design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:29
Reakce na Potrefenáhusa:

no nešlo mi o nový provedení těch dveří, spíš šířku futer a tím i teoreticky šířku celé té místnůstky:-)

závěs právě nemusí být natěsno, jako sklo, to sklo by muselo být jen po futra = prostor sprchy cca těch 60 cm, závěs klidně do půl dveří nějak "dokulata", je mi jasný že se nesmí na člověka lepit. já si nějak se závěsem vždycky líp poradím, než se mi (ne)chce leštit to sklo, tak proto:D ale v tomhle případě myslím že se sklo prostě nemůže vejít tak, aby se dalo kolem něj projít dozadu. vana tomu moc nepomůže, z ní se cáká taky, ne? aspoň já se v ní teda stejně sprchuju:-)

49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:32
Reakce na Potrefenáhusa:

pardoon:-) jj hezkej je opravdu moc, tam bych se cítila příjemně

ale, ještě jsem si všimla - nemají myčku!;-))

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:35

já ve vaně necákám, ale nesprchuju se teda ve stoje, máme rohovou a sedátko (a opravdu pidikoupelnu, jiná, než rohová 120 se nevešla, tak mám pro různý krizový řešení pochopení)

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:36

ten byt se mi fakt libi, ale je myslenej pro dva? to si uplne nedokazu predstavit, na to mi prijde dost malej, pro me teda urcite ...

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:36

jestli nemaj myčku, tak tam nejdu!!! :-D

Ale třeba je ve skříňce napravo od dřezu, ne?

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:40
Reakce na Lilly_Ku:

no těch 38 m je pro dva fakt už trochu krizový. Ale třeba kolegyně tak bydlí a když člověk najede na drsnej spartánskej a úklidovej režim a jinou možnost prostě nemá, tak to přežít jde.

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:44
Reakce na Potrefenáhusa:

jako je fakt, ze kdyz jina moznost neni, tak se clovek podle toho zaridi a zvykne si. trochu to ted resim a jako minimum pro dva jsem zhodnotila tak 60 m2, ale je fakt, ze uz dlouho bydlim sama a souziti na malym prostoru me proste desi.

no vlastne mozna me desi ta predstava spolubydleni vubec :D

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Mne sa strašne páči kuchyňa. aj farebne aj rozložením.

49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:45
Reakce na Potrefenáhusa:

mozna.. ale vypada ze se otvira do strany

este k te sprse, ja ve vane teda taky obvykle sedim, ale cakam i tak:-) a nejsem na to sama teda, zbytek by bez nejake zabrany vyplavil pul baraku (a nemluvim jen o detech:-)) co jsme nacas bydleli v byte byla tam taky rohova vana, se zavesem okolo to bylo supr - a mne neva pac ja ho zatahuju VNE vany:P

49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:47
Reakce na Lilly_Ku:

myslím že v bytě, kde je plně oddělená ložnice jako tady, se dá ve dvou v pohodě žít. peklo na zemi by bylo v garsonce, to si fakt představit neumím, to by asi někdo těžce odnesl;-))

edit - tzn nemyslím že by to bylo v metrech, spíš v té možnosti mít svoje soukromí (jeden vstává dřív, druhý kouká na televizi apod). bych řekla že tě fakt asi spíš děsí to spolubydlení vůbec:P

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:50

podle mě kdyby se otvírala do strany, tak by měla na straně ten čuflík, stejně jako pak ta skříňka vedle, ale čuflík je uprostřed

když je závěs venku, tak po něm voda teče ven, ne?

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:51
Reakce na Lilly_Ku:

jj, souhlas s viktorka_od splavu, na velikosti až tak nezáleží  ale musí tam být oddělená místnost. Myslím, že každý člen rodiny (spolubydlících) by měl mít šanci se někam zavřít (+ideálně ještě navíc společný prostor). I malé prostory jdou dobře vyřešit. 

49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:51
Reakce na Potrefenáhusa:

tak na to ještě brejlím... a myslím že s tou myčkou máš pravdu, je tam! :-)

49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:55
Reakce na Potrefenáhusa:

tak tím že v té vaně sedím, po závěsu se voda nelije proudem, spíš jen zachytí takový to šplícháníčko odražený od ramene a tak. a pokud je toho trochu víc, tak maximálně steče teda k hraně vany na podlahu a tam se buď setře snadno, nebo uschne samo:D ale není mokrý všecko všude kolem. jako teda zrovna na těch fotkách, kde by byla voda na zrcadle, na poličkách, na té ploše vedle umyvadla která svádí k tomu nechávat tam různý kosmetický kravinky... to si fakt neumím představit jak bych tam manévrovala abych na nic nešplíchla, to by mě mrsklo

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:55

no asi jo, ma puvodni myslenka byla tri plus jedna aspon, coz protejsek vyhodnotil jako lehce predimenzovane a del, ze mu v takove pripade trochu unika smysl spolubydleni. tak to ted cely nechavam ulezet :D

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 10:57

no já si zas nedovedu představit, jak by to někdo mohl polejt, když by na to vyloženě nenamířil sprchu, ale tak evidentně mám fakt malou představivost, my fakt nemáme nacákáno ani bez závěsu a věci na poličce mám normálně asi metr od vany

49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 11:02
Reakce na Potrefenáhusa:

zkrátka jste šikovní:-)

49428 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 11:03
Reakce na Lilly_Ku:

to teda souhlasím s protějškem:-) leda byste oba dělali doma, já tuhle možnost nějak moc neberu do úvahy, protože jsem zvyklá spíš furt být pryč z domu a když už tam jsem tak mám ráda aspoň na chvíli "svoje lidi" u sebe, než se to zas rozprchne do oddělených místností nebo uplně pryč:-)) (ačkoliv někdy je to fakt úleva;-)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 11:16
Reakce na jinx:

Krasna dlazba. Byt / barak je starsi zastavba? Libi se mi, kdyz je podlaha stejna ve velky plose. Jako urcite to mas osefovany, ale dohlidni si, at ti tu dlazbu dobre navazou pri prechodu z mistnosti do mistnosti (abys nemela treba pri prechodu z koupelny do chodby dlazky vuci sobe posunuty).

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 04. dubna 2017 11:17

pro me je ideal, co maji dva kamosi: byt 120 m2, dve oddeleny mistnosti a dve dalsi propojeny kridlovyma dverma. maji kazdej svou mistnost vcetne postele a ty dve propojeny maji spolecny jidelnu a obyvak. to by se mi fakt libilo, ale financne bych si to mohla dovolit i ve dvou jen tak tak, a zas nechcu narvat pulku vyplaty jen do bydleni, navic v najmu.

jako uznavam, ze to neni uplne bezny usporadani, ale proste kdybych si mohla vybrat jen podle sebe, chtela bych neco takovyho.