design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 14:54
Reakce na Solathis:

tak jestli jste všichni takoví obři, jako váš pejsek..;-)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 14:57
Reakce na Lilly_Ku:

ja si tohle uplne dokazu predstavit, jak to bylo. predposledni vztah jsem mela taky tak - klidne spolu dva tri tydny v kuse na dovolene nebo jakoze na navsteve, ale pak kazdej do svyho. 

jako na druhou stranu ono se to neda lamat pres koleno, proste pro nekoho treba spolubydleni neni ...

ja teda jsem ted rozhodnuta, ze to zkusim, ale myslim, ze to neni zadna charakterova vada, jsou proste lidi, co potrebujou hodne vlastniho prostoru, a kdyz to jde zaridit a najdou si nekoho, kdo to ma podobne, tak nic proti nicemu.

Je to o zvyku. Hlavně to musíte spolu vydržet, než si ten zvyk vybudujete. Půjdete oba do nového, takže na neutrální půdě, to mi přijde jako velká výhoda. Horší je vpustit si k sobě do bytu cizí osobu, která by tam ještě nedej bože chtěla něco měnit. Věřím, že se to nakonec utřese, ale možná bych moc dlouho neotálela, docela pomáhá taková ta primární naspeedovanost hormonama .

A 3+1 společné bydlení rozhodně nenabourává. Čím víc prostoru, tím líp.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 15:01
Reakce na Solathis:

Tak i když razím teorii, že libovolně velkej pes zabere na posteli přesně tolik místa, že vás kope do ledvin a vystrkává z postele, tak přece jen Inkoust bude o trochu míň náročnej na prostor než Bonnie :-).

Jinak teda my máme doma 160 cm (stačí) a aktuálně 200 cm (stačí taky). Psi se chodí spíš symbolicky přitulit večer a ráno, pak se odpotácej někam, kde není takový horko, za ideální považujou tak 14 stupňů.

Janulik03 :-D :-D, historka se saténem dobrá, asi ho mužovi taky koupím :-D. 

49429 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 15:15
Reakce na Krehutka:

ano presne, neotalet. co se nesrovna v te pocatecni zamilovanosti to uz pak jde hodne tezko. plus ta neutralni puda ta je bych rekla nezbytna

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 15:25
Reakce na Zina:

já mám zkušenost teda jenom s bavlněným saténem, na kterej se strašně chytaj psí a kočičí chlupy (do ložnice ani nechoděj, stačí to prát v pračce atd.) a zvlášť chlapi teda nemaj rádi, když si z polštáře pořád brousej vousama ty chlupy do obličeje...

(takže nejlevnější řidký ikea plátno je nejlepší)

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 17:29
Reakce na Potrefenáhusa:

myslím, že ta podlaha bude určitě trochu vyspádovaná k odtoku, navrch v tom plánu jsou nakreslený nějaký dveře, ale taky mi to přijde divný, vzadu by mi ta sprcha přišla logičtější, ale třeba to z nějakýho důvodu nešlo?

My teda máme otevřenou sprchu a tady na těch fotkách mi to připadá, že to mají taky otevřené, že už dveře nebudou. Kdyby byly, dělaly by se v době pokládání obkladů (pravděpodobně).

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 19:26

No, ja mam teda jen 160 a cca 60kg, ale manzel ma 190 a pres metrak... :)

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 19:29
Reakce na Zina:

Je pravda, ze kopnuta do ledvin jsem od nej jeste asi nebyla, to spis do obliceje :-D Bud se vali pode mnou (pod myma nohama), nebo na mne (libovolne na boku, nebo na rameni). Vyjimecne na mym polstari (pak me kope do obliceje, viz vys), nebo na libovolnem fleku, ktery jeden z nas prave opustil (v tom pripade naprosto jednoznacne vyhrava panickuv polstar)

49429 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 19:34
Reakce na Guinea Pig:

a k té sprše, taky necákáte, nebo máte ten prostor tak velkej, že není kam? to je pro mě ideální představa, akorát uplně nevím jak to prostorově vyřešit:-)

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 19:45

my to nemáme takto otevřené do všech stran, máme obdélník, kdy ta jedna strana je otevřená. Podlahu tam máme lehce vyspádovanou, ještě i kousek u vstupu do sprchy a nakonec v tom místě konce spádování vedeme trubku s topením a dál máme podlahové topení, takže ta voda, co je vycákána (nebo spíš po sprchování vyšlapána) ven, ihned uschne tou trubkou, voda blíž sprcháči sjede zpátky. Ale to nejsou žádné vodopády, tam je důležitý dobrý odtok, resp. dobrý ten odtokový žlábek (a prostý napadaných vlasů, ehm....).

Celkově si to hrozně chválím, dveře bych musela leštit, překážely by tam. Musím teda pravidelně čistit ten odtok, ale tak v rámci hygieny je to stejně potřeba.

