design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline DruI
5562 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:51

Isca 3+1 není na jednu osobu nic přehnaného, alespoň se všechno pohodlně vejde :o)

Offline continuity
42727 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:52

Isca pokud ten byt jinak utahnes, velikost nemusí být nutne na závadu. Nevíš, kde skončí děti, třeba budou bydlet v jiném městě a pak by se pokoj pro hosty naopak siknul. 

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 18:42

DruI continuity No, to furt zvažuju,  že stávající byt opravím, má sice, co se týká dispozice, drobné mouchy, ale celkem fajn okolí a dopravní obslužnost. Jen se toho fakt bojím, a vím, že sama nezkoordinuju nejrůznější dodavatele.

Offline continuity
42727 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:01

Isca tak si najdi jednu firmu, co ti to udělá celé. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:03

Isca muzu jedine doporucit, to co pise continuity . Pak je to otazka cca tri mesicu, pokud by to byla kompletni rekonstrukce. Nahanet jednotlivé zhotovitele, to je pakarna, ktera se protahne na x mesicu. 

Offline DruI
5562 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:07

Isca A nešly by ty mouchy v dispozici upravit v rámci rekonstrukce? Ono je stejně nejlepší vzít to z gruntu :o) A je asi nejlepší najmout si na provedení jednu firmu, ať si ty dodavatele koordinují oni. Taky je pak jasné, na koho řvát, když se něco pokazí a nemůžou si to jednotliví dodavatelé přehazovat jako chybu těch druhých. Akorát je to pak teoreticky v celku dražší.

Offline Lenka7717
94 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:40

Isca Já jsem před 2 lety zrealizovala kompletní rekonstrukci 2+1 v Brně - zděné jádro, nové rozvody vody, elektřiny, podlahy, dveře, zárubně a kuchyňská linka. Maximálně spokojena jsem byla s touto firmou

Dělali stavební práce a na ostatní mi doporučili další firmy, se kterými si zkoordinovali práci tak, abych s tím měla minimum práce a ježdění (jsem ze Znojma). 

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:02

continuity Právě,  jednu firmu bych chtěla, jenže jakou si vybrat :-) 

Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:11

Isca 

Prodat byt a koupit menší (novej) se teď moc nevyplatí, teda nevim přesně jak v Brně, ale asi to bude podobný - za ten novej dáš pomalu to samý co dostaneš za větší starej.

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:13

DruI Něco asi ano, potřebovala bych právě hodně poradit ohledně možností, co lze dělat se stávajícími dispozicemi vzhledem k příčkám a stupačkám, ale zároveň aby mi nenutili jedno unifikované řešení- paní, to se teďka dělá takhle. 

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:21

barbucha Myslíš Jak stařenka měnila, až vyměnila?  no, asi by to tak dopadlo.

Offline viktorka_od splavu
49195 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:29
Reakce na Isca:

continuity Právě,  jednu firmu bych chtěla, jenže jakou si vybrat :-) 

​stopro jednu a dala bych leda na osobní doporučení. co postovala Lenka taky vypadá dobře. jo a až to budeš mít v běhu, tak přes nejlepší reference vřele doporučuju neustále nejlépe denně kontrolovat průběh prací - my naštěstí bydleli blízko, takže každý večer po práci procházka a kontrola a případně hned ráno požadovat nápravu:P

Offline DruI
5562 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:52

Isca Tak to bych doporučila nejdřív architekta, s tím probrat možnosti, požadavky a předběžný rozpočet. A teprve s návrhem jít za nějakou stavební firmou.

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:32

viktorka_od splavu Hele, ale jako zenska, ty tomu rozumis, kdyz ti neco sprasi? Ja teda bych nepoznala asi nic.

49195 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:34

Karja tak minimálně jsem poznala, že dali vypínač na stranu kde jsou panty a ne klika zas není potřeba ze sebe dělat blbku..

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:37

viktorka_od splavu :-D Aha, no tak takovehle ,,prehmaty,, by me teda nenapadly, ze nekdo, kdo se tim zivi, dovede! Pak teda chapu;-)

Offline DruI
5562 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:40

Karja Hele oni jsou řemeslníci schopní zprasit ledacos. Příčku ti postaví o metr vedle, přizdívku udělají o půl metru vyšší, obloží stěnu špatnýma kachličkama, udělají místo čtyř dvojzásuvek jednu a tak všelijak podobně. To jsou věci, co si jich všimne i laik :o)

49195 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:42

Karja no to je tím, že borec který tahá dráty neřeší kde budou panty, přece.. to víš ty. ty tam budeš bydlet. nicméně.. většinu samozřejmě řešil muž. s tvým sambem tak jak o něm píšeš bych barák nestavěla ani kdyby mi za to platili

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:45

viktorka_od splavu se mnou bys taky stavet nechtela! Ja nechala remeslniky zrusit zvonek a domovni telefon a ono uz to nejde zprovoznitkdyz to tehdy bourali, prohlasila jsem ze k cemu nam to je a at to daj pryc:D

Offline DruI
5562 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 21:47

viktorka_od splavu Hele já bych třeba nechtěla stavět dům vůbec s nikým. To je takovej stres, že se divím, že se do toho kdokoli dobrovolně pouští :o)