Isca 3+1 není na jednu osobu nic přehnaného, alespoň se všechno pohodlně vejde :o)
design a architektura
Isca pokud ten byt jinak utahnes, velikost nemusí být nutne na závadu. Nevíš, kde skončí děti, třeba budou bydlet v jiném městě a pak by se pokoj pro hosty naopak siknul.
DruI continuity No, to furt zvažuju, že stávající byt opravím, má sice, co se týká dispozice, drobné mouchy, ale celkem fajn okolí a dopravní obslužnost. Jen se toho fakt bojím, a vím, že sama nezkoordinuju nejrůznější dodavatele.
Isca tak si najdi jednu firmu, co ti to udělá celé.
Isca muzu jedine doporucit, to co pise continuity . Pak je to otazka cca tri mesicu, pokud by to byla kompletni rekonstrukce. Nahanet jednotlivé zhotovitele, to je pakarna, ktera se protahne na x mesicu.
Isca A nešly by ty mouchy v dispozici upravit v rámci rekonstrukce? Ono je stejně nejlepší vzít to z gruntu :o) A je asi nejlepší najmout si na provedení jednu firmu, ať si ty dodavatele koordinují oni. Taky je pak jasné, na koho řvát, když se něco pokazí a nemůžou si to jednotliví dodavatelé přehazovat jako chybu těch druhých. Akorát je to pak teoreticky v celku dražší.
Isca Já jsem před 2 lety zrealizovala kompletní rekonstrukci 2+1 v Brně - zděné jádro, nové rozvody vody, elektřiny, podlahy, dveře, zárubně a kuchyňská linka. Maximálně spokojena jsem byla s touto firmou
Dělali stavební práce a na ostatní mi doporučili další firmy, se kterými si zkoordinovali práci tak, abych s tím měla minimum práce a ježdění (jsem ze Znojma).
continuity Právě, jednu firmu bych chtěla, jenže jakou si vybrat :-)
Prodat byt a koupit menší (novej) se teď moc nevyplatí, teda nevim přesně jak v Brně, ale asi to bude podobný - za ten novej dáš pomalu to samý co dostaneš za větší starej.
DruI Něco asi ano, potřebovala bych právě hodně poradit ohledně možností, co lze dělat se stávajícími dispozicemi vzhledem k příčkám a stupačkám, ale zároveň aby mi nenutili jedno unifikované řešení- paní, to se teďka dělá takhle.
barbucha Myslíš Jak stařenka měnila, až vyměnila?
no, asi by to tak dopadlo.
continuity Právě, jednu firmu bych chtěla, jenže jakou si vybrat :-)
stopro jednu a dala bych leda na osobní doporučení. co postovala Lenka taky vypadá dobře. jo a až to budeš mít v běhu, tak přes nejlepší reference vřele doporučuju neustále nejlépe denně kontrolovat průběh prací - my naštěstí bydleli blízko, takže každý večer po práci procházka a kontrola a případně hned ráno požadovat nápravu:P
Isca Tak to bych doporučila nejdřív architekta, s tím probrat možnosti, požadavky a předběžný rozpočet. A teprve s návrhem jít za nějakou stavební firmou.
viktorka_od splavu Hele, ale jako zenska, ty tomu rozumis, kdyz ti neco sprasi? Ja teda bych nepoznala asi nic.
Karja tak minimálně jsem poznala, že dali vypínač na stranu kde jsou panty a ne klika
zas není potřeba ze sebe dělat blbku..
viktorka_od splavu :-D Aha, no tak takovehle ,,prehmaty,, by me teda nenapadly, ze nekdo, kdo se tim zivi, dovede! Pak teda chapu;-)
Karja Hele oni jsou řemeslníci schopní zprasit ledacos. Příčku ti postaví o metr vedle, přizdívku udělají o půl metru vyšší, obloží stěnu špatnýma kachličkama, udělají místo čtyř dvojzásuvek jednu a tak všelijak podobně. To jsou věci, co si jich všimne i laik :o)
Karja no to je tím, že borec který tahá dráty neřeší kde budou panty, přece.. to víš ty. ty tam budeš bydlet. nicméně.. většinu samozřejmě řešil muž. s tvým sambem tak jak o něm píšeš bych barák nestavěla ani kdyby mi za to platili![]()
viktorka_od splavu se mnou bys taky stavet nechtela! Ja nechala remeslniky zrusit zvonek a domovni telefon a ono uz to nejde zprovoznit
kdyz to tehdy bourali, prohlasila jsem ze k cemu nam to je a at to daj pryc:D
viktorka_od splavu Hele já bych třeba nechtěla stavět dům vůbec s nikým. To je takovej stres, že se divím, že se do toho kdokoli dobrovolně pouští :o)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my