49429 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 19:49
Reakce na Guinea Pig:

jojo, já ani tak neřeším odtok to mi je jasný, to máme taky tak a voda nepotřebuje zábranu aby netekla po zemi ven. ale prostě při mytí jsou ty skleněný dveře totáč mokrý zastříkaný do výšky hlavy a nebyly-li by tam (uff:-) tak by to nastříkaný bylo nejmíň dva metry daleko. tak jsem usoudila, že by hloubka toho sprcháče musela být tak dva metry, aby tam ta zábrana potřeba nebyla. jsme prostě cákalové asi:-)

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 20:02

aha, tak to ne, to fakt ven nestříká, ale já to dělám i tak, že si směřuju tu sprchu do druhé strany, než je ten východ. A taková ta veliká horní hlavice je zas tak dělaná, že nepouští příliš silný proud vody, aby od těla odskakoval, spíš ta voda sklouzává po těle dolů. Ta malá hlavice stříká hodně, takže tu teda směruju do toho druhého rohu :) No druhá věc je, že my jsme ten sprcháč udělali dost velký, tak to prostě celkově moc nedostříkne.

Každopádně to můžu doporučit, fakt se to dá i bez dveří, když se s tím počítá už při stavbě/rekonstrukci.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 20:16

My taky máme sprchový kout z přední strany otevřený, já nerada stísněné uzavřené prostory. Ten kanálek a spád je nutnost, ale funguje to. Když člověk nedělá vyloženě blbiny, voda nedostříkne až tak daleko, aby byl problém. Asi jsme i trochu vycvičení z bytu, kde jsme měli jenom vanu a sprchovali se v ní. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 13:53

poohlížím se po nábytku do obýváku. vůbec by mi nevadila jako základ ani ikea, ale tam se mi letos vůbec nic nelíbí. nevadí mi ani vyšší cenová kategorie než ikea, nebo i extra vysoká, jako případná inspirace na výrobu na míru, ale reálně za něj nechci utratit majlant, něco rozumného. určitě ne sconta ani jysky ani nic takového.

problém je, že přesně nevím, co vlastně chci  nechci obývací stěnu, ale potřebuju skleník na čajové a kávové soupravy. nějakou komodu vysokou a nízkou a televizní komodu, protože teď tv na zeď nedám.

časem předpokládám, že budu mít dubovou dřevěnou podlahu. zdi budou 100% vždy bílé.

docela se mi líbí i to, co má teď tchibo, ale předpokládám, že provedení bude silno plastové, jde mi jen o ten typ, bílý nábytek a dřevěné nožky.

a nakonec potřebuju nový, extra pohodlný a přitom krásný gauč a křeslo/a (hlavně musí mít vyšší zadní opěrky, ne nic někam k bedrům sedící osoby). mám pocit, že je to jednorožec, protože gauče jsou buď krásné nebo pohodlné. pohovku potřebuju v každém případě tmavší, ne bílou nebo koženou.

nemá někdo tip? nekoupil si někdo zrovna žúžo nábytek nebo dokonalou pohovku?

mám ještě hroznou slabost pro různé zajímavé komody,bohužel nemůžu najít jednoho designéra, na kterém jsem chtěla prezentovat, co mám na mysli, protože jsem zapomněla jeho jméno.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 14:06
Reakce na Jiná Realita:

Neviem čo znamená vyššia cenová relácia, ale dcera teraz zariadila byt nábytkom od tejto firmy.

nábytok

Je to masív a dá sa s nimi krásne dohodnúť.

Ja mám doma komodu a "skleník" zrovna z ikey a som spokojná, viem, čo som kupila.

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:12

Brik?

Máme od nich nábytok snáď 20 rokov a okrem šuflíkov na konferenčnom stolíku (ktoré zrasovali deti) vyzerá ako nový.

Ovšem cenovo...neviem, ako máš strop.

Edit: vidím, že to majú aj "normálne", nielen ten PDF-kový katalóg: http://www.brik.sk/produkty/

Janulik03 Javorina sa mne strašne páči , škoda, že na manžela je pristrohá....ale je to akoby to m´pre mňa robili...

Uložiť

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:20

děkuji za tipy a mám vlastně ještě jeden dotaz.

ještě chci na zahradě vodní prvek. moje představa je velká kamenná mísa s pramínkem uprostřed nebo do které bude shora padat přes plochá kámen voda. nebo obří amfora nebo jiná jednoduchá nádoba s tím pramínkem (ne přímo vodotryskem). ale...kde se dají takové nádoby sehnat? našla jsem jen jednu mísu v kamenictví, nicméně není vlemi podle mých představ, je dost malá a nemá ideální barvu.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:22
Reakce na Jiná Realita:

ja jsem chtela pitko pro ptaky, kamenne, do zahrady a nevygooglila jsem teda, jen naproste hruzy

nakonec mi ho mama nechala udelat na miru v kamenictvi, takze to asi bude nejlepsi cesta

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:25
Reakce na Jiná Realita:

jo a kdyz jsem se tu nedavno ptal ana sedacku ja, nekdo mi doporucil Nabytek Riha a libilo se mi to ( i kdyz nakonec jsem stejne nakoupila kvuli casu v Ikea)

https://www.nabytekriha.cz/

a zajimavejsi veci mivaji na Westwing a Bonami, smaozrejme s tou nevyhodou, ze si je nemuzete osahat

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 18:27
Reakce na Jiná Realita:

Tady jsou nejaky dicplay cases, pro vas by se mi neco takovyho hodilo vic, nez klasickej kredenc?

http://yourlifestyleguide.blogspot.ca/2012/11/interieur-apothekerskast.html