som tam zájsť asi sa poobzerať ako to tu čítam. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 14. února 2017 16:35
Reakce na Potrefenáhusa:

taky máme v rodině podobnou temnou část historie typu výměna secesní ořechové jídelny za umakart apod.

Jo jo...

"Mami, kam přišly ty velký zasklený pendlovky? A ty americký kamna, jak jsme v nich topili koksem?"

"No kam asi! Takový starý nemoderní krámy, vyhodila jsem je! Teď máme přece wawky!"

-------

"Tati, když prodáváš ten dům po babičce, mohla bych si vzít ten sekretář nebo křeslo nebo toaletní stolek?"

(všechno na míru z ořechu, funkcionalismus třicátý léta)

"Kdepak! Za takhle zařízenej barák dostanu mnohem víc peněz!"

(a budu moct koupit bydlení pro svoji novou ženu, ha ha ha ha ha)

Tož tak 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 14. února 2017 17:02
Reakce na barbucha:

tyhle americký kamna s těma slídovejma okýnkama má jeden kamarád, koukala jsem na to úplně jak na zjevení, jinak jsem to nikdy naživo neviděla. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 14. února 2017 17:09
Reakce na Potrefenáhusa:

Byly super. Těma slídovejma okýnkama probleskoval oheň... no, teď se sice taky dělaj kamna s oknem - krbový, ale to není tak úplně ono. Ty americký kamna byly krásný na pohled, i když se v nich netopilo.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 14. února 2017 18:38
Reakce na jinx:

se mi na te art strance libej ty 100x70 kresby od Mazance, to bych si klidne povesila.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:26

Doporučuji nový dokumentární seriál dostupný na Netflix "Abstract: The Art of Design". 

Trailer např. v tomto článku

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. února 2017 20:19
Reakce na 999:

no to je super tip, diky  

0zero7  musim na to mrknout, akorat ted naprosto nestiham... nestiham to tady ani cist

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 14. února 2017 20:29
Reakce na jinx:

A taky skvele lampy na stenu na osvetleni kuchynske prac. plochy. Maji je ve Stockist, cenu jsem si precetla a hned zapomnela (konecne budu mit kuchyn bez hornich skrinek).

Ha! Naše kuchyně :) Bych mohla dát kvíz najdi 10 rozdílů - kachličky obdélníky a ne úplně do stropu, jiná digestoř, varná deska plyn, barevně ne bílo černá, ale bílá - dub a u dřezu okno na zahradu. I ten bílý chlebník od Wesca máme :)

Offline williw
17 příspěvků moje polička 15. února 2017 13:50

ahoj, chcela by som poprosit o radu a nazory. hoci to nie je uplne o dizajne. chystame sa pre rodicov vymenit kuchynsku linku a nevieme sa zhodnut, ci vymenit spodnu skrinku za sufliky alebo nechat skrinku. je to 60 cm, s jednou policou. okrem toho je na spodku uz len jedna 90 a uzke priborove sufliky. kuchyna nie je velka, velmi sa tam vymyslat neda, hoci ma velku murovanu spajzu, takze ulozneho miesta je dost. ide mi o prakticku stranku, nasi su pred dochodkom, nie velmi aktivni a aby im casom ta kuchyna sluzila lepsie... dakujem

Offline viktorka_od splavu
49425 příspěvků moje polička 15. února 2017 14:02
Reakce na williw:

sufliky jsou rozhodne pohodlnejsi, netreba dole smatrat az dozadu, pro starsi lidi ideal, a celkove mi prijdou mnohem praktictejsi, lepsi prehled... mame 60 i 90, celkem 3 sufliky na vysku linky myslim 95, horni uzsi a pak dva vysoky. v rohu kde to jinak neslo je skrinka a pekne me stve:-)

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 15. února 2017 14:05

ja hlasujem za šuflíky, ale s kvalitným prevedením, aby sa nezasekávali, je v nich väčší prehľad, lebo sa dá pozrieť aj úplne dozadu beztoho, aby človek sa musel dole príliš zohýbať.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 15. února 2017 14:24
Reakce na williw:

sufliky su lepsie, ale treba sa aj pozriet, co v tych skrinkach maju, polica sa da posunut hore dole ako treba, na rozdiel od zasuvky. mne sa inak nevosiel stary robot a tiez s doskou na valkanie cesta by som mala problem v suflikoch - ona ma prierez L a na dne suflika by to robilo neplechu.

Offline williw
17 příspěvků moje polička 15. února 2017 15:22
Reakce na continuity:

prevazne su to hrnce, pokrievky, nadobky na slahanie a podobne. na extra velke veci maju tu spajzu, kde je hromada miesta. ale pride mi, ze skor vyuzivaju plochu tych policiek ako vysku skrinky.

ako sa da v takych suplikoch udrzat poriadok v kuchyni, ktora sa casto vyuziva? maju zmysel nejake organizery do suflika?

a este jedna otazka - tie,mco mate supliky, mate ich aj pod drezom? ten vychadza nad skrinu 90tku, takze mam dojem, ze suplikmi by sme prisli o ulozny priestor na urovni drezu

dakujem. je rozdiel nieco zariadovat pre seba a pre niekoho ineho. nemyslela som, ze sa nebudem vediet rozhodnut :/

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 15. února 2017 15:53
Reakce na williw:

Šuplíky klidně i pod dřez, vyrábějí se takové, které mají v místě dřezu otvor, takže vysunete šuplík s dírou a využijete ty prostory okolo :o)

Samozřejmě záleží, jestli vybíráte z hotových skříněk nebo jestli budete nechávat vyrábět na míru.

Každopádně se přidávám k doporučení šuplíků, jsou praktičtější a přehlednější.

Offline viktorka_od splavu
49425 příspěvků moje polička 15. února 2017 16:03
Reakce na williw:

pod drezem mame jeden velky na odpadkovy kos apod, ale jestli je tam 90 asi dobry napad dva s tou dirou:-)

poradek se mi prave udrzuje mnohem lip, varim denne. organizery krom tech priborovych zadne nemame, nemela jsem potrebu ale koupit se urcite daji